Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 minut temu, *Magda* napisał:

Nic innego w takim wypadku nie mogłam zrobić :P

Ale już walcze z tym :P dzisiaj sie troche pobawił :P

A ja wiem że nie można przeklinać na dogo ale musze się wyżyć ja pierdole , k**wa mać ! o ! 

pierdolona alergia mnie już dopadła , dzisiaj wyszłam na dwór i już miałam nos jak indor , znowu nie czuje smaku ;( chyba se jebne w łeb !

Posted
6 minut temu, *Magda* napisał:

Jak se jeb*niesz w łeb, to oprócz nie czucia smaków, nie będziesz czuła też głowy :P

to se jebne tak żeby mi nie odpadła to poczuje ją i to bardzo :P

Wy też tak macie że jak macie katar to nie czujecie smaku ? czy ja jestem jakimś ufoludkiem ?

No i postanowiłam , w tym roku ide na odczulanie , najwyzej wpadne w zapaść , już mam dosyc , co roku zaczyna sie wczesniej :/

Posted

Ja może z dwa czy trzy razy w życiu jak byłam chora to smaku nie czułam :p  z ta alergia przerabane . A to odczulanie daje 100% efekt czy po prostu trochę pomaga "normalnie" funkcjonować ? 

Posted
15 godzin temu, Ania :) napisał:

Ja może z dwa czy trzy razy w życiu jak byłam chora to smaku nie czułam :p  z ta alergia przerabane . A to odczulanie daje 100% efekt czy po prostu trochę pomaga "normalnie" funkcjonować ? 

Ja za każdym razem jak mam katar nie czuje smaku :/

No właśnie problem jest w tym że nie ma 100% pewności powodzenia odczulania , odczulanie moze być skuteczne ale nie musi , mało tego całkowite odczulanie kosztuje okolo 2,5 tyś , i odczulają na pojedynczy alergen , tzn jednorazowo można odczulić tylko na jeden alergen a ja jestem uczulona na trawy i bylice a okazuje sie ze jeszcze chyba na brzoze bo teraz pyli tylko brzoza :/ wiec odczulanie razy 3 to koszt około 8 tyś łącznie z wizytami a rzadnej pewności nie ma czy bedzie skuteczne :/

6 godzin temu, Angi napisał:

No u mnie tez sie zaczelo :/ 

Współczuje ;(

Ja byłam w aptece po tabletki , telfaxo oczywiscie jest tylko na recepte ale dała mi allerge , podobno to jest zamiennik telfaxo i faktycznie ma ten sam skład z tym że allegra kosztuje 10 zł 10 tabletek a telfaxo 15 zł 20 tabletek ale nie mam recepty a żeby ją dostać musiała bym iść do alergologa i zapłacić 120 zł za wizyte heh pojebane to wszystko ;)

Wzięłam juz jedną tabletke i jest malutka poprawa ;) mam nadzieje ze systematyczne łykanie tego świństwa wyeliminuje wszystkie objawy ;)

• Upvote 1
Posted

recepta od rodzinnego to najlepsze wyjście , ale .... musiała bym jej dać karteczke od alergologa że taki lek przyjmuje , przewlekle , a moja Pani alergolog nie chce mi takiego zaświadczenia wystawić twierdząc że jak będę potrzebowała tabletek to mam przyjść do niej , czysty biznes , nie odda nikomu tych 120 zl za wizyte :/

Marta od Kaji się odczulała i wcale szalu nie ma  objawy jej zmalały ale całkowicie nie ustąpiły ;)

Jolka to jest strasznie irytujące , własnie pije piwo , jak bym wode piła ;(

Ale jedyne pocieszenie to takie że po tabletce jest mi lepiej , nie leci mi z nosa woda i nie czuje sie taka "przyjebana" , żeby tylko jeszcze smak mi wrócił :/

• Upvote 1
Posted
4 minuty temu, Aleksa. napisał:

Myślę, że takie odczulanie na każdy organizm działa inaczej, Raczej to indywidualna sprawa :)

doładnie tak jest , ale ja nie sądze żeby mi akurat pomogło , miałam mieć odczulanie to mnie nastraszyła alergolog że mam tak silna reakcje alergiczą że jest ryzyko zapaści więc pewnie takie odczulanie mi uja pomoże ;)

3 minuty temu, *Magda* napisał:

Aga, a pani która siedzi na recepcji u Twojej pani alergolog, nie może wejść do gabinetu i wziąć tylko receptę dla Ciebie?

pani na recepcji co jedynie może mnie zarejestrować do Pani alergolog :/ spróbuje sie gdzieś dostać na NFZ ;)

A tak odbiegając od tematu to My z Sebkie normalni nie jesteśmy hehehehe dobrze ze dzisiaj nikt za nami nie szedł bo by pomyślał że coś z nami nie tak jest :P

nasza rozmowa 

Ja : Ja mam przejebane , nie dosyć że gruba jestem to jeszcze mam alergię ;(

Sebek : to jest huj , na dodatek jeszcze głupia jesteś 

:D

• Upvote 2
Posted
12 minut temu, *Magda* napisał:

Widać, że Sebek Cię kocha :D

Aguś, pytanko: wysyłałaś coś do mnie?

Taaaa , bardzo :P

Jeszcze nie :P

8 minut temu, Ania :) napisał:

Hahahahahahahaha Sebek wygrał wszystko hahahaha :p.

:D wygrał głupią żone :P

1 minutę temu, Angi napisał:

Odbierz ta paczke ;)

Magda to Andzi wszystkiemu winna :P