Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']Masz email ode mnie do obejrzenia :eviltong:[/QUOTE]

dziekuje za filmiki :loveu:

Theos jest przesłodki :loveu::loveu::loveu::loveu:

i już sam kosiare prowadzi :evil_lol:

[quote name='marta.k9080']doberek :p[/QUOTE]

hejka ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']dziekuje za filmiki :loveu:

Theos jest przesłodki :loveu::loveu::loveu::loveu:

i już sam kosiare prowadzi :evil_lol:[/QUOTE]

Proszę ;)

Śmiałam się, że już teraz nie będzie chciał jeździć z tatusiem :evil_lol:

Mam mądrego synka :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']Proszę ;)

Śmiałam się, że już teraz nie będzie chciał jeździć z tatusiem :evil_lol:

Mam mądrego synka :loveu:[/QUOTE]

Tylko że teraz tak jak napisałaś nie bedzie chciał jeździć z tatusiem tylko sam i wtedy powiesz " Boże jaki ten mój mąż głupi , teraz tylko problem " :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Jestem załamana tymi daremnymi psami...
Qwenda przy nich świetnie wypada, a Prodziak potrzebuje trochę czasu by masy nabrać, główkę i proporcje ma niczego sobie, tylko chudzina jak Jetsu ;)[/QUOTE]
ja tam się nie znam
ale sędzina mówiła to samo
podobno Grem go już tuczy ;)

ale ogon to miał wyskubany koncertowo,co ?
jak kurczak do rosołu :evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']Tylko że teraz tak jak napisałaś nie bedzie chciał jeździć z tatusiem tylko sam i wtedy powiesz " Boże jaki ten mój mąż głupi , teraz tylko problem " :evil_lol:[/QUOTE]

Ja problemu nie mam, bo jak ja otwieram garaż i młody chce jeździć, to jest krótka piłka i młody się wycofuje :diabloti:
On wie, że mama nie jeździ i nic tego nie zmieni :evil_lol:
Choć nie ukrywam, że mam ochotę przejechać się quadem, ale jak młody zobaczy, to będę miała pozamiatane i będę musiała z nim jeździć :roll:

Posted

[quote name='3 x']ja tam się nie znam

jak kurczak do rosołu :evil_lol:[/QUOTE]

Qwendi też była chuderlakiem , zaczęliśmy kupować skóry z drobiu w jednym z barów , koszt jednej reklamówki to aż cała złotówka :evil_lol: gotowwaliśmy ryż dorzucalismy do niego kostkę miesną taką z zoologicznego , na patelki kładliśmy te skóry , taka powiedzmy plaska patelka cała zakryta tymi skórami , jak sie podsmazyly , to skóry wyciągalismy kroiliśmy na kawałki wrzucaliśmy do ryżu z miesem i dolewalismy całą zawartość tłuszczu jaki sie z tych skór wytopił , psy zajadały aż prosiły o dokładkę ( oczywiscie nie dostawały :evil_lol:) a Qwendi w rok nam tak przytyła że Pan Bisurman podszedł do nas i powiedział że jest pod wielkim wrażeniem jak Qwendi nabrała masy ;) więc mozna ? można ;) teraz maja przerwe bo wetka zwróciła nam uwagę żeby troszke przystopować z wagą u Qwendi bo stawy mogą jej nie wytrzymać ale za niedługo znowu ją pewnie troszkę podtuczymy bo chyba coś chudnie ;)

[quote name='magdabroy']Ja problemu nie mam, bo jak ja otwieram garaż i młody chce jeździć, to jest krótka piłka i młody się wycofuje :diabloti:
On wie, że mama nie jeździ i nic tego nie zmieni :evil_lol:
Choć nie ukrywam, że mam ochotę przejechać się quadem, ale jak młody zobaczy, to będę miała pozamiatane i będę musiała z nim jeździć :roll:[/QUOTE]

Wyciagnij kłada , Theoś bedzie szczesliwy a i Ty sie ubawisz ;)

Posted

[quote name='Angi']i gruchną stawy :p

jak przydomek?[/QUOTE]

Nie no przesadzac nikt nie chce ;) w granicach rozsądku , stawy ma prześwietlone i jak to stwierdził wet jest pod wielkim wrazeniem jakie dobre wyniki ma na 5letnią suke tej rasy ;)

Nadal cisza :roll: w przyszłym tygodniu Sebastian bedzie dzwonił spytac sie ich dlaczego to tak długo trwa , pisałam do nich na fb to dostałam odpowiedz wymijającą czyli że takich informacji mogą udzielić mi tylko telefonicznie lub osobiście ;)

[quote name='magdabroy']Nie, bo ja chcę pojeździć sama :eviltong:[/QUOTE]

samolub :eviltong:

Posted

[quote name='dOgLoV']
samolub :eviltong:[/QUOTE]

Nie :eviltong:
Ja po prostu myślę przyszłościowo ;)
No bo jak ja pojadę raz z młodym, to potem Bodzian będzie się wykręcał :mad:
A tak, młody wie, że jeździ się z tatą i jest super :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']Nie :eviltong:
Ja po prostu myślę przyszłościowo ;)
No bo jak ja pojadę raz z młodym, to potem Bodzian będzie się wykręcał :mad:
A tak, młody wie, że jeździ się z tatą i jest super :loveu:[/QUOTE]

czyli cwaniara :evil_lol:

dobranoc laseczki ;)

Posted

[quote name='3 x']ja tam się nie znam

jak kurczak do rosołu :evil_lol:[/QUOTE]

On potrzebuje czasu na nabranie cielska, możecie go troszkę podtuczyć. Trzeba uważać, by nie przesadzić :)

Pięknie wyskubany, na zimę ładnie Wam zarośnie :)

