Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem nowa na dogo ale od pewnego czasu uważnie czytam wątki różnych nieszczęść i aż mi serce pęka że nie mogę nic zrobić. Starałam się pomagać labradorom, oferowałam dom tymczasowy ale mój pies niestety nie zaakceptował innego samca na swoim terenie. Teraz jedynie mogę pomóc radą czy ogłoszeniami. Z małymi pieskami, szczeniakami i do tego suczkami myślę że nie powinno być problemu. Dlatego jeżeli nie uda się znaleźć domu dla tych księżniczek gdzieś na śląsku będzie czekał na nie kąt u mnie.

Posted

Czy mam je jutro zabrać do weta, tak jak proponowałam wcześniej?
Oczywiście to jest na mój koszt.

Rano około 10 będziemy w Będzinie po Mikiego aby zawieźć do do weta więc możemy podskoczyć też po te szczeniaczki i potem odwieźć.

Dajcie znać. A gdyby dogo nagle znów zniknęło to DODA moj tel 601 495 949

Posted

Dzisiaj ta opiekunka piesków jedzie do stajni, tam będzie nocować, boi sie o psiaki. Zostanie tam do jutra do godz 19, wiec ihabe mozesz przyjechać po pieski. Adres - ul. ratanice 4 Dabrowa gornicza (tam gdzie jest nowa pogoria 4 - jezioro). Ona ma bardzo duzo zwierzat i nie ma możliwości zapłacić za wizyty u weterynarza, ale może przesyłać 30,- miesięcznie na wyzywienie piesków, gdyby pojechały do dt.
Karolina to naprawde wspaniała osoba, pomogła wielu zwierzakom a teraz te pieski potrzebuja pomoc, prosze, pomózmy !

Posted

No to przyjedziemy po nie rankiem około 10-11, zbadamy , jeśli trzeba będzie zaszcepimy, odrobaczymy itp.....
Założymy książeczki zdrowia i musi byc dobrze:loveu:
Zobaczycie, będzie dobrze:loveu:

Posted

Gdyby pieski pojechały na dt, to co będzie z kosztami leczenia [leczenie na pewno będzie, jeden piesek ma chore oczko], szczepienia? Trzeba zbierać deklaracje chociażby po 5, 10, 20 zl.

Posted

ihabe napisał(a):
No to przyjedziemy po nie rankiem około 10-11, zbadamy , jeśli trzeba będzie zaszcepimy, odrobaczymy itp.....
Założymy książeczki zdrowia i musi byc dobrze:loveu:
Zobaczycie, będzie dobrze:loveu:

Jestes kochana :loveu::loveu::loveu:
Bardzo Ci dziekujemy !! Opiekunka szczeniaków już wie, ze przyjedziecie po szczeniaków o 10-11. Szczeniaki zostały już odrobaczone, tylko nie są zaszczepione.

Gosiara - napisałam już PW. Karolina ma 2 koty i pieski nie reagują.

Posted

rozmawiałam z JOMĄ, jutro szczeniak (ten zdrowy, czarny) po szczepieniu i z ksiązeczką zdrowia mógłby pojechać do Silesii w Katowicach, tylko nie wiem kto mógłby go tam zawieźć i gdyby nie znalazł domek to z powrotem do stajni..

edit; nie wiem czy jutro piesek pojedzie do silesii czy nie?
Idę spać, zostawiam swój nr tel kom - 500 631 584 /sms/
I napisze do moda z prosba o przeniesienie ;d

Posted

Dziękuję Clo, że jesteś:loveu:
A my jesteśmy juz po wizycie u weta:loveu:

1 szczeniak brązowa sunia, niesamowita przylepa, bardzo ufna od samego początku. Ma cudpwne oczy, jasno brązowe jak bursztyn a czasami zać wyglądaja na zielone. Cudo!:loveu:

Oczko:
to tzw łuszczka czyli zapalenie gruczołu trzeciej powieki. Inaczej nazywane "wiśniowym okiem"

Sunia dostała specjalne kropelki, 2 lub 3 razy dziennie po jednej kropelce przez 7-10 dni. Jeśli to nie minie to w przyszłości trzeba leczyć operacyjnie.

Sunia dziś została odrobaczona i odpchlona ( a jest z czego oj jest)

Waży 2, 75 kg
Została założona książeczka

Nie wiedziałam, ze czarna może iść dziś do SCC:shake:

Posted

a teraz kolej na czarną"

waży 2,60 kg
została odrobaczona i odpchlona.
Wszystko z nią ok. Ma książeczkę.

Kupiłam im dodatkowo preparat witaminowo - mineralny aby zdrowo rosły. Gdyż te pchły mogły dość mocno osłabić ich organizm:-(

Sunia jest mniej ufna ale tylko do momentu jak nie pozna :loveu:
Była niesamowicie grzeczna, ślicznie spała w koszyczku:loveu: