Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piątkowa spiekota. Zostałam poproszona o pomoc dla Suni. Pewna osoba, powiedziała mi że na ul Wrocławskiej jest Pies, na środku podwórka w skwarze i że jest maltretowany...
Po pracy wraz z Panią Tosią i KropkaKropka, zaopatrzone w miski, wodę i prowiant poszłyśmy.
Na środku podwórka, niemal w centrum stała chuda bieda...:( Spragniona, uwiązana na drucie stała tam:(
Pani Tosia poszła po właściciela, ja napoiłam i nakarmiłam Psinę. Pan wyszedł i dostał reprymendę! Oczywiście tłumaczył się że jej nie jest źle etc...Obroża była tak ciasna, że nie mogłam wcisnąć palca! Zapytałam czy załatwiamy sprawe po dobroci czy wołamy Policję?
Jeszcze tego samego wieczoru, Psina została "przewiązana" tak by był dach. Niestety miałam tylko łańcuch, ale obrożę "milszą i szerszą" i Pani Tosia zaniosła i przepieła. Byłysmy tam z KropkaKropka w sobotę i niedzielę, Pani Tosia wczoraj i dziś idzie, ja znów jutro i tak na zmane.Pilnujemy by było jej ciut lepiej, żeby miała schronienie, wodę i jedzenie,ale suni nie chcą:( Zreszta co ta sunia tam ma:( sama na środku podwórka uwiązana:(
Jest tez sąsiad, co juz dwa razy ja truł ( wiesci od wetki tutejszej) bo mają jedno podwórko i mu przeszkadza.
Sunia szuka domu:(:(
Foty jutro bo KropkaKropka pojechała, a ja zielona. Chyba, ze pokombinuje i wyślę chetnym na email?

Posted

nesssssa napisał(a):
koleś chce ją oddać?

Tak. Miała być malamutem hm....Niby ja kupił.
Nie ma fot, bo u nas wczoraj burza była i brakło netu. Będą dziś na bank.

Posted

majqa napisał(a):

Dziękuję za wstawienie. Obroża na fotce została założona przez nas. Jest i łańcuch, który miałam w domu, ale pomyślałam że to lepsze niż ten drut. Nie byłam w stanie go unieść....

Posted

Edi100 napisał(a):
(...) suni nie chcą:( (...)

Nie chcą, czyli są skłonni ją oddać?
Edi, co możesz, podziałaj: charakter, sprawdź jej stosunek do innych psów, pokaż jej kota (nie mylić z pogonieniem kota, bo to już zrobił jej właściciel :angryy:). Ma podstawowe szczepienia? Weź ją na spacer, zobacz jak idzie na smyczy. Pozbieraj info. Jeśli mamy pomóc w szukaniu domu to z czymś trzeba do ludzi wystartować, samo zdanie: "Weźcie, bo biedna." nie wystarczy, sama wiesz.

Posted

Mija 4ty dzień od ostatniego wpisu Edi. Średnio uśmiecha mi się pisanie samej z sobą więc odpuszczam temat. Jeśli uznasz Edi, że pomoc jest potrzebna, "dozbierasz o suni info" daj znać na PW.

Posted

majqa napisał(a):
Hallo, Edi, co się dzieje, czy coś się stało? Martwię się.

W domu z netem problem mam:( W pracy nie moge, jestem teraz cichaczem:(
Codziennie ma zmianę chodzimy z Panią Tosią. Sunia ma poprawione warunki, ma zadaszenie, legowisko i pełna michę. Woda także jest.
Puki nie znajde jej domu,musi tak byc

• 1 month later...