iwa77 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Piesek trafił do naszego schroniska parę dni temu... Leżał biedulek całkiem bezradny i samotny gdzieś nad brzegiem Odry - ktoś zobaczył, zadzwonił - no i przywieziono go ... Piesek ma ok. 4-6 latek i sparaliżowane obie tylne nóżki. Co jest przyczyną paraliżu nie wiemy... Pies nie ma żadnych zewnętrznych obrażeń wskazujących na wypadek czy też maltretowanie ... nie mniej jednak coś musiało go do tego stanu doprowadzić. Jak wszyscy dobrze wiemy schronisko nie jest dobrym miejscem dla żadnego psa , a zwłaszcza dla sparaliżowanego psa. Taki pies wymaga indywidualnej opieki, specjalnej troski , osobnego miejsca i wielu innych rzeczy , których schronisko nie jest w stanie zapewnić. Ponadto schronisko nie ma zbytnio możliwości diagnostyki i leczenia takich neurologicznych przypadków. Razem z Magdą (Ulv) postanowiłyśmy pomóc temu biednemu psu i zabrać go do DT.I tym sposobem zabrałam w sobotę psa ze schroniska do Magdy. Jako ,że w takich przypadkach ważny jest czas , aby pies został jak najszybciej zaopatrzony medycznie umieściłyśmy go już w prywatnej klinice. Na dzień dzisiejszy piesek jest już w trakcie diagnostyki i wstępnego leczenia.Co do rokowań jest za wcześnie aby o nich mówić ... Może jesteśmy z Magdą niepoprawnymi optymistkami ale wierzymy ,że uda nam się postawić psinka na 4 łapy ! Oprócz naszego optymizmu są na szczęście także fakty, które pozwalają na posiadanie odrobiny nadziei - choćby zachowane częściowe czucie w tych biednych łapinach. Pomagając temu biednemu psu , porwałyśmy się z Ulv trochę jak z motyką na słońce. Koszty hospitalizacji , diagnostyki i leczenia ( jeszcze nam nie znane , gdyż w wszystko jest w trakcie ) przekroczą nasze skromne możliwości. Ale nie mogłyśmy zostawić go bez pomocy ,aby tylko czekał , nie dostawszy nawet szansy na leczenie , na najgorsze. Dlatego zwracam się do Was z ogromną prośbą - wspomóżcie nas groszem! Każda złotówka na wagę złota - bardzo ale to bardzo proszę Was o pomoc ! Piesek dostał od nas imię : PADDY Oto on : Quote
iwa77 Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Ojej jakie tu tłumy .... czyżby nikogo nie obchodził los tego pokrzywdzonego psa ? Quote
monika083 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 melduje sie.. bidulek ,dobrze ,ze go wyciagnelyscie ,a jak z zalatwianiem potrzeb-kontroluje to? Quote
xmartix Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 ja zrobię allegro cegiełkowe wymyślcie jakiś tekst, jakiś dobry, Kikou ładnie pisze a ja dopiszę resztę do cegiełek ile ta klinika kosztuje? i czy już wiecie o kosztach rehabilitacji czy w ogóle badań specjalistycznych? Quote
iwa77 Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Na chwilę obecną nie wiemy jeszcze nic o kosztach . Wszystkie badania specjalistyczne są w trakcie. Od wyników jednych badań zależne jest wykonywanie następnych... Ile psinek posiedzi w szpitalu tez jest niewiadomą na razie . Co do potrzeb fizjologicznych to wygląda na to ,że Paddy mniej więcej je na szczęście kontroluje. Ponadto mamy już dla niego wózeczek , oby tylko pasował ! Na dniach będzie przymiarka ! Dzięki za odzew ! Quote
monika083 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 xmartix napisał(a):no ale robić allegro? cegiełkowe? jesli mozesz to rob ,bo kasa na bank bedzie potrzebna . Quote
xmartix Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Monika dawaj tekst :razz: a ja te "obróbki" cegiełkowe dorobię :p Quote
GoskaGoska Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 tylko allegro trzeba wyróżnic - najwyzej koszty pozniej odliczyc od sprzedazy Quote
iwa77 Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 xmartix napisał(a):no ale robić allegro? cegiełkowe? Tak jak najbardziej , rób proszę ! Quote
monika083 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 xmartix napisał(a):Monika dawaj tekst :razz: a ja te "obróbki" cegiełkowe dorobię :p hehe ja i tekst ?? dobre:roflt::evil_lol: Quote
Korenia Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Kiedyś oglądałam na animal planet program o klinice i pokazywali psiaka, którego sparaliżowało, a przyczynął było uczulenie na kleszcza. Oby jemu też się tak poszczęściło i stanął na nogi... Quote
ulvhedinn Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Są szanse na chodzenie :lol: Wygląda na to, że piesek ma wypadnięty dysk (miał robiona mielografię), będzie operowany jak szybko się da... a zachowane czucie, jaka taka kontrola fizjologii i odruchy pozwalają byc dobrej myśli ;) Oczywiście to oznacza, że pieniądze na leczenie są jeszcze bardziej potrzebne :oops: A sam Paddy... jest cudny :loveu: Personel kliniki zgodnie stwierdza, że nie da sie przejść obok Paddy'ego bez pomiziania, tym bardziej, że on sam głosno sie tego domaga ;) To taka cudna mała przylepka z ogromnym serduszkiem :loveu: Quote
