:: FiGa :: Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Od poniedziałku w schronisku. Gdy go zobaczyłam serce mi się ścisnęło. Stał w klatce, trochę za chudy, nieśmiało prosił o uwagę, wtedy spojrzałam na łapkę i... ona dyndała sobie bezwładnie. Ale on nie skarżył się na ból, nawet nie pisnął, gdy w przypływie szczęscia próbował na nią bezskutecznie stanąć. To kochany, młody 10-miesięczny piesek, niesprawiedliwie skrzywdzony przez człowieka. Znaleziony został na parkingu. Ktoś potrącił go i zostawił na pastwę losu z połamaną łapą... Człowiek, czy potwór? Może być operowany pod warunkiem, że zaraz po operacji trafi do domu, nie może zostać w boksie, gdyż będzie potrzebował opieki. Już rozmawiałyśmy z Kasią o nim. Dziś dowiem się też, czy schronisko sfinansuje zabieg, oby. Może nie jestem w pełni dalmatem, ale z dalmata coś we mnie na pewno drzemie Zwróćcie uwagę na łapkę pod pyszczkiem. Spuchnięta, nienaturalnie wygięta. Na dniach, może w czwartek, zrobię lepsze zdjęcia. Nazwałam go Marcel. Wydaje mi się, że do niego pasuje. Quote
GoskaGoska Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 oj jaki biedaczek - a Figa ile on ma lat - bo to wazne i zawsze zapisuj sobie nr schroniskowy psa , piszé o tym bo sama tak nie robilam :oops: a wiem jakie to wazne i moze daj w temacie ze na cito Dt potrzebny Quote
:: FiGa :: Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Nie miał jeszcze założonej karty. To młodziutki piesek, myślę że góra 1,5 roku. DT niepotrzebny, już na niego czekamy ;) Quote
:: FiGa :: Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Oczywiście, nie dałabym mu zginąć ;) Quote
GoskaGoska Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 to kiedy bedzie mial zabieg - oj duzo szczescia mial , ze ty sié tam pojawilas Quote
Korenia Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Schronisko raczej na pewno sfinansuje operację :) Tzn. wykona ją po prostu lekarz schroniskowy, dr Rak, który jest spec. chirurgiem. Quote
kikou Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 piękny, przesłodki młodziaczek.... i bardzo ładne imię.. bardzo pasuje do niego... chyba miał troche szczęścia w nieszczęściu że trafił do schroniska akurat jak zaczęłaś do niego zaglądać....;) Quote
:: FiGa :: Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Korenia napisał(a):Schronisko raczej na pewno sfinansuje operację :) Tzn. wykona ją po prostu lekarz schroniskowy, dr Rak, który jest spec. chirurgiem.Łapka złamana w 2 miejscach, potrzebna operacja w klinice, rozmawiałyśmy z wetem :-( Kiedy zabieg? Dowiemy się dziś, lub jutro. Quote
monika083 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 jaki fajny:loveu: Bidulek,jak on musi cierpiec ,przeciez to bol jest niesamowity... Quote
:: FiGa :: Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 W poniedziałek go składają, o 11 go zabieram do domu ;) Quote
tuska1990 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 jejku jesteś genialna! A on taki słodziutki! Quote
GoskaGoska Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 kurcze jeszcze 4 dni bolu, a czy on chociaz cos przeciewbolowego dostaje Quote
:: FiGa :: Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Właśnie kurcze biedak musi tyle czekać jeszcze :shake: Ale wcześniej się go nie dało upchać :( Dostaje na pewno, dziś go brałam na ręce, nawet nie pisnął. Zdjęć nie mam, miałam łapy zajęte :loveu: Nie umiem przytulać, tarmosić i focić jednocześnie :evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 oooo i jeszcze coś. Stwierdzono dziś że Marcel ma 10 miesięcy, podrostek :loveu: Quote
:: FiGa :: Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 Był ktoś dziś w schronie? Jak on się czuje? :oops: Quote
GoskaGoska Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 nikogo nie bylo z dogo , a yuki kazala przekazac ze musiala wyjechac i wraca w niedziele, wiec odwoluje to co pisala o spotkaniu Quote
:: FiGa :: Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 Rozumiem. Mi też się chyba jutro nie uda go odwiedzić, ale może inni będą. Quote
GoskaGoska Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Figa tak naprawde to malo jest dziewczyn z dogo co chodzą do schroniska. Quote
pinkmoon Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Jaki śliczny mix, i jakie miał szczęście że go ciotka wypatrzyła :) Quote
:: FiGa :: Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 Ciotka walnięta jest jak kropki widzi :oops: Zboczenie takie :oops: Gośka nie narzekaj, wolontariuszki z Rzeszowa mają o wiele skromniejszą załogę ;) Quote
tuska1990 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 No ale dziś nasza załoga się nie zjawiła- mnie nie było... dopiero w pn będę/ Quote
:: FiGa :: Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Ja też nie wyrobiłam. W poniedziałek wątpię czy dam radę zajrzeć... Meleńki, jeszcze tylko niedziela.... Quote
Recommended Posts