[quote name='dOgLoV']Qwendi też była chuderlakiem , zaczęliśmy kupować skóry z drobiu w jednym z barów , koszt jednej reklamówki to aż cała złotówka :evil_lol: gotowwaliśmy ryż dorzucalismy do niego kostkę miesną taką z zoologicznego , na patelki kładliśmy te skóry , taka powiedzmy plaska patelka cała zakryta tymi skórami , jak sie podsmazyly , to skóry wyciągalismy kroiliśmy na kawałki wrzucaliśmy do ryżu z miesem i dolewalismy całą zawartość tłuszczu jaki sie z tych skór wytopił , psy zajadały aż prosiły o dokładkę ( oczywiscie nie dostawały :evil_lol:) a Qwendi w rok nam tak przytyła że Pan Bisurman podszedł do nas i powiedział że jest pod wielkim wrażeniem jak Qwendi nabrała masy ;) więc mozna ? można ;) teraz maja przerwe bo wetka zwróciła nam uwagę żeby troszke przystopować z wagą u Qwendi bo stawy mogą jej nie wytrzymać ale za niedługo znowu ją pewnie troszkę podtuczymy bo chyba coś chudnie ;)

[/QUOTE]

[quote name='Angi']i gruchną stawy :p

[/QUOTE]

I tu się zgodzę ;)
Prodziaka nie trzeba tuczyć jak świnię, on musi zdrowo się rozwijać, dostawać dobrą karmę.

Jetsan jest szczupłym psem.Trochę go utuczyłam ostatnio, ale i tak czuć każde żeberko. Tak jest zdrowiej, może nie wygląda przez to zbyt potężnie, ale klatę ma głęboką, więc jakoś to przeżyję :eviltong:

Posted

[quote name='Naklejka']On potrzebuje czasu na nabranie cielska, możecie go troszkę podtuczyć. Trzeba uważać, by nie przesadzić :)

Pięknie wyskubany, na zimę ładnie Wam zarośnie :)

I tu się zgodzę ;)
Prodziaka nie trzeba tuczyć jak świnię, on musi zdrowo się rozwijać, dostawać dobrą karmę.

Jetsan jest szczupłym psem.Trochę go utuczyłam ostatnio, ale i tak czuć każde żeberko. Tak jest zdrowiej, może nie wygląda przez to zbyt potężnie, ale klatę ma głęboką, więc jakoś to przeżyję :eviltong:[/QUOTE]

Nikt nie każe go tuczyć jak świnie ;) chodzi o to żeby nabrał masy ;)
[quote name='magdabroy']Wstawaj śpiochu :mad::eviltong:[/QUOTE]

Już nie spie ;)

cos słabo sie dzisiaj czuje , nawet w kosciele ustac nie mogłam a jeszcze dzisiaj ide do Marysi na urodzinki , nie chce mi się ;)

Posted

Mylisz masę z tłuszczykiem odkładającym się na żeberkach :eviltong: . Prodziak to młodziak, tybetany długo się rozwijają i nabierają masy, rozbudowuje im się klata, łeb, mięsnie. Suki szybciej się rozwijają niż psy.
Jetsan ma niby grubą kość, dość wąską klate (ale bardzo głęboką), długaśne łapy, jak był młody to wyglądał okropnie, teraz się w miarę wyrobił.
1,5roczny Jetsu [url]https://lh6.googleusercontent.com/-0VvJ-CElsU0/UHw_XyglDUI/AAAAAAAALi8/BLUocj_5tCU/w640-h480-no/IMG_8664.JPG[/url] [url]https://lh3.googleusercontent.com/-RRRXQ5OMR3E/UHw_X9HKI0I/AAAAAAAALi8/JpttNoHsfXo/w640-h480-no/IMG_8868.JPG[/url] Tylko miał wtedy dłuzszy włos niż teraz :eviltong: widać płytką, bardzo wąską klatę, nieproporcjonalnie długie, chude łapska, niewymiarową głowę z długaśną kufą.

Posted

[quote name='Naklejka']Mylisz masę z tłuszczykiem odkładającym się na żeberkach :eviltong: . Prodziak to młodziak, tybetany długo się rozwijają i nabierają masy, rozbudowuje im się klata, łeb, mięsnie. Suki szybciej się rozwijają niż psy.
Jetsan ma niby grubą kość, dość wąską klate (ale bardzo głęboką), długaśne łapy, jak był młody to wyglądał okropnie, teraz się w miarę wyrobił.
1,5roczny Jetsu [URL]https://lh6.googleusercontent.com/-0VvJ-CElsU0/UHw_XyglDUI/AAAAAAAALi8/BLUocj_5tCU/w640-h480-no/IMG_8664.JPG[/URL] [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-RRRXQ5OMR3E/UHw_X9HKI0I/AAAAAAAALi8/JpttNoHsfXo/w640-h480-no/IMG_8868.JPG[/URL] Tylko miał wtedy dłuzszy włos niż teraz :eviltong: widać płytką, bardzo wąską klatę, nieproporcjonalnie długie, chude łapska, niewymiarową głowę z długaśną kufą.[/QUOTE]

Każdy ma swoje zdanie ;)
[quote name='magdabroy']Aga, kiedy masz wizytę u lekarza? [SIZE=1]Mam sklerozę :oops::evil_lol:[/SIZE][/QUOTE]

12 stego ;)

[quote name='Angi']12 chyba [SIZE=1]:evil_lol:[/SIZE][/QUOTE]

na pewno ;)

[quote name='Izabela124.']Hejka Aga :)
Jakieś dziwne te tybetany, tylko Qwendi mi się podoba :eviltong::loveu:[/QUOTE]

Tak tak :loveu: