brazowa1 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Sznaucerek mial bardzo,bardzo ciezkie zycie.Jako mały piesek trafil do nieodpowiedzialnych rąk-jego pan nie potrafił zadbać ani o siebie,ani o swoje psy.Gdy po raz kolejny zmienil miejsce zamieszkania,porzucił trojke swoich psow-dwa z nich biegały ogłupiałe,przerażone,przepędzane po okolicy i szukały swojego pana,a Froliczka mieszkańcy zamkneli w komorce.Siedział tam kilka miesiecy,na stercie wlasnych odchodow,nie widział słońca,trawy,kilka miesiecy pozostawiony sam w sobie.Sierść zamienila sie w smierdzący pancerz,a sam Frolik przestał wierzyc,ze ludzie mogą być jego przyjaciółmi. "a ten to jest dziki,agresywny i nie daje sie dotknac,do niczego sie nie nadaje,wiec zamknelismy go w komorce"-tak mowiono o Froliczku. Frolik trafil do schroniska.Zabrano go do psiego fryzjera,a pod sterta śliskich dredow ukazał sie światu sliczny,srebrzysty sznaucerek o mieciutkiej sierści.Wraz z metamorfoza wygladu,przeszedl metamorfoze charakteru.Pozwolil sie dotknac,potem poglaskac,potem wziąć na rece,potem zabrac na spacer.Zaczął sie cieszyc do ludzi. Po takich przejściach jest nerwowym pieskiem;gdy tylko zaplącze sie w smycz,dostaje ataku paniki,trzeba go wtedy wyspokoic i wyciszyc.Co on musiał przezyć...:-( Wskazany dom spokojny,wyrozumiały,bez małych dzieci,przyszykowany na to,ze demony przeszłości jeszcze długo beda dręczyc Froliczka.Najlepiej dom z ogrodkiem,aby uniknąć początkowych problemow z chodzeniem na smyczy. Jezeli nie jestes przyszykowany na posiadanie psa z takim życiorysem,w schronisku jest cała masa psow,pogodnych,bez takiego cieżaru przezyc,jak Froliczek.Ktoregokolwiek wezmiesz-ofiarujesz mu nowe zycie. a tu filmik z tym "potworem" Froliczkiem kliknij na miniaturke. Quote
brazowa1 Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Froliczek jest bardzo mlodym pieskiem,ma okolo 1,5 roku Quote
akucha Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 CUDO!!!!!!!!!!! Zaraz dam go na allegro i... znowu bedzie dym :diabloti: Quote
malawaszka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 boziuniu klonik!!!! :mdleje: no sznaucerek to on taki jak Frolik :lol: ale mixik jak najbardziej - daję chłopaka na stronę - dajcie mi tel jaki mam podać w ogłoszeniu, czy chłopak wyklajstrowany? :cool3: Quote
brazowa1 Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 jeszcze nie jest wykastrowany.Jasne,ze to frolikowaty sznaucerek,ale za to jaki słodki! a jak ktoś zapragnie miec PONa-prosze bardzo,nie ma problemu ;) Quote
akucha Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Powodzenia mały! Sznaucerek Frolik - więziony w komórce. Pokochaj (725796104) - Aukcje internetowe Allegro Quote
brazowa1 Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 na pierwsza strone dodalam filmik z Froliczkiem. Quote
brazowa1 Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 mi działa....ktos jeszcze nie moze zobaczyć? Quote
Litterka Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Istne cudo! Aż dziw, że jeszcze nikt się nie odezwał... "Rasowiec" jakich mało :loveu: A filmik mi działa :cool3: Na Firefoksie pod XP, jeśli to ma komuś pomóc;) Quote
Fiks Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Mi filmik działa. Byłam dziś na spacerze z Frolikiem. Widać, że jest nerwowym pieskiem, ale jak znajdzie się spokojny dom to nie będzie problemów. Mały był kilka miesięcy zamknięty w komórce, a jakie postępy robi. Na spacerze w miarę ładnie chodził :) Nie robię takich ślicznych zdjęć jak Brązowa, ale jakieś takieś wyszły :eviltong: Quote
malawaszka Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 calkiem fajne wyszly :loveu: i filmik już mi działa - jaki zadowolony chłopak :loveu: Quote
brazowa1 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 tak,piesek zobił ogromne postepy :) dzieki Fiks,ze go zabrałaś na spacer :) kazdy pozytywny kontakt z człowiekiem,to krok do przodu:) beda z niego jeszcze psy. Quote
Fiks Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Dodałam Frolika na alegratke i gumtree Quote
akucha Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 WYLAZŁ, wylazl, wylazł :cunao::cunao::cunao: O w mordkę, wielkie ufffffffffffff.... Quote
Litterka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Jeśli masz na myśli to, co ja, to... Zaraz wyskoczę ze skóry z radości!:multi::multi::loveu::multi::multi: Quote
Recommended Posts