Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]BIEŻĄCE ROZLICZENIE (HOTEL NA STYCZEŃ)[/B]

[B]po opłaceniu hotelu za GRUDZIEŃ zostało: 806,20 zł[/B]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/144235-Lady-dalej-na-lodzie......?p=16031177&viewfull=1#post16031177[/url]

[B]wpłaty bieżące w STYCZNIU:[/B]
2011-01-04 tula (deklaracja stała za I) 30.00 zł
2011-01-04 wiking042 (deklaracja stała za I) 30.00 zł
2011-01-24 Monday - bazarek 385.00 zł
2011-01-25 fochu (deklaracja stała za II) 20.00 zł
[U]2011-01-27 lilith27 (deklaracja stała za I) 50.00 zł[/U]
[B]Razem - 515,00 zł[/B]

Razem na STYCZEŃ na koncie: 806,20zł+515,00zł = [B][COLOR="red"]1321,20zł[/COLOR][/B]
[COLOR="purple"]Za hotel zapłaciłem [B]465zł[/B] (01.02.2011r.)[/COLOR]

[COLOR="red"]Na koncie zostało 1321,20złzł-465zł = [B][SIZE="3"]856,20zł[/SIZE][/B][/COLOR].

Posted

amatorki mixów bullowatych zapraszam do blanki

kolejny mieszaniec w ogromnej potrzebie

[quote name='lilith27']

Do schroniska została odwieziona Blanka
http://www.dogomania.pl/threads/192538-Porzucają-psy-w-biały-dzień-!!!-Kolejna-sunia-!!!-RADOM

Była ona na DT u AnnyA, ale niestety w wyniku CHYBA rozdzielenia gryzących się psów Blanka dziabnęła dość poważnie Annę.
Tylko proszę nie komentować oddania Blanki...Anna i tak dużo dla suni zrobiła.
Blanka ma ogólnie problem z silnym lękiem sepracyjnym. Jak człowiek zniknie jej z oczu to dostaje po prostu szału - wie co to drzwi, wie do czego jest klamka...nawet udało jej się otworzyć bramę z tego przesuwanego skobla uderzając w niego dość długo łapą.....ona jest po prostu mądra.
Jej atak wydaje mi się nie był spowodowany agresją, tylko po prostu "otumanieniem" w walce z innym psem. Niestety u Anny jest starszy pies, który niedawno został pogryziony - sprawca nie jest dokładnie określony. Psiak już jest starszy i dość schorowany - niestety, ale może chodzić o zwykłe wyeliminowanie słabszego osobnika ze stada...

No cóż, stało się jak stało. Blanka ogólnie ma dość dobre zchowanie. Jak każdy pies lubi porządzić - na przykład jak chce sie ją z łóżka zwalić to coś tam mruknie...ale po prostu trzeba jej pokazać jej miejsce - jak każdemu psu. Z dzieciakami dobrze się dogaduje...ale może trzeba być dość ostrożnym w takich adopcjach....

Proszę o pomoc dla tej suni. Ona jest po prostu teraz w schronie załamana :( Z ciepłego łóżka trafiła do zimnego boksu...błagam, nie dajmy jej tam dłużej zostać. Na dzień dzisiejszy nie było żadnej możliwości umieszczenia jej gdzie indziej.
rozmawiałam z treserem zwierząt, nie ma sensu walczyć z jej lękiem w schronisku, nad Blanką trzeba pracować w dt lub ds....niestety z tym lękiem separacyjnym (choć trochę już podobno jest poprawa) to jednak dalej ciężko o dom stały...
szukamy dla blanki dt, który by zechciał z nią pracować
wówczas już bylibyśmy w stanie znaleźć i opłacić tresera, który by pomógł w terapii

proszę o pomoc......
jakąkolwiek....nawet o przesłanie info dalej

dziękuję z góry za każdą pomoc

Posted

Rozliczenie za STYCZEŃ:
http://www.dogomania.pl/threads/144235-Lady-dalej-na-lodzie......?p=16231162&viewfull=1#post16231162

Na konto wpłynęło:

2011-02-04 DORKA (deklaracja stała za I) 50.00 zł
2011-02-04 tula (deklaracja stała za II) 30.00 zł
2011-02-04 wiking042 (deklaracja stała za II) 30.00 zł
2011-02-25 fochu (deklaracja stała za III) 20.00 zł

2011-02-26 wiking042 - bazarek książkowy 144,00 zł (w drodze)

Razem: 274.00zł

:lol:

Wpłaty w LUTYM dopisuję na bieżąco, a rozliczenie zrobię po opłaceniu hotelu za LUTY.

Ps. Dyskretnie przypomnę o deklaracjach stałych za luty...

Posted

Oto relacja z wczorajszej wyprawy. Słowa mojej mamy:

"wuncia" napisał(a):
Jamor bardzo dziękujemy Tobie za poświęcenie nam i psiakom swojego cennego czasu w dniu dzisiejszym.Barrdzo jesteśmy pod wrażeniem.Wczoraj minął miesiąc pobytu Pako i Astora u Ciebie.Ciekawi byliśmy jak się będą zachowywać wobec nas(no bo po tym co ich byłe babsko mówiło).A tu z nimi wszystko ok..Normalne psy jeżeli można tak o psach mówić.Były spokojne ,ładnie chodzili na smyczach ,w stosunku do nowopoznanych ok.11 letnich chłopców nie przejawiali żadnych agresywnych zachowań a nawet dawali się głaskac i poprowadzic na smyczy..Podbudowaliśmy się na duchu ich zachowaniem.Dziękujemy także za nowe zdjęcia.
Lady też fajna i wesoła kobitka a jaka pulchniutka a przy tym jaka ruchliwa.Ma też swoje zdanie i dlatego można powiedzieć że dobrze prowadziła anhatę a nie odwrotnie..Lady jak to prawdziwa kobieta lubi też chyba przymierzać ciuchy bo spodobał się jej szalik anhaty i chciała go trochę ponosić.
Rufus też pięknie się prezentuje ,mieliśmy przyjemność go poznać ,fajny pies.Raz tylko wydał jakieś dzwięki brzuchomówcze do Pako i Astora w stylu'' spadać chłopaki teraz ja idę na smyczy z Jamorem''.
Jeszcze raz dzięki Jamor ,naładowaliśmy sobie pozytywnie akumulatory przed jutrzejszym wyjazdem w drugi koniec Polski z chorą podchalanką ze schroniska , której grozi amputacja łapy. Mamy nadzieje ,że fachowe i doświadczone ręce specjalistów nie pozwolą na to..

Generalnie był podział obowiązków na spacerze. Ja się zajmowałam Lady :)

Postanowiłyśmy, ze jedziemy na wystawę psów !!

Dzieci dawały jej psie ciasteczka. Najpierw podchodziły i rzucały delikatnie z pół metra przed nią. Potem z ręki! Generalnie wg mnie - trzeba uważać.

Pako i Astor bardzo ciągnęli do naszej, słodkiej psiej dziewczyny :)

I stało się- Pako pocałował Lady :)

Zgadnijcie, co tutaj robi?

Panie przodem, Panowie tyłem :D