gusia1972 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 i jeszcze ... :) [url]http://elfyourself.jibjab.com/view/1wEPdmL8hOQPPquv[/url] i śpiewająco :) [url]http://elfyourself.jibjab.com/view/RH4zxCB7oWhYEMo9[/url] Quote
ewelinka_m Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 podczytuje od dłuższego czasu..i nadszedł czas,że muszę się ujawnić:cool3: niesamowite,genialne,obłędne te świąteczne foty:loveu: [url]http://global.images6.fotosik.pl/586/ea71e81511af92c2.jpg[/url] [url]http://global.images6.fotosik.pl/586/b30d07e17b0af276.jpg[/url] te mi się najbardziej podobają! pozdrawiam :lol: Quote
gusia1972 Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 hey Ewelinka ! :) fajnie że się ujawniłaś :) witamy w galerii :) Quote
gusia1972 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 a my już gonimy adoratorów :) znaczy się koniec cieczki :) dziś mąż z nią wyszedł rano i jak na ulicy pogoniła jednego to aż się obudziłam zdziwiona że słyszę Kalę na ulicy :) kochana dziewcynka ;) Quote
Rinuś Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [I][B]ahhh te cieczki,,,dobrze że my nie mamy tego problemu :P[/B][/I] Quote
gusia1972 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 nie jest tak źle :) tylko parę dni trzeba ja pilnować :) poza "tymi" dniami dziewczynka pięknie się odgania :) Quote
Iss Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Gusia no to fajnie macie, Lorena dostawała korby i wręcz pchała się do psów nie ważne czy to były "te" dni czy nie :( ta pierwsza jej cieczka była dla nas koszmarem, dobrze że była pierwszą i ostatnią:d Nie myślisz o sterylizacji Kali ? Quote
gusia1972 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 [quote name='Iss'] Nie myślisz o sterylizacji Kali ?[/QUOTE] myślę :) ale na to mam czas jeszcze :) jeszcze parę badań przed nami aby mnie utwierdzić czy sterylizacja czy ... :) Quote
gusia1972 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 [quote name='Iss']myślisz o hodowlance ?[/QUOTE] w zasadzie to ją już mam :) znaczy się nie byłam jeszcze w ZK pozałatwiać papierologii ... ale w między czasie pewne komplikacje nam wyskoczyły więc wszystko wstrzymałam i nie robię nic na razie w tym kierunku, ale mamy czas nic na siłę, cieszymy się sobą :) Quote
Iss Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 ooo to nie spodziewałam się, że myślicie o hodowli , a jeśli można zapytać dlaczego taka myśl zakiełkowała ? W jakim Kala jest teraz wieku ? Quote
gusia1972 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 ta myśl miała długi proces, bardzo długi :) ciężko go opisać w jednym zdaniu :) na początku nic nie miało być, potem spróbowaliśmy raz ją wystawić bo nas namówiono :) następnie wsiąknęliśmy w wystawy, bo i fajnie i oceny fajne :) wtedy zaczęła myśl kiełkować ... potem wiele rozmów z różnymi znajomymi i nieznajomymi, najbardziej nawaniała nas hodowczyni Kali, jak się spotkaliśmy i ją zobaczyła :) Kala ma pewne cechy które chciałabym widzieć w innych psach, zewnętrzne i osobowościowe ... jakby jej dobrać fajnego partnera (pracującego), to byłby ciekawy miot, bo Kala ma pasję do pracy którą my akurat realizujemy w sporcie miałam też pewnego rodzaju doświadczenie w odchowie maluchów, koleżanka ma hodowlę ausii i byłam w tym od początku :) wszystkie informacje chłonęłam :) maluchy (już 6-cio miesięczne) cały czas zresztą obserwuję i im dopinguję :) cudowne są :) miałam więc marzenie :) które na razie jest wstrzymane :( Kala musi przejść jeszcze jedno badanie, powtórne :( jak się potwierdzi diagnoza to marzenie zrealizuję kiedy indziej z inną suką ... a do tego czasu dalej się uczę i podpatruję :) Quote
Iss Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Aha , chyba u większości tak to kiełkuje. Sama niegdyś chciałam się w to bawić, ale odpuszczam sobie ... Gusia mówisz tak jakby Kala była jakaś strasznei chora? co się dzieje ?:( Quote
gusia1972 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 nie strasznie chora nie jest :) ale jest podejrzenie że może coś genetycznie nieść i dlatego muszę jeszcze raz ją przebadać i ustalić to do końca Quote
Iss Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 cieszę się, że tak do tego podchodzisz:) szkoda, że niewielu tak robi:( w każdym razie powodzenia, my konkurencji nie zrobimy:P Quote
gusia1972 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 a ja lubię zdrową konkurencję :) Quote
Iss Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 tak czy inaczej mamy dwa powody dla których nie będziemy z Wami stawały do konkurencji :)))) Quote
gusia1972 Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 [quote name='Iss']tak czy inaczej mamy dwa powody dla których nie będziemy z Wami stawały do konkurencji :))))[/QUOTE] o matko :) aż dwa ?? :) Quote
Kinia Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Mam nadzieję, że badania pokażą, że Kala nic w sobie "nie nosi" :) W każdym bądź razie miot po Kali i jakimś fajnym pracującym labie byłby boski już sobie wyobrażam pokolenie flyballowych labów:lol: Quote
gusia1972 Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 [quote name='Kinia']Mam nadzieję, że badania pokażą, że Kala nic w sobie "nie nosi" :) W każdym bądź razie miot po Kali i jakimś fajnym pracującym labie byłby boski już sobie wyobrażam pokolenie flyballowych labów:lol:[/QUOTE] hehe Kinia, moja wyobraźnia przedstawiła mi całą drużynę czarnych nachajanych na piłkę labów :) dobre to ! :) Quote
Kinia Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 [quote name='gusia1972']hehe Kinia, moja wyobraźnia przedstawiła mi całą drużynę czarnych nachajanych na piłkę labów :) dobre to ! :)[/QUOTE] A ja oczami wyobraźni widzę wyjazd takiej czarnej ekipy na ME albo nawet MŚ :lol: "LabTeam" :lol:. Pewnie nawet w gazetach by o nich napisali:) Quote
Iss Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 po pierwsze to Lorena jest wysterylizowana , a po drugie nie zamierzam się pchać w hodowlę , zresztą ona i tak ze względu na chorobę nie mogłab ybyć suką hodowlaną. Quote
Kinia Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Hej, mam pytanko do Ciebie;) Czy Kala jak łapie frisbee to wygina się? wiesz, że głowę daje niżej i robi się taki łuk. eM ostatnio zaczął mi tak robić i zastanawiam się czy można to jakoś utrwalić, oczywiście zależy to bardzo od moich rzutów, jeżeli dobrze mu rzucę i on w odpowiednim czasie wyskoczy to się wygina. Quote
Od-Nowa Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 to "wygięcie" cię ćwiczy :cool3: są specjalne ćwiczenia by to osiągnąć. naturalny talent do tego mają nieliczne >> patrz Lirutka :loveu::lol::loveu: a gwarantuje to bezpieczny skok ;) spytaj w swoim klubie ;) Quote
gusia1972 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 oj Lirut - świrut to cała zdolna skocznie jest :) Kali się zdarzy, ale nie jest to jej regułą a ćwiczenie np jest takie : trzeba mieć coś takiego albo podobnego jak hopka do agility np - stoisz rozkrokiem nad przeszkodą i trzymasz dysk ... pies przeskakuje przez hopkę a Ty nie puszczasz dysku tylko ciągniesz nim psa do dołu - chwaląc oczywiście :) i to ćwiczy właśnie ten "łuk" i prawidłowe lądowanie :) jakoś dal ludzi to opisałam ?? :D Quote
Recommended Posts