Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beatko:loveu:, napiszę jak najszybciej tekst (chociaż grypisko wenie nie służy). Salcia dużo się rusza :), je chętnie, ale z umiarem, dostaje leki - przytjmierzamy się do kolejnej kontroli krwi.

Przyszło 20zł od Ali - Alu, serdecznie dziekuję.
Przyszło 200zł z Jamniczej Skarpety - dla wszystkich współtworzących Jamniczą Skarpetę - serdeczne podziękowania.

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='salibinka']Beatko:loveu:, napiszę jak najszybciej tekst (chociaż grypisko wenie nie służy). Salcia dużo się rusza :), je chętnie, ale z umiarem, dostaje leki - przytjmierzamy się do kolejnej kontroli krwi.

Przyszło 20zł od Ali oraz 200zł z Jamniczej Skarpety dla Salci - Alu, Isadora, Danka, dziękuję za pomoc.[/quote]

[B]To też czekam na tekst[/B]

Posted

[CENTER] [CENTER][CENTER][B][SIZE=3]J[COLOR=DarkSlateBlue]AMNISIA SALI – PODARUJ JEJ NOWE ŻYCIE.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]
Miała dom, kanapę, ludzką czułość, wikt…[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3] Miała napewno – opowiada dziś o tym sugestywnie po psiemu – biegnąc do drzwi, [/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]niechętnie wracając do hotelowego kojca, [/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]jedząc z umiarem, bez umiaru się tuląc... [/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]Ufna, maleńka Sali - dziewięcioletni życiorys z ulicą i schroniskiem w tle.[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]Jest JAMNIKIEM. To wiele tłumaczy – charyzmę, indywidualizm, inteligencję, [/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]początki choroby serca... oczy, w których – widzisz – mieścisz się cały.[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]Spokojnie drepce na krótkich łapkach, [/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]z pasją tarza się w trawie, [/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]potrafi zasnąć na kolanach obcego człowieka.[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]Lubi dzieci. Lubi psy. Lubi koty. Lubi bliskość.[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]Potrzebuje miłości.[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]Pod opieką krakowskich wolontariuszy czeka na DOM.[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]
KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]Tel.: 509 166 430[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3]lub[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][COLOR=DarkSlateBlue][B][SIZE=3] e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]

Posted

[quote name='salibinka']Alu, Karol jest świetny - tak jak pozostała ósemka Twoich skarbów:loveu:. Jak znajdę chwilę, wyślę Ci moje potwory ;):).

Cieszę się bardzo że spodobały Ci się moje aniołki:diabloti: :evil_lol: i czekam z niecierpliwością na Twoje skarby;)
Aniu wracaj do zdrowia;),bo gdzieś czytałam że walczysz z grypą:mad:

Posted

[quote name='danka1234']czy Tekla ma juz jakieś ogłoszenia czy ich potrzebuje? moge jej zrobic jesli potrzeba.[/quote]

Danka:loveu:, jeśli mogłabyś, to bardzo proszę. Beatka dawała Salcię do Krakowskiej, Ala zrobiła plakat, ktory wisi już w kilku miejscach (obiecałam też edytować go i wstawić, wolno mi idzie:oops:, ale będzie)...

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']No to pieknie ,a ja jeszcze ubralam cie w transport perelki do weta:shake:[/quote]

Oj co Ty, Beatka:lol:, jak za długo siedzę na pupie, to mam czarne myśli:evil_lol:.
Masz ogromne serce, że tę panią wypatrzyłaś i pomagasz Jej i Perełce. Pani Krystyna powiedziała mi, że bardzo ciężko jej myśleć, że Perełka mogłaby odejść. W sumie mają tylko siebie. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i Perełka wyzdrowieje.

Posted

Wczoraj byłyśmy z Salcią w krak-vecie. Dzisiaj są wyniki krwi. Alat spadł, ale jeszcze nie tak, jak powinien, więc leczenie trwa przez następne dwa tygodnie i kolejna kontrola krwi. Aspat trochę w górę. Mocznik się unormował.

Jest spory problem z piętkami. Miało się nic nie dziać a się zadziało. Piętka napuchła bardziej i pękła, zrobiła się przetoka. Salcia była konsultowana w międzyczasie w Niepołomicach, ale triderm i przemywanie to za mało. Wczoraj dostała antybiotyk (kolejne w sobotę i wtorek) - powinno pomóc, ale trzeba myśleć o usunięciu tego podczas sterylki, bo stany zapalne bedą prawdopodobnie nawracać. Miał to być stan zapalny skóry, ale dzisiaj jeszcze dr Adamska konsultowała z innym lekarzem i to może byc zapalenie kaletki maziowej. Usunięcie w sumie jest ryzykowne, bo miejsce newralgiczne...

