Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od poniedziałku w schronisku.
Gdy go zobaczyłam serce mi się ścisnęło.
Stał w klatce, trochę za chudy, nieśmiało prosił o uwagę, wtedy spojrzałam na łapkę i... ona dyndała sobie bezwładnie.
Ale on nie skarżył się na ból, nawet nie pisnął, gdy w przypływie szczęscia próbował na nią bezskutecznie stanąć.
To kochany, młody 10-miesięczny piesek, niesprawiedliwie skrzywdzony przez człowieka. Znaleziony został na parkingu. Ktoś potrącił go i zostawił na pastwę losu z połamaną łapą... Człowiek, czy potwór?
Może być operowany pod warunkiem, że zaraz po operacji trafi do domu, nie może zostać w boksie, gdyż będzie potrzebował opieki. Już rozmawiałyśmy z Kasią o nim. Dziś dowiem się też, czy schronisko sfinansuje zabieg, oby.

Może nie jestem w pełni dalmatem, ale z dalmata coś we mnie na pewno drzemie

Zwróćcie uwagę na łapkę pod pyszczkiem. Spuchnięta, nienaturalnie wygięta.

Na dniach, może w czwartek, zrobię lepsze zdjęcia.
Nazwałam go Marcel. Wydaje mi się, że do niego pasuje.

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oj jaki biedaczek - a Figa ile on ma lat - bo to wazne i zawsze zapisuj sobie nr schroniskowy psa , piszé o tym bo sama tak nie robilam :oops: a wiem jakie to wazne i moze daj w temacie ze na cito Dt potrzebny

Posted

piękny, przesłodki młodziaczek.... i bardzo ładne imię..
bardzo pasuje do niego...

chyba miał troche szczęścia w nieszczęściu że trafił do schroniska akurat jak zaczęłaś do niego zaglądać....;)

Posted

Korenia napisał(a):
Schronisko raczej na pewno sfinansuje operację :) Tzn. wykona ją po prostu lekarz schroniskowy, dr Rak, który jest spec. chirurgiem.
Łapka złamana w 2 miejscach, potrzebna operacja w klinice, rozmawiałyśmy z wetem :-(

Kiedy zabieg? Dowiemy się dziś, lub jutro.

Posted

Właśnie kurcze biedak musi tyle czekać jeszcze :shake: Ale wcześniej się go nie dało upchać :(

Dostaje na pewno, dziś go brałam na ręce, nawet nie pisnął.
Zdjęć nie mam, miałam łapy zajęte :loveu: Nie umiem przytulać, tarmosić i focić jednocześnie :evil_lol: