Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

chcecie żeby ludzie se języki połamali?

Posted

[quote name='magdabroy']Kurcze, nie przypominam sobie tej nazwy jak mi kiedyś pisałaś na PW :shake::oops::hmmmm:

A co to znaczy?[/QUOTE]

Mozliwe ze to jedna z tych dwóch nazw którą musieliśmy wymyślić na miejscu , My wtedy naszykowaliśmy 3 a potrzeba było 5 ;) a jak wrócilismy to juz pewnie jej nie pamietalam i wysłałam Ci tylko te 3 które miałam zapisane ;)

To jest nazwa świątyni tybetańskiej ;)

[quote name='marta1624']Od razu jaśniej :D[/QUOTE]

wiedziałam że Ci pomogę :diabloti:

Posted

[quote name='Ty$ka']:O Ależ nazwa... ;ppp

Aga w domu i przynajmniej urocze fotki są :loveu:[/QUOTE]

pewnie za chwile sama jej pamietać nie będę :eviltong:

dziękuje :loveu:

te fotki to efekt nudy ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']
To jest nazwa świątyni tybetańskiej ;)
[/QUOTE]

To chyba powinno być: [B]tsu[I]g[/I]lag khang[/B]
A nie:

[quote name='dOgLoV'][B]tsulag khang[/B] ;)[/QUOTE]

Posted

[SIZE=3][B]Jokhang
Pierwsza buddyjska świątynia w Lhasie obok Pałacu Potala jest jednym z głównych celów pielgrzymkowych wyznawców tybetańskiej odmiany buddyzmu – lamaizmu. Została wybudowana za czasów panowania króla Songstena Gampo prawdopodobnie około roku 647, dla uczczenia jego małżeństwa zawartego z chińską księżniczką Wencheng, która była buddystką. Świątynia była nazywana [COLOR=#ff0000]Tsulag Khang[/COLOR] lub “Świątynią Mądrości”. Obecnie nazywana jest Jokhang, co znaczy „Dom Pana”. Centralnym obiektem kultu w świątyni jest ofiarowany przez księżniczkę Wencheng złoty posąg Buddy Sakyamuniego. [/B][/SIZE]

Posted

[quote name='Angi']i nie chce byc inaczej :p[/QUOTE]

I nawet mam adres ;)
[url]https://www.google.pl/maps/place/Tsuglagkhang+Complex/@32.242576,76.321278,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x391b56d4f1c6c707:0x3c9357bd89cfffbe[/url]

Posted

[quote name='Mała Nika']Leniwe dni są najlepsze :p

Gratuluję przydomku :D Zawsze mam problem z nazwami hodowli tybciów, strasznie specyficzne są :eviltong:[/QUOTE]

Ja też , znam tylko przydomek Qwendi :diabloti: a inne to niby kojarzę ale często nie wiem gdzie przykleić :eviltong: