zerduszko Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Na ostatnim jak się wielkościowo ustawiły :) Fajne takie spacery :) Quote
agaga21 Posted November 23, 2014 Author Posted November 23, 2014 Na ostatnim jak się wielkościowo ustawiły :) Fajne takie spacery :) spacer miał być tylko z 3 psami(etna, venus i labek odi) ale wczoraj wrzuciłam na fejsa info i jeszcze 3 psiaki się dołączyły :) było bardzo fajnie, choć początki by towarzystwo ogarnąć były trudne. okazało się, że mam zepsuty kaganiec dla etny i przez chwile była bez. zdążyła w tym czasie ugryźć leonbergerkę, która podeszła się przywitać. na szczęście tylko futra się najadła ;) w każdym razie właściciel leonbergerki (berty) i sołtysa(btw. to nasz szkoleniowiec, który dołączył do nas dziś towarzysko) miał w aucie inny kaganiec i pożyczył etnie, więc już było bez stresu. suka on-ka ta w kagańcu(szola) też zołza w jednej chwili skoczyła na sołtysa i ten walnął ją zębem w rewanżu. potem już był spokój, tylko małe spiny ze strony tych dwóch złośnic ;) venus fantastycznie reagowała, totalna uległość w stosunku do owczarów. suke widziała po raz pierwszy i schodziła jej z drogi, nie wyskakiwała z zębami, jak to miała kiedyś w zwyczaju :) etna jak już się skończyła złościć na wszystkie psy dookoła :D to pięknie szła z kasią na smyczy, nie szarpała się, praktycznie ignorowała psy. ale w takiej ekipie nie zdjęłabym jej kagańca. także na przyszły weekend muszę już mieć dla niej nowy, najchętniej fizjologiczny, tylko nie wiem gdzie kupić by nie przepłacić i jak dobrać. :Help_2: a w ogóle to po spacerku venus zaliczyła kąpiel w domu, bo jako jedyna paskuda wytarzała się w jakimś g..... :angryy: ale nie ma tego złego, przynajmniej kąpiel przebiegła bardzo spokojnie, 100 razy lepiej niż jej pierwsza kąpiel, gdzie ja byłam źle przygotowana a ona spanikowała. pod prysznic co prawda musiałam ją zaciągnać na siłę ale już podczas kąpieli gdy zamknęłam się z nią w kabinie była bardzo spokojna i bardzo podobało jej się wycieranie :) Quote
Oscar Patric Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 świetne są takie integracyjne spacerki 1 Quote
agaga21 Posted November 28, 2014 Author Posted November 28, 2014 dogomania działa! :crazyeye: jak miło :grins: a ja mam radochę, bo właśnie dziś doszła paczka z kagańcem dla etny i dzięki temu będzie mogła zaliczyć niedzielny spacerek z psami :) w środę zamówiłam ten kaganiec i miałam wielkie obawy czy zdąży na czas ale jest! :) Quote
kalyna Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Ale fajny spacerek :loveu: I jak Owczarkowo się u Ciebie zrobiło :) Piękne poczwarusie. Taki spacer to i mi przydałby się, ciekawa po ile km Soniula ogarnęłaby doopkę :evil_lol: Quote
agaga21 Posted November 28, 2014 Author Posted November 28, 2014 Ale fajny spacerek :loveu: I jak Owczarkowo się u Ciebie zrobiło :) Piękne poczwarusie. Taki spacer to i mi przydałby się, ciekawa po ile km Soniula ogarnęłaby doopkę :evil_lol: ja się zdziwiłam, że etna tak pięknie szła na smyczy, bez ciągnięcia jak parowóz, w dodatku z całkiem obcą dla siebie osobą (bo kasię, która ją prowadziła widziała po raz pierwszy). w niedzielę już się kasia zapowiedziała, że bierze znów etnę a ja mam wziąć aparat ;) więc może się uda znów jakieś foty porobić. pewnie tym razem psiaków będzie mniej ale spacer to spacer :) będzie etna, venus, odi i szola jeśli nikt więcej się nie przyłączy. mamy zamiar zrobić sporo km-ów ;) Quote
*Magda* Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Ja poproszę zdjęcia owczara :grins: I Venus :evil_lol: Quote
Guest TyŚka Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 A ja tu po raz pierwszy, ale nie ostatni. Masz genialne stadko :D Quote
agaga21 Posted December 1, 2014 Author Posted December 1, 2014 A ja tu po raz pierwszy, ale nie ostatni. Masz genialne stadko :D oo, nowy gość :) miło mi. ja ostatnio jakoś znielubiłam dogomanię, jakoś nie chce mi się już ani pisać ani za dużo czytać, ale foty ze spacerków dodam ;) jakość fatalna (słońce wróć!) ale spacer był fajny. zrobiłyśmy z 2 koleżankami i naszymi psami wczoraj kupę kilometrów. Quote
Oscar Patric Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 świetne zdjęcia,tak samo jak psiaki :) Quote
Guest TyŚka Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Zazdroszczę towarzystwa spacerowego :loveu: A las ciut podobny do naszego :laugh2_2: Quote
kalyna Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Zawsze raźniej z kimś chodzić na spacery niż samemu. Wtedy to i kilometry szybciej mijają. Ale fajne czapki miały dziewczyny! Quote
*Magda* Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Ale fajne czapki miały dziewczyny! Zamiast psy podziwiać, to czapki ogląda :evil_lol: Quote
kalyna Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Zamiast psy podziwiać, to czapki ogląda :evil_lol: bo sama musiałam sobie kupić.. a jak oglądam u kogoś to w końcu wiem jakie są na czasie :eviltong: Quote
agaga21 Posted December 4, 2014 Author Posted December 4, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=OdVEJwjo4Uo&feature=youtu.be Quote
agaga21 Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 u nas wczoraj zrobiło się biało, no, może białawo ;) psiaki chyba w związku z tym dostały głupawki. Quote
Recommended Posts