monika083 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 to cudownie ,wypadniecie dysku to chyba peska w porownaniu z jakim stalym paralizem itp ,wiec chyba mozemy sie cieszyc.:multi: A kase jakos sie uzbiera ..damy rade. Quote
GoskaGoska Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 "daj 5zł za łapki psa - sparaliżowny piesek prosi o szansę" POMOŻ POMAGAĆ CHCEMY URATOWAĆ SPRALIŻOWANEGO SCHRONISKOWEGO PIESKA, ALE DO TEGO POTRZEBA NAM PIENIĘDZY. [SIZE=3]PIESEK MA SZANSĘ CHODZI, JEDNAK POTRZEBA FUNDUSZY NA JEGO BADANIA, OPERACJE oraz REHABILITACJE. [SIZE=4]PIESEK ZOSTAŁ WYCIAGNIĘTY ZE SCHRONISKA, W KTÓRYM JEŚLI BY ZOSTAŁ, W TAKIM STANIE ,TO JEDYNIE CZEKAŁABY GO EUTANAZJA. PIESEK ZNAJDUJE SIĘ W LECZNICY DR NIEDZIELSKIEGO we Wrocławiu,(adres..............) PO PRZEPROWADZONYCH BADANIACH OKAZUJE SIĘ , ZE PIESEK MOŻE CHODZI, ALE niestety my wolontariuszki z własnych zasobów finansowych nie jesteśmy wstanie pokryć wszystkich kosztów, bez pomocy ludzi z zewnątrz. Nie jest to piesek w typie rasy, nasz bohater to zwykły kundelek o przeciętnej urodzie- ale czy to znaczy , że nie ma dostać swojej szansy na życie??? L[SIZE=2]eżał biedulek całkiem bezradny i samotny gdzieś nad brzegiem Odry - ktoś zobaczył, zadzwonił ...i pies tak czekał na pomoc lub śmierć...Piesek ma ok. 4-6 latek i mimo małego wzrostu ma wielkie psie serduszko i naprawdę zasługuje by go ratować przedmiotem aukcji jest....... PIESEK OCZYWIŚCIE POTRZEBUJE również SWOJEGO DOMKU, GDZIE BĘDZIE KOCHANA NA ZAWSZE W SPRAWIE ADOPCJI LUB LOSÓW PIESKA PROSZĘ PISAĆ : .................. lub dzwonić: ................... BŁAGAMY O POMOC - podaruj 5zł na psie życie. Losy pieska są opisane na portalu dogomania .......................... PROSIMY O POMOC FINANSOWĄ DLA TEGO PSIAKA KUP MU SPRAWNE ŁAPKI :( BY GO URATOWAĆ POTRZEBA NAM OK ............(800ZŁ?) ORAZ SZUKAMY DOMKU W CAŁEJ POLSCE Quote
GoskaGoska Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 WY TU GADU GADA a nikt nic nie skleci, zeby cegiełki się już sprzedawały :mad: więc przerobiłam, to co już miała, czcionka taka raz duza raz mała bo kopiowałam, a przy edycji poznie nie da się juz zmieniać. zapytajcie lekarza o szacunkowe koszty , zeby mozna to było wpisać do allegro, naprawdę ludzie chętniej pomagają jak wiedzą, do jakiego celu się zmierza i ile tej kasy jest potrzebnej, wiem , ze to trudno oszczacować dokładnie, ale wydaje mi się ten lekarz powinien choc orientacyjnie podać jakiś zakres. Quote
iwa77 Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 Ściągnęłam tu Dorotkę ( Isadora7) ! Dorotka zaproponowała pomoc w "obróbce" allegro - cegiełkowego ! Quote
Isadora7 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 [quote name='iwa77']Ściągnęłam tu Dorotkę ( Isadora7) ! Dorotka zaproponowała pomoc w "obróbce" allegro - cegiełkowego ! Moja propozycja jest taka: (ja niestety mam już dwie zamówione cegły ktore lada chwila odpale a wiecj niż dwie na koncie nie pójdą) Obrobię aukcje, graficznie, merytorycznie i wstawie na konto na któym ma być wystawione. Korzyść dodatkowa, że ktoś będzie mógł mieć to jako jakby szablon na przyszłość. Tak już robiłam paru osobom. Konta nie ukradnę :):):) mam swoje. A hasło można tez zmienic po wstawieniu. Zrobię też oczywiście Dyplom-Cegiełkę. Jak pasuje to mówcie to poprosze słowo, a będzie dziergane :). . Quote
xmartix Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 dziergaj dziergaj tyś profesjonalistka podam Ci na pw moje dane do konta na allegro Quote
iwa77 Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 Dorotko i Xmartix dziękuję Wam ,że już działacie ! W aukcji można podać moje namiary : tel 605 546 486 mail [email protected] Quote
iwa77 Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 Rozmawiałam z Magdą - mamy szacunkowe koszty hospitalizacji , diagnostyki , operacji i rehabilitacji Paddy'ego to ok. 1800 - 2000 zł ! Quote
GoskaGoska Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 no to allegro szybiutko robcie i cegielki bazarkowe - ja teraz sama zbieralam na spanielke to mi glupio znow kolejną akcje taka robic od razu:cool1: Quote
Isadora7 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 GoskaGoska napisał(a):no to allegro szybiutko robcie i cegielki bazarkowe - ja teraz sama zbieralam na spanielke to mi glupio znow kolejną akcje taka robic od razu:cool1: Staram sie jak najszybciej ale skoncze juz po pracy musze się zdrzemnąć. Quote
Recommended Posts