Doda_ Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 sasiadka ma psa chow, ma kilka lat, nie wiemy czemu ale zapach jest straszny. Wychodza z nim na dwor i przez dobre pol godz caly korytarz smierdzi wymiotami jakby. Otworzyli nam drzwi do swojego mieszkania bo chcielismy o cos zapytac, to zapach byl taki.. ze o malo nie zemdlalam :shake: Taki z wymiotami.. nie wiem dlaczego, mieli poprzedniego psa i bylo okej. dlatego chcialam sie zapytac czy moze ktos z was wie dlaczego pies ma taki zapach ? szkoda mi psa, moze go w ogole nie kapia? Ja nie wiem jak oni moga normalnie bywac, spac w mieszkaniu :shake: ja ledwo wytrzymam z takim zapachem nawet przez minute... moze ktos z was ma chow chow i moglby cos powiedziec na ten temat...? Nie wiem czy to wina wlascicieli, ze go nie dbaja, czy jak ? Quote
O1us_89 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Całkiem mozliwe, że pies sie w czyms wytarzal, a wlasciciele nie wykapali go... I dlatego tak cuchnie, z tym ze dziwne, ze im to nie przeszkadza... Hmmm... z tgo co wiem to przy zapaleniu uszu tez moze byc taki przykry zapach, badz przy chrobach jamy ustnej... Trudno powiedziec... A to dlugo juz trwa czy od jakiegos czsu? Pies wyglada na zaniedbanego??? Quote
Doda_ Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 [quote name='O1us_89']A to dlugo juz trwa czy od jakiegos czsu? Pies wyglada na zaniedbanego???[/quote] Juz kilka lat.. Nie wygląda na zaniedbanego, hmm, ma b. grube włosy i nie widać czy jest chudy czy nie. Ale sierść mogłaby być lepsza.. Nie są takie jak np. te [URL]http://www.dogcastradio.com/images/Chow1.jpg[/URL] <-- ten pies lepiej wygląda. Quote
puli Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [quote name='Doda_'] szkoda mi psa, moze go w ogole nie kapia? Ja nie wiem jak oni moga normalnie bywac, spac w mieszkaniu :shake: ja ledwo wytrzymam z takim zapachem nawet przez minute... [/QUOTE]Możliwe ze własnie go wykąpali ale nie wysuszyli dokładnie i namnożyly sie bakterie beztlenowe dla których wilgoć i ciepło sa idealnymi warunkami do rozwoju. Smród beztlenowców jest niezapomniany .... Psy z obfitym futrem powinno sie po kapieli podsuszac przynajmniej przy samej skórze własnie żeby uniknąc odparzeń i zaśmierdzenia. Jezeli to jest przyczyną ,to problem zniknie po kolejnej kapieli. Ale równie dobrze pies moze byc chory.. edit. W miedzyczasie doczytałam ze to trwa od kilku lat. W takim razie podejrzewac mozna ze przyczyna jest skład pozywienia jakie dostaje. Quote
Saite Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Niektóre schorzenia skórne dają niemiłą woń, a innych objawów może nie być widać na pierwszy rzut oka. Quote
Błyskotka Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Ja mam w domu 3 a obecnie chwilowo 4 futrzaki i w masce nie chodzę ;). Quote
Doda_ Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Blyskotka bo dbasz o swoje psy.. no to jak widac oni nie dbaja :shake: jesli pies jest chory, to dlugo z nim nie byli u weta :shake: bo taki zapach jest juz od kilku lat.. nie wiem jak mam pomóc psu :-( Quote
Błyskotka Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 A może spróbuj delikatnie zwrócić im uwagę :roll: ? Quote
Recommended Posts