Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już widzę oczami wyobraźni jak Brando wskakuje w te wykopaliska i uchachany sobie tam biega :p hahah

No patrz nawet nie wiedziałam że takie piękne niebo wczoraj było :p 

Posted

Aga, ty się martwisz, że Sebek w niedzielę do pracy idzie?! Wczoraj w NL było święto, oczywiście Bogdan pracował :/ W czwartek kolejne święto i Bogdana zakład pracuje :/ On nie, bo już tego dnia będziemy w Polsce, ale i tak musiałam mu na ten dzień pisać urlop :/ Potem, zaraz po naszym powrocie, poniedziałek 16 maja też jest święto, a jego firma pracuje :/ I co? I na tę chwilę jeszcze nie wiadomo, czy z racji tego, że on akurat wtedy kończy urlop, to może mu ten dzień darują i będzie miał wolny ;) ale bardzo prawdopodobne jest to, że będzie musiał iść do pracy :(

Posted

Z tego co widziałam na fb bajkoland w którym kiedyś pracowalam też jest otwarty 1 i 3 maja i pamiętam że w drugi dzień świąt Wielkanocy i Bożego Narodzenia (plus Sylwester i wigilia) też otwarty jest. Pamiętam jak szefowa chciała zrobić inwenture w nowy rok o 10 rano :p 

Dobrze ze galeria zamknięta :)

Posted

Ania, ja rozumiem, że są otwarte jakieś bajkolandy, restauracje itp. ;) Nie oszukujmy się, wtedy ludzie mają czas i jeżdżą/chodzą w takie miejsca, więc i zarobek większy dla właściciela :) Ale żeby w logistyce w święta iść do pracy?! Przecież to nawet nie spożywka czy jakaś ferma, że trzeba pracować 24h na dobę, 7 dni w tygodniu :P

Posted
Godzinę temu, *Magda* napisał:

Ania, ja rozumiem, że są otwarte jakieś bajkolandy, restauracje itp. ;) Nie oszukujmy się, wtedy ludzie mają czas i jeżdżą/chodzą w takie miejsca, więc i zarobek większy dla właściciela :) Ale żeby w logistyce w święta iść do pracy?! Przecież to nawet nie spożywka czy jakaś ferma, że trzeba pracować 24h na dobę, 7 dni w tygodniu :P

No tak masz rację choć dla mnie w takie święta jak Boże Narodzenie czy Wielkanoc nawet takie miejsca powinny byc zamknięte.  

Posted
6 godzin temu, Ania :) napisał:

No tak masz rację choć dla mnie w takie święta jak Boże Narodzenie czy Wielkanoc nawet takie miejsca powinny byc zamknięte.  

Moim zdaniem też. 1 maja czy 11 listopada to ok, niech sobie będą otwarte, ale Boże Narodzenie i Wielkanoc powinny byc dla rodziny.

Posted

U mnie tu w Norwegii mamy pozamykane sklepy we wszystkie święta narodowe i kościelne i niedziele. Jest tylko kilka niedzielnych sklepów otwartych ale jest ich naprawwdę ze trzy w promieniu 30 km. Tu nawet stacje benzynowe są zamknięte w weekend w nocy samo-obsługowo możesz tylko wlać paliwo i zapłacić kartą :)

Posted

W Niemcowni też w niedzielę sklepy pozamykane ;) I jestem jak najbardziej za tym, żeby w PL przeszła ustawa o zakazie handlu w niedzielę :) I nie przemawiają do mnie argumenty, że będzie większe bezrobocie, jak to tłumaczą się handlowcy. Jest wiele krajów gdzie handel w niedzielę jest zakazany i nie podniosło to bezrobocia ;) W święta, to bez dwóch zdań powinno być wszystko zamknięte.

Ale dalej to nie zmienia faktu, że jak można iść do pracy w święta w zakładzie, który nie ma styczności z jedzeniem czy żywymi stworzeniami?!

Posted

Hej laski ;)

Sebastian też nie robi w przemyśle spożywczym ani w branży która nie mogła by stanąć ale jemu tam sie podoba praca w świeta bo mają dużą stawkę , ale za to ja w ogóle nie czuje że wolne jest ;)

Coś cicho dzisiaj na dogo ;)

Posted

Tutaj też ma dida ;)

Ale to zdjęcie daje bardziej żebyscie zobaczyly co sie dzieje Neronowi z nosem ;( nie wiecie co to może być ? :/ smaruje mu to mascia witaminową i nie ma poprawy ehhh

A teraz uciekam na urodzinki ;) własnie Sebek podjechał z pracy ;) będe wieczorkiem ;)

20160501_113714.jpg

20160501_113723.jpg

Posted

Miłej imprezki ;)

Ja nie wiem co to może być na tym nosie, ale chyba lepiej iść z tym do weta :/ Bo jak to jakiś grzyb czy coś podobnego, to sama tego nie wyleczysz :/