agnieszka32 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 agaga21 napisał(a):czy ja dobrze rozumiem, że psy same maja mieszkać na działce a ludzie tam czasem dojeżdżają tak "rekreacyjnie"?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ja też tak to zrozumiałam... Quote
kasumi Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 agnieszka32 napisał(a):Ja też tak to zrozumiałam... Bo pewnie tak jest...:/ u mnie porażka na całej linii, bo nie mam już do kogo dzwonić, kto ma domek z ogródkiem, a ja mieszkam w bloku z tymczasowiczką... w sumie to jak się pytam, czy by nie przetrzymali psa po sterylce na tydzień i karmę oczywiście bym dała itd. to głupio się na mnie patrzą...... Quote
wiking042 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Lilith musi nam wszystko dokładnie powiedzieć, ale chyba aż tak tragicznie nie jest...?? Poza tym, jeśli jest to porządna, ogrodzona działka z porządną budą to i tak Lady miałaby lepiej, niż w schronie. No i byłaby z drugim psem, nie byłaby zupełnie sama... Myślę, że Lady zaakceptowałaby te warunki po tym wszystkim, co przeszła... Quote
Monday Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Lady do warunków zewnętrznych nadaje się bardzo dobrze - o dziwo, ale dla tej dziewczyny mrozy niestraszne. Poczekajcie, nic pewnego....lilith nic nie powiedziała jeszcze! Quote
agnieszka32 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Ale to nie chodzi o mieszkanie na zewnątrz w budzie czy w kojcu, tylko o kontakt z człowiekiem! Quote
wiking042 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Agnieszka32, masz rację! Tylko, że my mamy już nóż na gardle, Lady też! Na lipiec już kasy nie uzbieramy... Co mamy zrobić, jeśli okaże się, że to pierwsza i jedyna okazja w ciągu dwóch lat, aby wyadoptować Lady? Zresztą, może tej okazji wcale nie ma? Poczekajmy na lilith27... Quote
agnieszka32 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Nie poddawajcie się! Może jest coś w tekście ogłoszeniowym, co odstrasza potencjalnych chętnych? Tak na szybko go przejrzałam i nie pisałabym, że to nie jest pies morderca i że jest w typie stafforda, bo nie jest. Może trzeba zmodyfikować ogłoszenia? Ja wiem, że jest ciężko, w BB mamy 9 psów do utrzymania, zaraz dojdzie kolejny. Szczecińskie amstaffy utrzymujemy w hotelikach wyłącznie z bazarków (koszt miesięczny to 1000 zł), więc wiem, że łatwe to nie jest, ale się z wielkim trudem udaje. No ale może poczekajmy, może coś nie tak z tym pilnowaniem działki zrozumieliśmy... Quote
lilith27 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 koleżanka z pracy bardzo kocha psy i sama je ratuje na własną rękę jednego z nich wyratowała odchowała i rodzice go wzięli na działkę działka jest w radomiu (w mieście) tam co dzień są ludzie, gdyż jest to siedziba firmy, którą prowadzi ojciec koleżanki (rodzinna firma a nie jakieś przemysłe imperialistyczne imperium niezidentyfikowanej osoby) jest kojec, buda i dużo miejsca do wybiegania się psiak jednak jest przekochany i nie bardzo chce mu się pilnować obejścia wpuściłby każdego więc postanowiono, że dobrze by mu zrobiła koleżanka, najlepiej taka, która pokaże mu jak sie szczeka państwo myślą bardzo poważnie o suczce ze schronu naszego sunia już była na wieczorku zapoznawczym i jest tylko jedno ale, na razie nie zapowiada się na typ, który spełni swoje zadanie pt. obszekiwanie wizyta suczki odbyła sie w asyście pani ze schroniska, co mogę dodać? marna szansa jest na ten dom.......... suczka schroniskowa bardzo się podobała........nie są jeszcze w pełni zdecydowani...... jest tylko maleńka szansa dla Lady.....więc tylko napomknęłam troszkę.........że być może........ale niby nic......nie wiadomo burza w szklance wody...... ale może lepiej dmuchać na zimne Quote