Kolejny problem jest z krwawieniem z odbytu. Przedwczoraj zauważyła to Bożenka. Salcia dostała leki przeciwkrwotoczne. Badanie krwi nie pokazuje zasadności objawów (to, gdyby rzecz dot. narządów), zostają ew. robale lub uraz mechaniczny. Odrobaczyć można, jak krwawienie ustanie (jeśli to rzeczywiście lamblie), póki co Salcia będzie spacerować w kagańcu niestety, bo ma ciągoty do zbierania kamyków i żwiru, a to może być przyczyna i trzeba ją wykluczyć. Ostatnia możliwość to guzy - czyli usg.

Bardzo potrzebny jest dom - ze względu na to wszystko Salcia wymaga domowych warunków i dużej koncentracji uwagi.

Pozatym Salcia bardzo zeszczuplała - to nie ten pies - co z resztą widać na fotach od PaulinyB - Paulina, dzięki.
Jest pogodna, łagodna (w lecznicy przypadkowe dzieci ją tuliły - była zadowolona) i lubi, jak się jej śpiewa.

W niedzielę będę z nią na aukcji p. Hejdy - p. Magdo, Beatko, dzięki.

Posted

Salusia dostała w sobotę kolejny antybiotyk, dzisiaj znowu wizyta (Niepołomice) - bardzo dziękuję za pomoc PaulinieB.
W tym momencie uraz mechaniczny chyba trzeba wykluczyć, bo Salcia jest bardzo pilnowana, żeby nie zbierała nic a krwawienie nadal się pojawia. Nie wiem, jakie cykle mają lamblie??, ale póki jest krwawienie, nie można podać środka na odrobaczenie. Czekam na to, co zdecyduje dziś wet... Czy czekać, czy usg... Martwię się też, bo Salcia dobiera się do piętek a nie może tego robić. Ze względu na Amora kołnierz jest ryzykowny, ale może nie być wyjścia.

Z niedzielnej aukcji jest domek chętny na adopcję. W środę mamy umówione spotkanie. Po dotychczasowych rozmowach wiążę z tą adopcją duże nadzieje...

Posted

Biedna Salcia,ciągle jej coś dolega.:thumbs:trzymam kciuki ,żeby domek okazał się dla Salci odpowiedni.W domku może szybciej wróciłaby do zdrowia;)

Posted

Salcia od dzisiaj grzeje dupkę we własnym domu:lol::loveu:. Salcia zamieszkała z parą wrażliwych, wspaniałych ludzi:loveu:, ich mamą, Marysią - dwunastoletnią jamnisią i starszą króliczycą. Pani Klaudia i Jej mąż zobaczyli Salcię na niedzielnej aukcji. Byli pod Dżokiem dwukrotnie (za drugim razem już z decyzją) oraz w hotelu. Razem z mamą bardzo przejęli się jej losem i postanowili podarować dom, opiekę i serca. Pani Klaudia wzięła trzy dni urlopu, żeby Salcia miała spokojny start w nowych warunkach.
Jutro o 19 razem pojadą na rtg - wet w Niepołomicach zrobił usg (choć to badanie w tym przypadku mało miarodajne) - jest zgrubienie w jelicie - ze względu na ciągłe krwawienie trzeba szybko diagnozować. Dużo łatwiej w domowych warunkach będzie poradzić sobie z tym wszystkim, co nęka Salcię.
Mocno wierzę, że wszystko się ułoży i... nie umiem powstrzymać radości:roll::loveu:

Salusia (ta w niebieskiej obróżce;)) i Marysia

Posted

P. Marcin :)właśnie do mnie dzwonił powiedzieć, jak Salcia się czuje-noc przespała spokojnie, z Marysią i wszędobylskim królikiem w porządku. Kradnie serca na lewo i prawo :). P. Klaudia zaloguje się prawdopodobnie.

Posted

no co za niespodzianka :multi:
czyli jednak ci państwo się zdecydowali, mimo że Salcia na początku nie pokazała się z najlepszej strony :evil_lol:

super, bardzo się cieszę. i widać, że i króliczek cały i zdrów:)

Posted

Wspaniałe wiadomości:multi::multi::multi:Mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej.Niech Salcia wraca szybko do zdrowia i cieszy się każdym dniem spedzonym wśród kochających ludzi.:loveu:Taki domek to jak wygrana na loterii.
A podziękowania to należą się Tobie Aniu,bo to TY wzięłaś Salcię z Azylu,opłacałaś jej hotel i zajmowałaś się jej leczeniem.
Dziękujemy
"" rel="external nofollow noopener">