nescca Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Już dzwonię..... i pytam . Mam nadziej,że wszystko dobrze się zakończy..... śliczne małe dziewczynki.....tez mialam takie...... od 4 dnia ich zycia. Quote
Doda_ Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 dziekuje, nesca jeszcze raz podniose.. szczeniaki prosza o kawalek miejsca pod dachem ! :-( Quote
mgie Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Może więcej osób by tutaj weszło gdyby wątek był na ogólnym a nie na śląskim? Quote
Glorien Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Jestem nowa na dogo ale od pewnego czasu uważnie czytam wątki różnych nieszczęść i aż mi serce pęka że nie mogę nic zrobić. Starałam się pomagać labradorom, oferowałam dom tymczasowy ale mój pies niestety nie zaakceptował innego samca na swoim terenie. Teraz jedynie mogę pomóc radą czy ogłoszeniami. Z małymi pieskami, szczeniakami i do tego suczkami myślę że nie powinno być problemu. Dlatego jeżeli nie uda się znaleźć domu dla tych księżniczek gdzieś na śląsku będzie czekał na nie kąt u mnie. Quote
ihabe Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 A czy można go przenieść na ogólny? Pokazujcie się dziewczynki:loveu: Quote
mgie Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Chyba tak,ale trzeba poprosić oto jakiegoś moderatora! Do kogo podany jest numer w pierwszym poście? może wiadomo,czy ktoś już dzwonił? Quote
Doda_ Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 numer tel w pierwszym poscie jest do chlopaka tej opiekunki szczeniakow Quote
Doda_ Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 nowe zdjecia szczeniaczkow; Zostalo im jeszcze 10 dni... pomozcie !! Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 porozsyłam po znajomych, może akurat ktos pomoże. 10 dni to bardzo mało. trzeba sie spręzyc. Quote
zyrafa Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Śliczne te maluchy. Ludzie chętnie biorą szczeniaczki, które będą małymi psami. I im na pewno się poszczęści; oby dobrze trafiły. Quote
ihabe Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Czy mam je jutro zabrać do weta, tak jak proponowałam wcześniej? Oczywiście to jest na mój koszt. Rano około 10 będziemy w Będzinie po Mikiego aby zawieźć do do weta więc możemy podskoczyć też po te szczeniaczki i potem odwieźć. Dajcie znać. A gdyby dogo nagle znów zniknęło to DODA moj tel 601 495 949 Quote
Doda_ Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 Dzisiaj ta opiekunka piesków jedzie do stajni, tam będzie nocować, boi sie o psiaki. Zostanie tam do jutra do godz 19, wiec ihabe mozesz przyjechać po pieski. Adres - ul. ratanice 4 Dabrowa gornicza (tam gdzie jest nowa pogoria 4 - jezioro). Ona ma bardzo duzo zwierzat i nie ma możliwości zapłacić za wizyty u weterynarza, ale może przesyłać 30,- miesięcznie na wyzywienie piesków, gdyby pojechały do dt. Karolina to naprawde wspaniała osoba, pomogła wielu zwierzakom a teraz te pieski potrzebuja pomoc, prosze, pomózmy ! Quote
ihabe Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 No to przyjedziemy po nie rankiem około 10-11, zbadamy , jeśli trzeba będzie zaszcepimy, odrobaczymy itp..... Założymy książeczki zdrowia i musi byc dobrze:loveu: Zobaczycie, będzie dobrze:loveu: Quote
Gosiara Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Czy te pieski przebywają miedzy kotami?Są przyzwyczajone?Jeśli by były w dt to kto pokryje ewentualne wizyty u weta? Quote
Doda_ Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 Gdyby pieski pojechały na dt, to co będzie z kosztami leczenia [leczenie na pewno będzie, jeden piesek ma chore oczko], szczepienia? Trzeba zbierać deklaracje chociażby po 5, 10, 20 zl. Quote
Gosiara Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Z doświadczenia fundacyjnego to na początek bym je odpchliła i odrobaczyła potem za jakiś czas szczepienie... Quote
Doda_ Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 ihabe napisał(a):No to przyjedziemy po nie rankiem około 10-11, zbadamy , jeśli trzeba będzie zaszcepimy, odrobaczymy itp..... Założymy książeczki zdrowia i musi byc dobrze:loveu: Zobaczycie, będzie dobrze:loveu: Jestes kochana :loveu::loveu::loveu: Bardzo Ci dziekujemy !! Opiekunka szczeniaków już wie, ze przyjedziecie po szczeniaków o 10-11. Szczeniaki zostały już odrobaczone, tylko nie są zaszczepione. Gosiara - napisałam już PW. Karolina ma 2 koty i pieski nie reagują. Quote
ihabe Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 rozmawiałam z opiekunką, jest super. Jesteśmy umówione.:loveu::loveu: Quote
Doda_ Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 [quote name='ihabe']rozmawiałam z opiekunką, jest super. Jesteśmy umówione.:loveu::loveu: A nie mówilam? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ihabe Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 pamiętaj Dodusiu ,żeby przenieść wątek na ogólny, będzie bardziej widoczny :loveu: Quote
Doda_ Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 rozmawiałam z JOMĄ, jutro szczeniak (ten zdrowy, czarny) po szczepieniu i z ksiązeczką zdrowia mógłby pojechać do Silesii w Katowicach, tylko nie wiem kto mógłby go tam zawieźć i gdyby nie znalazł domek to z powrotem do stajni.. edit; nie wiem czy jutro piesek pojedzie do silesii czy nie? Idę spać, zostawiam swój nr tel kom - 500 631 584 /sms/ I napisze do moda z prosba o przeniesienie ;d Quote
clo Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 juz jestem..mysle jak moge pomoc..cudne szczeniory!napewno sie uda jak juz ciotka ihabe i doda tu sa to musi byc dobrze;) Quote
ihabe Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Dziękuję Clo, że jesteś:loveu: A my jesteśmy juz po wizycie u weta:loveu: 1 szczeniak brązowa sunia, niesamowita przylepa, bardzo ufna od samego początku. Ma cudpwne oczy, jasno brązowe jak bursztyn a czasami zać wyglądaja na zielone. Cudo!:loveu: Oczko: to tzw łuszczka czyli zapalenie gruczołu trzeciej powieki. Inaczej nazywane "wiśniowym okiem" Sunia dostała specjalne kropelki, 2 lub 3 razy dziennie po jednej kropelce przez 7-10 dni. Jeśli to nie minie to w przyszłości trzeba leczyć operacyjnie. Sunia dziś została odrobaczona i odpchlona ( a jest z czego oj jest) Waży 2, 75 kg Została założona książeczka Nie wiedziałam, ze czarna może iść dziś do SCC:shake: Quote
ihabe Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 a teraz kolej na czarną" waży 2,60 kg została odrobaczona i odpchlona. Wszystko z nią ok. Ma książeczkę. Kupiłam im dodatkowo preparat witaminowo - mineralny aby zdrowo rosły. Gdyż te pchły mogły dość mocno osłabić ich organizm:-( Sunia jest mniej ufna ale tylko do momentu jak nie pozna :loveu: Była niesamowicie grzeczna, ślicznie spała w koszyczku:loveu: Quote
Recommended Posts