Monday Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Chyba pisałam tutaj wieści z jamorowego hotelu, że jest zapotrzebowanie na zdjęcia Lady, takie tarzane w trawie....jaka to ona potrafi być fajna... no i jamor sprostał zadaniu, może przekleję wszystko - będzie czytelniej: [quote name='"jamor"']Wuncia, jesli uwazasz ze zdjecia z lady i pako na trawie cos im pomoga w szukaniu DS to takie przygotuje. Pako od rozdzielenia z astorem przeszedł dużą zmianę. Chciał czy nie ,ale musze go naprawde pochwalić. Ciągle się usmiecha, bardzo pozytywnie podchodzi do innych psów i fajnie sie z nimi bawi. Nie przeklina , nie ubliża , nie pakazuje faka i dupy. Posłuszny i kontaktowy, sympatyczny. Astor nie jest jeszcze taki. Brzydko zachowuje sie jak ktos obcy pojawi sie przed jego boksem.Wtedy ujada i szaleje, udaje wielkiego bohatera, agresora, ale wystarczy otworzyc furtke a z niego z miejsca uchodzi powietrze , wychodzi sobie na wybieg i sciemnia , ze tam to nie był on. Kazde ogrodzenie , siatka czy kraty dodają mu odwagi. Gasze go zawsze głosnym fee, wystarczy raz a potem to juz patrzy czy go obserwuje. jak tak to on grzeczny, jak odwóce wzrok to on znów, zerkne na niego to on niemiec. Powiesze mu swoje zdjecie to moze bedzie sie kontrolował. ino musze wysoko bo zaraz obszczy [quote name='"jamor"']Przy kontakcie z agresywnymi psami trzeba pamietac ktore elementy ciała są narażone na powazny uszczerbek na pierwszy ogień idzie żyła zewnetrzna szyjna Quote
Monday Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Kolejne zdjęcia: [quote name='"jamor"']No dobra. Widze ze ciotek juz nic nie rusza. Tu to zdjecie bez okrojenia Quote
Monday Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='"jamor"']lady wymaga ciągłego lania Quote
Monday Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 W albumie więcej zdjęć!!!! :) http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/800398-236 Quote
Monday Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 No, to mamy NOWE zdjęcia - zmieniła się dziewczyna, co??? Aż szkoda by było ją stamtąd zabierać....widać, że to zadowolony pies :) Mam nadzieję, że te zdjęcia przyciągną więcej ludzi :) Zmieniamy w ogłoszeniach, że to pies w typie stafforda...piszemy, że to kundel, niech każdy ją porównuje do kogo chce. Nie ma co pisać o agresywnym wyglądzie i super kontakcie za drugim razem - ktoś mądry zrozumie, że pies widząc go pierwszy raz może mieć obawy, nie będzie się łasił, a wręcz przeciwnie - moze obszczekać. Dobrze by było gdyby ktoś zechciał osobiście zobaczyć Lady przed adopcją, jamor pokazałby wszystkie jej zalety (no, ale pisał też że Lady go pilnuje, więc do obcego przy jamorze może być agresywna, ale jamor wytłumaczy jak zbudować z nią więź), dlatego napiszmy w ogłoszeniu, że "zachęcamy do osobistego poznania suni przed adopcją - to co widać w ogłoszeniu jest niczym w porównaniu z rzeczywistością, nie potrafi oddać prawdziwego, wspaniałego obrazu suni...."czy jakoś tak Quote
wiking042 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Szok! No i jak tu dać ją do stróżowania? Może te zdjęcia pomogą komuś się zdecydować... Quote
agnieszka32 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Monday - bardzo słusznie napisałaś :) Zdjęcia są świetne - musi się udać! Poproszę o numer konta na PW - wpłacę coś na ślicznotkę ;) Quote
wiking042 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 agnieszka32 napisał(a):Monday - bardzo słusznie napisałaś :) Zdjęcia są świetne - musi się udać! Poproszę o numer konta na PW - wpłacę coś na ślicznotkę ;) Zaraz wysyłam nr konta. Dzięki, agnieszka, Ty już wiele razy nam pomagałaś... :lol: Quote
