Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sznaucerek mial bardzo,bardzo ciezkie zycie.Jako mały piesek trafil do nieodpowiedzialnych rąk-jego pan nie potrafił zadbać ani o siebie,ani o swoje psy.Gdy po raz kolejny zmienil miejsce zamieszkania,porzucił trojke swoich psow-dwa z nich biegały ogłupiałe,przerażone,przepędzane po okolicy i szukały swojego pana,a Froliczka mieszkańcy zamkneli w komorce.Siedział tam kilka miesiecy,na stercie wlasnych odchodow,nie widział słońca,trawy,kilka miesiecy pozostawiony sam w sobie.Sierść zamienila sie w smierdzący pancerz,a sam Frolik przestał wierzyc,ze ludzie mogą być jego przyjaciółmi.
"a ten to jest dziki,agresywny i nie daje sie dotknac,do niczego sie nie nadaje,wiec zamknelismy go w komorce"-tak mowiono o Froliczku.

Frolik trafil do schroniska.Zabrano go do psiego fryzjera,a pod sterta śliskich dredow ukazał sie światu sliczny,srebrzysty sznaucerek o mieciutkiej sierści.Wraz z metamorfoza wygladu,przeszedl metamorfoze charakteru.Pozwolil sie dotknac,potem poglaskac,potem wziąć na rece,potem zabrac na spacer.Zaczął sie cieszyc do ludzi.

Po takich przejściach jest nerwowym pieskiem;gdy tylko zaplącze sie w smycz,dostaje ataku paniki,trzeba go wtedy wyspokoic i wyciszyc.Co on musiał przezyć...:-(

Wskazany dom spokojny,wyrozumiały,bez małych dzieci,przyszykowany na to,ze demony przeszłości jeszcze długo beda dręczyc Froliczka.Najlepiej dom z ogrodkiem,aby uniknąć początkowych problemow z chodzeniem na smyczy.

Jezeli nie jestes przyszykowany na posiadanie psa z takim życiorysem,w schronisku jest cała masa psow,pogodnych,bez takiego cieżaru przezyc,jak Froliczek.Ktoregokolwiek wezmiesz-ofiarujesz mu nowe zycie.

a tu filmik z tym "potworem" Froliczkiem

kliknij na miniaturke.

Posted

boziuniu klonik!!!! :mdleje:

no sznaucerek to on taki jak Frolik :lol: ale mixik jak najbardziej - daję chłopaka na stronę - dajcie mi tel jaki mam podać w ogłoszeniu, czy chłopak wyklajstrowany? :cool3:

Posted

Mi filmik działa.
Byłam dziś na spacerze z Frolikiem.
Widać, że jest nerwowym pieskiem, ale jak znajdzie się spokojny dom to nie będzie problemów.
Mały był kilka miesięcy zamknięty w komórce, a jakie postępy robi.
Na spacerze w miarę ładnie chodził :)

Nie robię takich ślicznych zdjęć jak Brązowa, ale jakieś takieś wyszły :eviltong: