Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='3 x']ej, nie tak się umawiałyśmy :mad:
żadnych wpisów do rodowodu :evil_lol:
na komplet badań się zgodze ale nie psychiatrycznych bo Prodziak znów okaże się bezkonkurencyjny :diabloti:

a oswiecisz mnie co musi wygrać suka a co samiec, żeby mieć papiery na rozmnażanie?
tylko tak łopatologicznie
bo mi te wszystkei CWC z wystaw nic nie mówią :oops:[/QUOTE]

Nie no psychiatrycznych to Qwendi by chyba też nie przeszła , stwierdzili by autyzm na bank :eviltong:

I suka i samiec muszą mieć wygrane to samo , czyli na 4 różnych wystawach muszą zdobyć właśnie to CWC , hmmm ale jak to wytłumaczyć prościej to ja sama nie wiem :oops: za "naszych czasów" potrzebne były tylko 3 CWC , teraz chyba potrzeba 4 , no i oczywiście pies czy suka musi miec komplet badań , czy jest wolny od dysplazji i musi miec zbadana tarczycę , wiadomo że to nie jest obowiązkowe , ale bez sensu rozmnażać chorym psem , ale i to się czasami zdarza jak tak się czyta :shake:

Posted

macie fotki z innej stronki ;)

[URL="http://www.iv.pl/"][IMG]http://www.iv.pl/images/10151703877407105783.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.iv.pl/"][IMG]http://www.iv.pl/images/55176212765914674483.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.iv.pl/"][IMG]http://www.iv.pl/images/98941621110488349267.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.iv.pl/"][IMG]http://www.iv.pl/images/08606035905590946887.jpg[/IMG][/URL]

;)

Posted

Kobitki, CWC to wnioski na championa ;) No i są potrzebne 4, w tym jeden z miedzynarodowej, od róznych sędziów, plus jeszcze od pierwszego do ostatniego wniosku musi minąć iles tam czasu. Pamiętam jak Iza musiała jeszcze jakąś tam wystawę zaliczyć, by Jamal ukończył championat, mimo tego że miał już nazbierane chyba 5 wniosków, ale za szybko to zrobił :eviltong:
By mieć repa, czy tam suke hodowlaną potrzebne są tylko oceny. Doskonałe albo bardzo dobre (nie pamiętam ) i chyba tylko 3 są potrzebne.

Posted

[quote name='Naklejka']Kobitki, CWC to wnioski na championa ;) No i są potrzebne 4, w tym jeden z miedzynarodowej, od róznych sędziów, plus jeszcze od pierwszego do ostatniego wniosku musi minąć iles tam czasu. Pamiętam jak Iza musiała jeszcze jakąś tam wystawę zaliczyć, by Jamal ukończył championat, mimo tego że miał już nazbierane chyba 5 wniosków, ale za szybko to zrobił :eviltong:
By mieć repa, czy tam suke hodowlaną potrzebne są tylko oceny. Doskonałe albo bardzo dobre (nie pamiętam ) i chyba tylko 3 są potrzebne.[/QUOTE]

Dzięki ;)

Ja tam ciemna jestem w tej dziedzinie ;)

Posted

"suka hodowlana, to suka, która ukończyła 18 miesięcy i uzyskała , po ukończeniu 15 miesięcy , w dowolnej klasie, od co najmniej dwóch sędziów, trzy oceny doskonałe lub bardzo dobre, w tym jedną na wystawie międzynarodowej lub klubowej."

"reproduktor, to pies, który ukończył 18 miesięcy i uzyskał , po ukończeniu 15 miesięcy , w dowolnej klasie, od co najmniej dwóch sędziów, trzy oceny doskonałe, w tym jedną na wystawie międzynarodowej lub klubowej"

Do tego, niektóre psy muszą mieć "próby pracy" albo "PO" itp. W zależności od rasy, też wymagane są niektóre badania, jak np. dysplazja ;)

Posted

[quote name='magdabroy']"suka hodowlana, to suka, która ukończyła 18 miesięcy i uzyskała , po ukończeniu 15 miesięcy , w dowolnej klasie, od co najmniej dwóch sędziów, trzy oceny doskonałe lub bardzo dobre, w tym jedną na wystawie międzynarodowej lub klubowej."