Monday Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Może być tak????? [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Lady to wspaniała 4 letnia suczka średniej wielkości (do kolana). Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. To bardzo inteligentna i sprytna sunia, dlatego potrzebuje doświadczonego opiekuna. [/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Lady przebywa w hotelu dla zwierząt pod Warszawą, gdzie pod okiem osoby pracującej nad socjalizacją psów buduje wspaniałą więź z człowiekiem i poznaje nowe sytuacje (wizyta w szkole, kilkukilometrowe biegi, spacery po mieście wśród ludzi, pływanie w rzece). Wykazuje ogromną chęć do współpracy i bardzo lubi aktywne zajęcia. W domu zachowuje czystość. [/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Hotel dla Lady to wspaniałe miejsce, gdzie niczego jej nie brakuje, a ona sama czuje się tam doskonale. Niestety jego koszt to 450zł/miesiąc, a my nie mamy już funduszy na jej utrzymanie. Dlatego pilnie szukamy jej dobrego domu.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Przed podjęciem decyzji o adopcji zachęcamy do osobistego poznania suni i rozmowy z jej opiekunem. Opis i zdjęcia nie są w stanie oddać prawdziwego obrazu psa.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Lady może zamieszkać na dworze w odpowiednich warunkach, nie musi (choć może) być psem domowym. Dla pewności poszukujemy domu bez innych zwierząt (ponieważ Lady nie wszystkie psy toleruje) oraz małych dzieci (ponieważ niewiadomo jak na nie zareaguje).[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Sunia znajduje się w Warce/40km od Warszawy. Możemy pomóc w zawiezieniu jej do nowego domu.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]tel: 502 660 178[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]mail: [email protected] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Więcej zdjęć Lady w albumie:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/800398[/FONT] [/FONT] Quote
wiking042 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Może nie wdawać się w szczegóły i napisać przedostatnie zdanie tak: "Lady może zamieszkać na dworze w odpowiednich warunkach, nie musi (choć może) być psem domowym. Dla pewności poszukujemy domu bez małych dzieci i innych zwierząt (ponieważ Lady nie wszystkie psy toleruje)." Wydaje mi się, że brzmi to łagodniej, chociaż jednak zwraca uwagę na stosunek do dzieci. A ze zdjęć wynika, że przecież z dziećmi też może być wszystko ok. Poza tym - super! ____________________________ Edit: Chociaż... przecież dzieci to ani inne zwierzęta, ani psy... Już sam nie wiem... (mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem...) może tak: "Dla pewności poszukujemy domu bez małych dzieci, a także innych zwierząt (ponieważ Lady nie wszystkie psy toleruje)." ??? ________________________________________________ Mamy już ponad 350zł. Dojdzie jeszcze 50zł od DORKI za czerwiec, ok. 70zł z bazarku Monday i lilith27. Agnieszka32 obiecała nam 100zł. Stałych deklaracji na lipiec mamy na 180zł. W sumie na lipiec powinno zostać ok. 300zł. W lipcu musimy resztę jakoś uzupełnić bazarkami. Może przeżyjemy... aktualny stan konta: http://www.dogomania.pl/threads/144235-Lady-....a-teraz-klops-totalny-brak-kasy?p=16992581&viewfull=1#post16992581 Quote
lilith27 Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 przelał mąż wczoraj 25 złotych z bazarku Quote
wiking042 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='lilith27']przelał mąż wczoraj 25 złotych z bazarku Pieniądze na koncie. 100zł od Agnieszki32 też już dotarło, pięknie dziękujemy! :lol: Za czerwiec już mamy, teraz zbieramy na lipiec :multi: aktualny stan konta: http://www.dogomania.pl/threads/144235-Lady-....a-teraz-klops-totalny-brak-kasy?p=16992581&viewfull=1#post16992581 Quote
Monday Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 nie piszcie, że Lady jest u behawiorysty - jamor nie chce uchodzić za niego :( zmieniam to w ogłoszeniach... Jacek - masz w podpisie Kropkę, ale ona już w domu jakbyś nie wiedział!!!!!;) Quote
