Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
a co to sam Pan Bóg z Torunia, że obowiązuje 2 przykazanie? ja tam mówię tak na mojego własnego Ojca bo jest mi i Ojcem i Dyrektorem :diabloti:

Nie Pan Bóg, ale dla wierzącego kapłan to osoba, której jako wybranemu przez Boga należy się szczególny szacunek. Poczytaj w Biblii co mówi Pan Bóg o tych, którzy podnoszą rękę na Jego Pomazańców. Radzę.

Osoba wierząca może czuć się obrażona - spróbuj tak powiedzieć myśląc o jakimś kapłanie muzułmańskim, ciekawe jak byś została potraktowana.

Glutofia napisał(a):
Przy czym pewnie bliżej mu do świętości niż temu z Torunia hehehe:diabloti:

To to akurat sam Pan Bóg wie tylko.

Posted

_Lara no proszę Cię - kazdy może wierzyć w co chce, ale po co się unosić i kazania prawić - biblii nie poczytam bo nie mam takiej potrzeby, a Rydzyka nie muszę szanować i nie będę - wolny kraj i narzucanie swoich odczuć religijnych innym uzytkownikom forum nie jest zbyt na miejscu - to nie forum katolickie tylko dogomania... nikt nie użył obraźliwych zwrotów żeby zaraz czuć się urazonym a juz o podnoszeniu ręki... :crazyeye:... to tak jakbym ja Tobie pisała, że masz nie chodzić do kościoła bo ja nie chodzę ;) wyluzuj - a do muzułmanów się też nie wybieram, tak samo jak do Torunia :lol:

koniec tematu bo to bez sensu dyskutować o tym na wątku szczeniaczków - bez urazy dla nikogo i już mnie tu nie ma - za stara jestem żeby słuchać kazań na forum o psach :-o

Posted

No dobrze, ale tak jak Ty masz prawo mieć swoje odczucia religijne tak ja mam swoje - moje są obrażane gdy ktoś nie szanuje kapłana mojej religii [czytaj" obraża go publicznie na forum]. Własne odczucia możesz mieć, nic Ci nie narzucam, odczuwaj w swoim domu i tylko prywatnie, publicznie Twoje odczucia nie odnoszą się już tylko do Ciebie. Też proszę więc o szacunek. To nie są kazania, ale moje odczucia, też mam do tego prawo, tak jak geje i lesbijki. Wolność to nie swawola - nie masz prawa "róbta co chceta" - Twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się moja. A moja została naruszona takim zwrotem.

To tyle na ten temat.

Do góry szczeniaki!

Posted

Laro - proszę cię
ja też jestem wierząca , ale uwierz jeśli chodzi o ks. R. to nie mam oporów
dla mnie to pomyłka
znam i szanuję wielu księży , nie obrażają oni Żydów, Murzynów i innch przedstawicieli odmiennych narodowości i religii
nie nawołują do nienawiści

a to właśnie jest dla mnie istotne

poza tym Ojciec/ Matka- Dyrektor/ka to określenie świeckie , a tylko kojarzące się konkretną osobą ( typowe to:Ojciec Przeor Matka Przełożona)

Posted

Rafał jak się mają maluchy? Bardzo rozrabiają małe dranie?

Lara litości- twoje skojarzenia twój problem. O jakim obrażaniu kapłanów ty bredzisz i po co? To TOBIE się skojarzyło nikt nie użył tutaj niczyjego nazwiska nie wskazywał osoby (poza tobą" bo się skojarzyło")wyluzuj kobito.

Posted

zaraz wrzucę maluchy na stronkę fundacyjną tylko proszę mi powiedzieć któreż to z tych fotografiji przedstawiają ich facjaty przekudłate bo nijak się wyznać nie mogę:roll:
podobno 2 dzikusy zostały? chopecek i dziołszka?

Posted

Wikuwiku daj znac jak tam zainteresowanie maluchami jest nadal , sa chetni na ich adopcje?
Podnosze maluszki ,aby te tez znalazły dobre domki...:multi:
A jak tam mala Afra ma sie w nowym domku , odzywała sie rodzinka , ktora ja adoptowała?

Posted

Wikuwiku nad morzem służbowo.
Asiu wrzuć takie zdjęcia jakie są bez podpisywania kto zacz i wklej numer tel do Rafała niech tłumaczy które jest które bo ja też nie wiem