"reproduktor, to pies, który ukończył 18 miesięcy i uzyskał , po ukończeniu 15 miesięcy , w dowolnej klasie, od co najmniej dwóch sędziów, trzy oceny doskonałe, w tym jedną na wystawie międzynarodowej lub klubowej"

Do tego, niektóre psy muszą mieć "próby pracy" albo "PO" itp. W zależności od rasy, też wymagane są niektóre badania, jak np. dysplazja ;)[/QUOTE]

a zdjęcia kotów widziałam ? czy ich też nie widać ? ;)

Posted

ee to jak go podtuczymy i skończy 18 miechów (się braciszek pospieszyłl ;) )
to niech się Qwendi ma na bacznosci ;)

właśnie mi costam na wystawie mówili ci co magdzie zwrócili uwagę, że to wystawa psów i Theos ma nie płakać, że wystarcza 3 oceny doskonałe zeby rozmnoźyc Prodziaka
a Qwendi 2 oceny doskonałe i jedna bardzo dobra

no ale Aga kto by na to zwracał uwagę w momencie gdy zostaje trafiony strzała amora :evil_lol:
a poza tym takim co można rozmnażac to by trzeba było jakieś zadaszenei ze starej szmaty na balkonie zrobic bo bez zadaszenia to nie wypada co innego szczeniaczki po rodowodowych rodzicach :evil_lol:

a tego CWC dalej nie kukam ale przynajmniej wiem, że nie jest mi do niczego potrzebne :diabloti:

Posted

[quote name='magdabroy']Widziałam, tylko zapomniałam napisać, że widziałam :eviltong:[/QUOTE]

a myslałam ze ich też nie widać , będe musiała na razie wstawiać z innego źródła fotki bo co zrobię ;)

Posted

[quote name='3 x']ee to jak go podtuczymy i skończy 18 miechów (się braciszek pospieszyłl ;) )
to niech się Qwendi ma na bacznosci ;)

właśnie mi costam na wystawie mówili ci co magdzie zwrócili uwagę, że to wystawa psów i Theos ma nie płakać, że wystarcza 3 oceny doskonałe zeby rozmnoźyc Prodziaka
a Qwendi 2 oceny doskonałe i jedna bardzo dobra

no ale Aga kto by na to zwracał uwagę w momencie gdy zostaje trafiony strzała amora :evil_lol:
a poza tym takim co można rozmnażac to by trzeba było jakieś zadaszenei ze starej szmaty na balkonie zrobic bo bez zadaszenia to nie wypada co innego szczeniaczki po rodowodowych rodzicach :evil_lol:

a tego CWC dalej nie kukam ale przynajmniej wiem, że nie jest mi do niczego potrzebne :diabloti:[/QUOTE]

A no to nie pozostaje nam nic inneo jak rozmnażać :eviltong:

Ta pani "od psów i dzieci " w Łodzi też była :eviltong:

[quote name='magdabroy']Jaki sobie banerek zrobiłaś :p
[SIZE=1]Już mnie nie potrzebujesz :([/SIZE][/QUOTE]

Oj no tak na szybko żeby cokolwiek było , nie będe Ciebie przecież za każdym razem wykorzystywała ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']

Oj no tak na szybko żeby cokolwiek było , nie będe Ciebie przecież za każdym razem wykorzystywała ;)[/QUOTE]

Szkoda, że nie było nas w Łodzi :( Może też Theoś dałby "popis" :diabloti:

Ale ja lubię jak mnie wykorzystujesz :diabloti:

Posted

[quote name='dOgLoV'][B]A no to nie pozostaje nam nic inneo jak rozmnażać :eviltong:
[/B]

Oj no tak na szybko żeby cokolwiek było , nie będe Ciebie przecież za każdym razem wykorzystywała ;)[/QUOTE]

sorki
ale małolata nie będe rozmnażać
musisz poczekać
jeszcze
tydzień :diabloti:

Posted

[quote name='magdabroy']Szkoda, że nie było nas w Łodzi :( Może też Theoś dałby "popis" :diabloti:

Ale ja lubię jak mnie wykorzystujesz :diabloti:[/QUOTE]

Ehhhh mogłam ją chociaż od Theosia pozdrowić :eviltong:

a to trzeba było tak od razu :evil_lol: to ja poprosze jakiś ładny bannerek :B-fly:

[quote name='3 x']sorki
ale małolata nie będe rozmnażać
musisz poczekać
jeszcze
tydzień :diabloti:[/QUOTE]

No nie wiem ja ja ten tydzień wytrzymam , ale niech wam będzie :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']To na kolejnej wystawie ją pozdrów :diabloti:

Jakieś życzenia? Zaraz coś spłodzę ;)[/QUOTE]

obowiązkowo :evil_lol:

zdam się na twoją twórczośc , ja się na tym kompletnie nie znam :oops:

Posted