Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ebola zjada karmę dla szczeniąt purine pro plan z łososiem. Dostaje też tran, witaminy i twaróg.
Podrosła już troszkę, ale nadal spacerując z nią mam wrażenie że idę z chomikiem na smyczy:evil_lol:
Wczoraj ja ważyłam na mej mało dokładnej wadze i wyszło że już 5 kg waży:cool3:

A u nas tak ogółem kiepsko bardzo... Córeczka od wtorku w szpitalu i tak kursujemy szpital-dom:/ Teraz w tygodniu będę ja sama z nią cały czas w szpitalu... Mam nadzieję, że wyjdziemy w poniedziałek lub wtorek... Dziś jeszcze mąz z nią został na noc. Oliwka jest dzielna i grzeczna, wszystkie pielęgniarki ją chwalą i dostaje od nich różne naklejki i inne pierdoły. Najgorsze ejst to, zę wszystkie inne dzieci w szpitalu mają rotawirusy:/ Oliwka jak na razie się nie zaraziła i mam nadzieję, ze ją to ominie... Co prawda była szczepiona na rota, ale to i tak ne ma gwarancji, że się nie zarazi...

Posted

[quote name='*Monia*']Mam nadzieję że to nic poważnego, trzymajcie się :calus:
Trzymamy mocno żeby mała szybko wróciła do domku :kciuki:[/QUOTE]
Dołączam się :)

Posted

biedne maleństwo... :( a co jej się stało, że znalazła się w szpitalu?
i najgorsze jest właśnie, to że inne dzieci są chore i aby nie zaraziła się od nich..

Posted

Szybkiego powrotu do domu dla Was. I dużo zdrówka dla Oliwki:)

Pzdr..[URL="http://img850.imageshack.us/img850/8594/wazirbanner.png"][IMG]http://img850.imageshack.us/img850/8594/wazirbanner.png[/IMG][/URL]

Posted

Dziękuję wszystkim za miłe słowa:buzi:
dziś wypisali Olę:multi:
Ma nadal szmery w płucach (miała wirusa rsv i zapalenie oskrzelików) -będziemy teraz w domu się inhalować. Kupiłam maszynę spejalną do tego (bo w mym zadupiu nie można jej wypożyczyć:angryy:) oraz lekarstwa.
Ola złapała rota w szpitalu, ale jak na razie jest ok i były dziś tylko 3 rzadkie kupy.
Jakby dostałą gorączki to wracamy do szpitala...
W niedzielę jedziemy na kontrolę.

Generalnie to wszyscy jesteśmy zmęczeni bardzo, bo Ola zachorowała tydzień temu. Na szczęście zdrowieje a szmery ustępują. Niestety ma już awersję do inhalacji i na sam widok maszyny już popłakuje i mówi, ze nie chce. A musi mieć ich podczas dnia 5...

Posted

cierpliwosc i urozmaicenie zupelnie jak szkolaca zabawa ze szczeniakami , bedzie dobrze wazne ze juz doma i mam nadzieje ze te rotary sie za mocno we znaki nie dadza a reszta zaraz sie zabierze precz i juz bedzie dobrze
no to nadal trzymamy kciuki coby szybciutko doszla do siebe mala cwaniara hihihi

Posted

Ja miałam ciągle zapalenie oskrzeli i też wdychałam.. mama mnie zawoziła na inhalacje i non topa jakieś zastrzyki i co było dobrze to i tak wracało, ale ja już byłam starsza trochę... A wszystko się uspokoiło jak miałam bańki na plecach... wtedy tak wszyscy to przeżywali, ale rezultaty były :)
a mała wyjdzie z tego :) i właśnie wczoraj się dowiedziałam, że dziecko sąsiadów miało zapalenie płuc, maleństwo coś ok 1,5 roku...i też na zmianę siedzieli w szpitalu... ta pogoda na wszystkich działa...

Posted

Teraz musi być tylko lepiej, w domu się szybciej dochodzi do siebie :calus:
Wymyślcie jakąś zabawę związaną z inhalacjami, pamiętam że na mnie różne dziwne opowieści działały jak miałam dostawać zastrzyki czy miałam stawiane bańki.

Posted

Ja jak się bałam chodzić do dentysty i za to że byłam dzielna itp to zawsze jechałam z mamą później do Biedronki po Kinder Niespodziankę... niby nic a jaka byłam szczęśliwa... a jak chora leżałam w łóżku to nałogowo oglądałam Króla Lwa :) ehh piękne czasy dzieciństwa..

Posted

bidulinka :( jak pilnowałam 2letnich bliźniaków to mieli codziennie inhalacje i oczywiście maski na twarz i wyglądało to dość mrocznie ale robiliśmy z tego zabawę, misio miał inhalacje i ja i potem oni, albo jakieś opowieści albo nagródka i potem to sami lecieli "robić dym"
ale strasznie mi się serce kroiło jak na nich patrzyłam :(