Donvitow Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Ja wiem że nie powinien bym tego pisać. Ale w D....e mam wszystko. Wenus bije na głowę inne młode psiaki. Naprawdę ma przyszłość. Wygrał psiak który jest szczeniorem z hodowli która organizowała wystawę :(. Ale Wenus jest ładniejsza, bardziej burbulowa. :) Masą i kośćcem bije na głowę samce. Aga ma w domu diament.:) Quote
agaga21 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 dzięki :) zarówno sędzina jak i panowie od oceny charakteru powiedzieli mi wiele dobrych słów na temat venus. sędzia bardzo podkreślała, że venus jej się bardzo podoba i ma wszystko takie, jakie powinno być u burbuli. chwaliła kufe, głowe, muskulaturę i przede wszystkim przód. powiedziała, że na 2 poprzednich wycenach nie widziała psa z tak dobrze osadzonym przodem. jedyny mankament, który jak sama podkreślała jest rzeczą normalną w jej wieku, jest to, że ma teraz tylne łapy za wysokie, przez co koordynacja ruchu nie jest taka jaka być powinna. jeśli chodzi o zachowanie, to venus okazała się być największą zołzą na tej wycenie ;)bardzo się jej nie podobały szczeniaki. momentami się wyluzowała, jak spuściłam ją ze smyczy, ale potem na smyczy znów się spinała. donvitow, jeszcze raz bardzo ci dziękuję, że ze mną pojechałeś i jak zwykle nie zawiodłeś, nie wiem czy sama bym się wybrała. tak się kruszynka do wujka donvitowa przytula :) Quote
agaga21 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 kajetan, znasz moje zdanie. pojedziemy na inną wycenę jeszcze na pewno. mi było miło słyszeć od sędziny same pochwały. widziałam, że wyjątkową uwagę poświęcała mojej kruszynie, powiedziała, że jest bardzo, bardzo, bardzo obiecującym szczeniakiem. a wynik...no cóż ;) Quote
agaga21 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 a w ogóle to trochę śmiesznie wyszło. venus była jedynym psem, który miał inne pochodzenie. chyba cała reszta była z jednej hodowli! no oprócz kato (niesamowity pies, który według mnie bił na głowę wszystkie psy razem wzięte!), który przyjechał jako widz, bo ma problemy z agresją i właściciel go tylko próbował socjalizować. ale wszystkie wyceniane psy oprócz venus były z tej samej hodowli. szkoda, że inne nie dojechały. a teraz jeszcze foty innych boerboeli zwycięzca szczeniąt najlepsza suka Quote
agaga21 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 to jest właśnie kato z hodowli ballotada niesamowity pies. ale też jedyny, którego się bałam. zwycięzca psów, najwyżej wyceniony (95%) Quote
wilczy zew Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 :klacz: :klacz: Ile ma Kato? On agresywny do psów,ludzi? Jak taka impreza będzie bliżej Piotrkowa Trybunalskiego to daj znać,chętnie pojadę. Quote
wilczy zew Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Z burbulkiem bawiła się tak samo jak z psiakami ze szkoły czy inaczej? Quote
*Magda* Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Gratulacje :) Kato jest śliczny :loveu: Donvitow, myślałam, że jesteś młodszy :oops: Agata, robiłaś już dynie w tym roku? Bo zastanawiam się, jak się do nich zabrać ;) Czym rysować? czym wycinać? :hmmmm: Quote
agaga21 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 :klacz: :klacz: Ile ma Kato? On agresywny do psów,ludzi? Jak taka impreza będzie bliżej Piotrkowa Trybunalskiego to daj znać,chętnie pojadę. kato na jednej z wystaw pogryzł pana, który sprawdzał charakter lub sędziego. z relacji właściciela facet podszedł do nich bardzo szybko, jakby chciał ich zaatakować i pies go pogryzł. właściciel mówi, że kato nie jest gotowy na testy, m.in. na taki, że gromadka ludzi robi kółko dookoła psa z właścicielem i wszyscy razem podchodzą w tym kręgu bardzo blisko, otaczając ich. tak to mniej więcej wyglada: jeśli chodzi o psy, to nie wiem. ja się bałam, że facet go nie utrzyma, gdy kato chciał do nas podejść. ten pies niest niesamowicie piękny ale mnie przerażał. jeszcze ten jego przenikliwy wzrok... czy będzie taka impreza w najbliższym czasie w polsce? myślę, że nie prędko. Quote
