Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie bardzo tu to pasuje,ale to tez Wystawa Klubowa Gr. V ,ktora wczoraj w Hollandi sie odbyla,wiec tak tylko kruciutko.
Bylo 29 wystawianych Pomaranianow,moja Tiffani wystawiana byla w klasie posredniej i zdobyla BOB i w Ringu Honoworym 8 miejsce.
jakby ktos chcial zobaczyc pare Zdjec,to zapraszam na moja strone

A to w klasie Szczeniat syn JJ'a od Uli

magi

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przesyłam Ci Maggi gratulacje za udany występ Twojej Tiffani .Występy Tiffani w tym roku to pasmo samych sukcesów .To piękna suczka.
Dziękuję za zdjęcia synka JJ z Holandii .Kończy on za tydzień 9 miesięcy i to już chyba jego ostatni występ w szczeniakach.

Posted

dzieki Ula za mile slowa,kochana jest ta Tiffi ,my na kazdej Wystawie musialysmy walczyc z duza Konkurencja,zadnego Tytulu nie dostala w Prezencie i dlatego troszke z niej jestem dumna;)

DJ wyglada wspaniale,doskonale sie rozwija.Bede go widziala w pazdzierniku w Dortmundzie,wstawie potem pare Zdjec.

Trzymam kciuki za was w Lodzi

Magi

Posted

To ja będę trzymać w pażdzierniku kciuki za Twoją Tiffany i za mojego holenderskiego wnuczka .Ja planuję wystawić JJ w Niemczech w przyszłym roku już razem z synkiem Reggae .Bardziej mi się opłaca brać na wystawę 2 chłopaków razem.

Posted

[SIZE=1]

[SIZE=3]KLUBOWKA

STAWKA ILOSCIOWA :)

Szpic Miniaturowy - pomeranian (23)
PSY
Klasa baby 1
klasa młodzieży 2
klasa pośrednia 1
klasa otwarta 4
klasa championów 3
SUKI
Klasa baby 1
klasa szczeniąt 1
klasa młodzieży 2

klasa pośrednia 3
klasa otwarta 4

klasa championów 1

Posted

Wystawa krajowa grupy I,II,V(sobota)

Fotki będą,ale później,bo dzisiaj jestem już zmęczona,a jutro do pracy.
Z tego co pamiętam to:
Powerpom Born to Success-BOB
Sasquehnna Euforia-BOS
Right on Time Premiera-wygrał w klasie baby(jego siostra Riviera Premiera również wygrała w klasie baby)i na finałach BIS baby zajął I miejsce (do porównania wyszły wszystkie baby z grup I,II,V razem)
na ringu głównym dobrze poszło parze Powerpom Born to Success i Tabia Lvi Domov, zajęła III miejsce
Może Marta napisze więcej o wynikach w klasach i wpisze stawkę,bo ja nie mam katalogu.

Po wystawie wybrałam się na sympozjum co prawda nie było tam o naszej rasie,ale wykład był bardzo interesujący i dotyczył ras V grupy,które lubię.

Posted

Sędzia p.Barbara Larska

psy
klasa baby
REGGAE KNIGHT FANTAZJA SZPIC-MOLL w.o.,I miejsce na BIS baby

klasa młodzieży
AGE MALIBIEL dosk.II
FINCH'S AMERICAN GOLD dosk,I,Zw.Mł,NJwR,Mł.Zw.Klubu

klasa pośrednia
IMPROVISATOR'S MASTERPIECE VINTOYRA dosk,I,CWC

klasa otwarta
KONTRAPUNKT HIPNOTYK dosk,I,CWC,Zw.Klubu
NICO LVI DOMOV dosk.III
ROLLO NOW GAR dosk.IV
SESTO SENSO DEL CANTICO DELLE CREATURE dosk.II

klasa championów
CHAR'S RISKY BUSINESS dosk.I.CWC
KONTRAPUNKT TRANSCEDENTUS dosk.II
POWERPOM BORN TO SUCCESS dosk.III

suki
klasa baby
BEES KNEES FANTAZJA SZPIC-MOLL w.o.

klasa szczeniąt
KONTRAPUNKT APARYCJA

klasa młodzieży
TABIA LVI DOMOV dosk.II
YOU MADE MY DAY DREAM FINCH'S dosk.I,Zw.Mł,Mł.Zw.Klubu

klasa pośrednia
BRAVISSIMA IMPARATO dosk.II
DIANA DOLINA NERU bdb.III
SASQUEHANNA EUFORIA B4 dosk,I,CWC,Zw.Klubu,BOB,II miejsce na BIS

klasa otwarta
CALINECZKA DOLINA NERU dosk.III
FINCH'S STRIKE A POSE dosk.I.CWC
FINEZJA WŁOCHATY dosk.II
KONTRAPUNKT ORTOGRAFIA

klasa championów
FELICITA IMPARATO dosk.I.CWC

to tyle co wiem,a "nadworny fotograf" jak wypocznie to jakieś foty da.
A może ma ktos jeszcze jakieś zdjęcia,bo widziałam,że dużo osób robiło foty.

Posted

jeśli chodzi o krajowa to nie podam stawki dokładnej bo nie mam katalogu - najzwyczajniej go nie odebrałam a teraz chyba nie będę jechać do Związku bo zabiegana jestem przed wyjazdem :)

Jak wroce to postaram sie zorganizowac io uzupelnic.

Wynikow nie podam bo ja stalam w przeciwleglym koncu ringu ze wzgledu na moja "zacieczkowana" suke ktora byla kibicem.
Ale przypuszczam ze kazdy dostal to co chcial bo praktycznie kazdy byl po 1 sztuce w klasie wiec tutaj zadnych niespodzianek raczej nie moglo byc .

Jesli chodzi o zdjecia z krajowki - ja nie bede miala :) musimy wiercic TYLKO Beacie dziure w brzuchu.

Jesli chodzi o zdjecia z klubowki - to sadze ze jeszcze Renata vel Wanilka sie podzieli :)

POzdrawiam

p.s. bardzo milo bylo was spotkac na wystawie :)
do zobaczyska na kolejnej :)

Posted

[quote name='edie21']mi niestety nnie udało się ani zorganiziwać anie obejżeć żadnego występu. powie ktoś coś na temat małych szpiców. napewno coś tam było.

Szpic mały kolorowy współczesny MARTINI BOY Złote Gwiazdy Szkocji CWC, Zw Klubu, BOB, 3 BOG ( szpice niemieckie czy jak tam ta konkurencja finałowa się nazywała :roll: ) !!!

Stawkę szpiców małych mogę podać ale troszkę później.

Mam jakieś zdjęcia ale trzeba też troszkę poczekać.

Posted

@ Ula ( karma)
znalazlam to tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f539/klubowa-wystawa-szpicow-psow-pierwotnych-lodz-20-09-a-142414/index6.html

a taki dodala wlasicielka zdjecia (omar) opis:

@ efra-husky - gratulujemy, maluszek naprawdę super, ale pomeranian wymiatał i na swoją I lokatę zasłużył w 100%

Ula - jeszcze taki komentarz:

http://www.dogomania.pl/forum/13010290-post61.html

i jeszcze jedno zdjecie:

i jeszcze jedno zdjecie:

i jeszcze jedno:

Posted

Bardzo Ci Marta dziękuję za znalezienie zdjęć .Reggae był niecierpliwy na pudle, bo w drodze na ring przygotowawczy został ugryziony przez Karelskiego na Niedżwiedzie .Chciał on wyrwać mi szczeniaka z rąk .
Trzymałam go wysoko na rękach i i tak udało się Karelskiemu ugryżdż go .Gdyby mój Reggae szedł po ziemi to była by to jego ostatnia wystawa.

Posted

Karma napisał(a):
Bardzo Ci Marta dziękuję za znalezienie zdjęć .Reggae był niecierpliwy na pudle, bo w drodze na ring przygotowawczy został ugryziony przez Karelskiego na Niedżwiedzie .Chciał on wyrwać mi szczeniaka z rąk .
Trzymałam go wysoko na rękach i i tak udało się Karelskiemu ugryżdż go .Gdyby mój Reggae szedł po ziemi to była by to jego ostatnia wystawa.

To naprawde straszne przezycie dla pieska rozpoczynajacego kariere.Trzymam kciuki zeby to "spotkanie " szybko zapomnial.
W Niemczech juz byl przypadek smiertelnego pogryzienia pomeraniana przez duzego psa:-(
Dolaczam sie z gratulacjami,twoj syn jest przepiekny ,jego ruch fantastyczny i duza kariera przed nim.:multi::multi::multi:

Pozdrawiam

Magi

Posted

NDPwR/NDSwR=ZW.KLUBU.Na klubowej wystawie nie ma tytułów NDPwR/NDSwR.
NJwR był wybierany,bo chyba miał iśc tylko jeden junior na ring główny.
Stawkę z ocenami z krajowej będę miała w tym tygodniu więc podam.
Marta,a Ty jako asystent nie zawitałaś na sympozjum.

Posted

Pani sędzia z krajówki
Dubravka Reicher

psy

klasa puppy
Right on Time Premiera lokata I,W.O I miejsce BIS puppy(grup I,II,V razem)
Reggae Knight Fantazja Szpic-Moll lokata II,W.O

klasa pośrednia
IMPROVISATOR'S MASTERPIECE VINTOYRA bdb

klasa otwarta
ROLLO NOW GAR dosk,CWC

klasa championów
POWERPOM BORN TO SUCCESS dosk,CWC,NDPwR,BOB

suki

klasa puppy
BEES KNEES FANTAZJA SZPIC-MOLL lokata II,W.O

RIVIERA PREMIERA lokata I,W.O

klasa młodzieży