agnieszka32 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Uzbieracie, dacie radę! Tak długo już o nią walczycie, szkoda byłoby zaprzepaścić ten pobyt Lady u Jamora. Suczka jest doskonale zsocjalizowana, radosna, wesoła, pobyt u Jamora bardzo jej służy. Trzymam kciuki za odzew na ogłoszenia ze zmienioną treścią. Quote
wiking042 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Monday napisał(a):(...) Jacek - masz w podpisie Kropkę, ale ona już w domu jakbyś nie wiedział!!!!!;) Dzięki, nie wiedziałem, :oops: ale BARDZO SIĘ CIESZĘ!!! :lol::lol::lol: agnieszka32 napisał(a):Uzbieracie, dacie radę! Tak długo już o nią walczycie, szkoda byłoby zaprzepaścić ten pobyt Lady u Jamora. Suczka jest doskonale zsocjalizowana, radosna, wesoła, pobyt u Jamora bardzo jej służy. Trzymam kciuki za odzew na ogłoszenia ze zmienioną treścią. ...ja to bym najchętniej na zawsze zostawił ją u Jamora! Tylko, gdzie tu znaleźć takiego sponsora?? Ech... Quote
Monday Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Rozstrzygnięte - jamor w ogłoszeniu ma widnieć nie jako behawiorysta, tylko jako specjalista.... zatem zmieniamy go na "specjalistę w dziedzinie socjalizacji psów", bo "psi specjalista" to niewiadomo o co chodzi. [quote name='Monday']Może być tak????? [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Lady to wspaniała 4 letnia suczka średniej wielkości (do kolana). Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. To bardzo inteligentna i sprytna sunia, dlatego potrzebuje doświadczonego opiekuna. [/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Lady przebywa w hotelu dla zwierząt pod Warszawą, gdzie pod okiem specjalisty w dziedzinie socjalizacji psów buduje wspaniałą więź z człowiekiem i poznaje nowe sytuacje (wizyta w szkole, kilkukilometrowe biegi, spacery po mieście wśród ludzi, pływanie w rzece). Wykazuje ogromną chęć do współpracy i bardzo lubi aktywne zajęcia. W domu zachowuje czystość. [/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Hotel dla Lady to wspaniałe miejsce, gdzie niczego jej nie brakuje, a ona sama czuje się tam doskonale. Niestety jego koszt to 450zł/miesiąc, a my nie mamy już funduszy na jej utrzymanie. Dlatego pilnie szukamy jej dobrego domu.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Przed podjęciem decyzji o adopcji zachęcamy do osobistego poznania suni i rozmowy z jej opiekunem. Opis i zdjęcia nie są w stanie oddać prawdziwego obrazu psa.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Lady może zamieszkać na dworze w odpowiednich warunkach, nie musi (choć może) być psem domowym. Dla pewności poszukujemy domu bez innych zwierząt (ponieważ Lady nie wszystkie psy toleruje) oraz małych dzieci (ponieważ niewiadomo jak na nie zareaguje).[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Sunia znajduje się w Warce/40km od Warszawy. Możemy pomóc w zawiezieniu jej do nowego domu.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]tel: 502 660 178[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]mail: [email protected] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Więcej zdjęć Lady w albumie:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/800398[/FONT] [/FONT] Quote
Monday Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Bardzo podoba mi się Lady u jamora...jest uśmiechnięta, wesoła...naprawdę przeszła niesamowitą przemianę. Zobaczcie jej zabawy z Olą (chyba tak ma na imię). Dziewczyna nie jest małym dzieckiem, ale jest jeszcze dzieckiem, a Lady potrafi się z nią świetnie bawić. No i te zwykłe spacery-po mieście, wśród ludzi....takie zwykłe funkcjonowanie psa. Myślę, że sprawdzi się super jako pies miastowy (tylko nie wiemy jak z zostawaniem w domu, bo podobno zniszczyła coś Magdzie....ale to były dawne czasy, Lady była inna) Quote
Recommended Posts