agaga21 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Z burbulkiem bawiła się tak samo jak z psiakami ze szkoły czy inaczej? w ogóle się nie bawiła. małolaty strasznie ją denerwowały, bardzo brzydko na nie warkotała, gdy chciały się zapoznawać. jeszcze jej takiej nie widziałam.bez smyczy o niebo lepiej, wyluzowała się, biegała, chciała się nawet kąpać w oczku wodnym, brykała jak młody cielaczek ale potem na smyczy znów się zrobiła zołza. Quote
agaga21 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Gratulacje :) Kato jest śliczny :loveu: Donvitow, myślałam, że jesteś młodszy :oops: Agata, robiłaś już dynie w tym roku? Bo zastanawiam się, jak się do nich zabrać ;) Czym rysować? czym wycinać? :hmmmm: dzięki. jeszcze nie, nie mam dyni. w tym roku mam całkiem inne plany względem dyni ale nie wiem czy zrobię cokolwiek, bo póki co dyni właśnie brak. rysować można nawet zwykłym długopisem a wycinać tym, co akurat masz pod ręką ;) ja brałam wszystkie noże i testowałam który w danej chwili najlepiej się sprawdzi. Quote
agaga21 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Gratuluję! :jumpie: dzięki. co się stało z multicytowaniem????? :lmaa: Quote
agaga21 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Od znajomej ;) hahaha! nos venus najlepszy ;) a kto te foty robił? Quote
kalyna Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Gratuluję :) Super się spisałyście. A Kato jest przepiękny, choć z tego co piszesz to trzymałabym się z daleka. w ogóle się nie bawiła. małolaty strasznie ją denerwowały, bardzo brzydko na nie warkotała, gdy chciały się zapoznawać. jeszcze jej takiej nie widziałam.bez smyczy o niebo lepiej, wyluzowała się, biegała, chciała się nawet kąpać w oczku wodnym, brykała jak młody cielaczek ale potem na smyczy znów się zrobiła zołza. A była na luźnej czy napiętej smyczy? Quote
lula2010 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 GRATULUJE !OKRUSZEK strasznie urosl :smile:,jest SLICZNA :-) CATO piekny,ma niesamowite oczy/takie przenikliwe Quote
malawaszka Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 a w ogóle to trochę śmiesznie wyszło. venus była jedynym psem, który miał inne pochodzenie. chyba cała reszta była z jednej hodowli! no oprócz kato (niesamowity pies, który według mnie bił na głowę wszystkie psy razem wzięte!), który przyjechał jako widz, bo ma problemy z agresją i właściciel go tylko próbował socjalizować. ale wszystkie wyceniane psy oprócz venus były z tej samej hodowli. szkoda, że inne nie dojechały. ha ha może to nie pierwszy raz kiedy tak to wygląda i wiedzą, że nie warto? ale beton... masakra... Quote
YxNinaxY Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Cato przecudny a ze szczeniaków to jak dla mnie Kruszynka naj naj :) Choć ten pręgusek tak podobny do Hunterka kiedy był małym pierdzielem ;) Ciekawa jestem czy Hunter by się spisał w takim kółku.. Na swoim podwórku na 100% NIE ale gdzieś daleko od domu kto wie ;) I w takiej sytuacji jak opisałaś z Cato - ktoś szybko podszedł - reakcja mojego gamonia pewnie byłaby taka sama niestety... Quote
Donvitow Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Donvitow, myślałam, że jesteś młodszy :oops: E tam. Nie można podkładu pod pasemka nawet sobie zrobić.:( Quote
Recommended Posts