Ania :) Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 Hahaha Aga wyluzuj bo naprawdę wyrośnie z niego jakiś mamisynek :p Quote
łamAga Posted April 15, 2016 Author Posted April 15, 2016 Hahahahahaha Ania , Magda aż padła :P Quote
*Magda* Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 2 minuty temu, dOgLoV napisał: Magda aż padła :P Nic innego w takim wypadku nie mogłam zrobić :P Quote
łamAga Posted April 15, 2016 Author Posted April 15, 2016 7 minut temu, *Magda* napisał: Nic innego w takim wypadku nie mogłam zrobić :P Ale już walcze z tym :P dzisiaj sie troche pobawił :P A ja wiem że nie można przeklinać na dogo ale musze się wyżyć ja pierdole , k**wa mać ! o ! pierdolona alergia mnie już dopadła , dzisiaj wyszłam na dwór i już miałam nos jak indor , znowu nie czuje smaku ;( chyba se jebne w łeb ! Quote
*Magda* Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 Jak se jeb*niesz w łeb, to oprócz nie czucia smaków, nie będziesz czuła też głowy :P Quote
łamAga Posted April 15, 2016 Author Posted April 15, 2016 6 minut temu, *Magda* napisał: Jak se jeb*niesz w łeb, to oprócz nie czucia smaków, nie będziesz czuła też głowy :P to se jebne tak żeby mi nie odpadła to poczuje ją i to bardzo :P Wy też tak macie że jak macie katar to nie czujecie smaku ? czy ja jestem jakimś ufoludkiem ? No i postanowiłam , w tym roku ide na odczulanie , najwyzej wpadne w zapaść , już mam dosyc , co roku zaczyna sie wczesniej :/ Quote
łamAga Posted April 15, 2016 Author Posted April 15, 2016 10 minut temu, *Magda* napisał: Jesteś ufoludkiem :P wiedziałam ;( stąd ta zieleń w mojej cerze :P 1 Quote
Ania :) Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 Ja może z dwa czy trzy razy w życiu jak byłam chora to smaku nie czułam :p z ta alergia przerabane . A to odczulanie daje 100% efekt czy po prostu trochę pomaga "normalnie" funkcjonować ? Quote
łamAga Posted April 16, 2016 Author Posted April 16, 2016 15 godzin temu, Ania :) napisał: Ja może z dwa czy trzy razy w życiu jak byłam chora to smaku nie czułam :p z ta alergia przerabane . A to odczulanie daje 100% efekt czy po prostu trochę pomaga "normalnie" funkcjonować ? Ja za każdym razem jak mam katar nie czuje smaku :/ No właśnie problem jest w tym że nie ma 100% pewności powodzenia odczulania , odczulanie moze być skuteczne ale nie musi , mało tego całkowite odczulanie kosztuje okolo 2,5 tyś , i odczulają na pojedynczy alergen , tzn jednorazowo można odczulić tylko na jeden alergen a ja jestem uczulona na trawy i bylice a okazuje sie ze jeszcze chyba na brzoze bo teraz pyli tylko brzoza :/ wiec odczulanie razy 3 to koszt około 8 tyś łącznie z wizytami a rzadnej pewności nie ma czy bedzie skuteczne :/ 6 godzin temu, Angi napisał: No u mnie tez sie zaczelo :/ Współczuje ;( Ja byłam w aptece po tabletki , telfaxo oczywiscie jest tylko na recepte ale dała mi allerge , podobno to jest zamiennik telfaxo i faktycznie ma ten sam skład z tym że allegra kosztuje 10 zł 10 tabletek a telfaxo 15 zł 20 tabletek ale nie mam recepty a żeby ją dostać musiała bym iść do alergologa i zapłacić 120 zł za wizyte heh pojebane to wszystko ;) Wzięłam juz jedną tabletke i jest malutka poprawa ;) mam nadzieje ze systematyczne łykanie tego świństwa wyeliminuje wszystkie objawy ;) 1 Quote
angineuuka Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 A nie mozesz isc do swojej przychodni? Mi babka normalnie przepisala. :D tylko staram sie jechac bez na razie. Quote
*Magda* Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Hejka :) Ogólny lekarz nie może dać recepty? Quote
Ania :) Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 No właśnie kiedyś słyszałam że to odczulanie do tanich nie należy :/ i to strach bo wydać tyle kasy a może się okazać ze to nic nie dało ;/ Quote
jolkablaszczyk Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Nie zazdroszczę tych waszych alergii... jak mi sie zdarzy mieć taki konkretny katar to też nie czuję smaku.... irytujące... :/ Quote
łamAga Posted April 16, 2016 Author Posted April 16, 2016 recepta od rodzinnego to najlepsze wyjście , ale .... musiała bym jej dać karteczke od alergologa że taki lek przyjmuje , przewlekle , a moja Pani alergolog nie chce mi takiego zaświadczenia wystawić twierdząc że jak będę potrzebowała tabletek to mam przyjść do niej , czysty biznes , nie odda nikomu tych 120 zl za wizyte :/ Marta od Kaji się odczulała i wcale szalu nie ma objawy jej zmalały ale całkowicie nie ustąpiły ;) Jolka to jest strasznie irytujące , własnie pije piwo , jak bym wode piła ;( Ale jedyne pocieszenie to takie że po tabletce jest mi lepiej , nie leci mi z nosa woda i nie czuje sie taka "przyjebana" , żeby tylko jeszcze smak mi wrócił :/ 1 Quote
Aleksa. Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Myślę, że takie odczulanie na każdy organizm działa inaczej, Raczej to indywidualna sprawa :) Quote
*Magda* Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Aga, a pani która siedzi na recepcji u Twojej pani alergolog, nie może wejść do gabinetu i wziąć tylko receptę dla Ciebie? Quote
łamAga Posted April 16, 2016 Author Posted April 16, 2016 4 minuty temu, Aleksa. napisał: Myślę, że takie odczulanie na każdy organizm działa inaczej, Raczej to indywidualna sprawa :) doładnie tak jest , ale ja nie sądze żeby mi akurat pomogło , miałam mieć odczulanie to mnie nastraszyła alergolog że mam tak silna reakcje alergiczą że jest ryzyko zapaści więc pewnie takie odczulanie mi uja pomoże ;) 3 minuty temu, *Magda* napisał: Aga, a pani która siedzi na recepcji u Twojej pani alergolog, nie może wejść do gabinetu i wziąć tylko receptę dla Ciebie? pani na recepcji co jedynie może mnie zarejestrować do Pani alergolog :/ spróbuje sie gdzieś dostać na NFZ ;) A tak odbiegając od tematu to My z Sebkie normalni nie jesteśmy hehehehe dobrze ze dzisiaj nikt za nami nie szedł bo by pomyślał że coś z nami nie tak jest :P nasza rozmowa Ja : Ja mam przejebane , nie dosyć że gruba jestem to jeszcze mam alergię ;( Sebek : to jest huj , na dodatek jeszcze głupia jesteś :D 2 Quote
*Magda* Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Widać, że Sebek Cię kocha :D Aguś, pytanko: wysyłałaś coś do mnie? Quote
Ania :) Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Hahahahahahahaha Sebek wygrał wszystko hahahaha :p. Quote
angineuuka Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 10 minut temu, *Magda* napisał: Widać, że Sebek Cię kocha :D Aguś, pytanko: wysyłałaś coś do mnie? Odbierz ta paczke ;) Quote
*Magda* Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 1 minutę temu, Angi napisał: Odbierz ta paczke ;) Ty coś wysłałaś?????????????????????? Czemu nie uprzedziłaś? :P Quote
łamAga Posted April 16, 2016 Author Posted April 16, 2016 12 minut temu, *Magda* napisał: Widać, że Sebek Cię kocha :D Aguś, pytanko: wysyłałaś coś do mnie? Taaaa , bardzo :P Jeszcze nie :P 8 minut temu, Ania :) napisał: Hahahahahahahaha Sebek wygrał wszystko hahahaha :p. :D wygrał głupią żone :P 1 minutę temu, Angi napisał: Odbierz ta paczke ;) Magda to Andzi wszystkiemu winna :P Quote
Recommended Posts