agaga21 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 [quote name='dOgLoV']No niestety ludzie są podli :roll: moja tesciowa ostatnio wpadła na genialny pomysł żeby założyc hotel dla psów !!!! :mdleje: mam nadzieje ze Sebastian skutecznie jej to wybił z głowy ....[/QUOTE] trzeba mieć twardą dupę by taki hotelik prowadzić. inaczej albo cię zeżrą psychicznie albo finansowo...albo jedno i drugie. u nas dziś na słońcu było grubo ponad 40 stopni. dzieciaki szalały cały dzień z wodą :) niestety musiałam się chować z aparatem, więc mam tylko parę fotek i to w dodatku takich sobie ale zabawa była przednia :) [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-CQ3spiyi1Lg/Ubjaa9EYKoI/AAAAAAAAJ7Q/mDb0Y6QZefs/w767-h512-no/IMG_3486.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-u5yWaFyZQcg/Ubjag0aQmhI/AAAAAAAAJ7Y/DjmhSWr0GZU/w797-h512-no/IMG_3489.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-h4GmsW25my8/Ubjai48p9GI/AAAAAAAAJ7g/8IdTaPheTfA/w767-h512-no/IMG_3488.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-lZHd7hLBmok/Ubjapu4grTI/AAAAAAAAJ7o/tjxQcCWqgtQ/w767-h512-no/IMG_3492.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-GyBbURRs7i0/UbjaxGie-hI/AAAAAAAAJ7w/Sfx3AXhR3CY/w695-h512-no/IMG_3493.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-5ct-PX4N5bQ/Ubja0EZW6VI/AAAAAAAAJ74/jKo4Rf2dnH4/w767-h512-no/IMG_3495.JPG[/IMG] niech taka pogoda choć kilka dni się utrzyma!!! Quote
Donvitow Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 No dzisiaj tak ładnie było od rana a teraz taka duchota że łąkę za płotem koszę " na raty". Chyba będzie burza u nas. Maluchy miały frajdę wczoraj.:). Nie wierzę żeby oleander Ci padł. To są oryginalne włoskie i tureckie/ osobiście kradłem :)/ a tam naprawdę żyją w ekstremalnych warunkach.:).W sklepach ogrodniczych można kupić holenderskie " pędzone" na nawozach i jakimś sztucznym podłożu i też odmiany szybko rosnące w tych warunkach ale w naturze i naszym klimacie męczą się i nie rosną. Mam takiego jednego i wiecznie z nim są problemy.:( Quote
natija Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 dzieci mialy ubaw niezly :)tez mam nadzieje,ze u nas pojawia sie upaly,bo jak narazie to 22-23 max .... Quote
łamAga Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Ale miały dzieciaki frajdę :multi::loveu: podobno w weekend maja być upały :cool3: Quote
*Magda* Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 [quote name='natija']a u nas pada :([/QUOTE] Od zachodu idzie rozpogodzenie :) Quote
natija Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 no mam nadzieje ,bo moje psiury nawet na dwor nie chca isc,a jak w koncu sie przekonaja to tak szaleja,ze Bella w moment zmienia kolor na czarny ;) Quote
*Magda* Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 [quote name='natija']no mam nadzieje ,bo moje psiury nawet na dwor nie chca isc,a jak w koncu sie przekonaja to tak szaleja,ze Bella w moment zmienia kolor na czarny ;)[/QUOTE] U mnie już nie pada ;) I mam piękny zachód słońca :) Quote
natija Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 u nas na burze sie zbieralo,ale poszlo bokiem :) Quote
agaga21 Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 (edited) u nas się chmurzyło ale teraz się wypogodziło, tylko wiatr nieprzyjemny. matko, ale mi przed chwilą ciśnienie skoczyło! wyglądam przez okno, by skontrolować koty na podwórku a tam taki widok: salma i anis na naciągniętych linkach zapoznają się z OBCYM KOTEM NA NASZYM PODWÓRKU(!!!!!) podczas gdy 3 psy leżą na tarasie, jakieś 15m dalej!!! na szczęście nie zauważyły tego obcego, bo był w kącie, przy samym płocie. zawołałam je do domu, oczywiście musiałam się zdenerwować, bo żadnemu dupska nie chciało się ruszyć by wstać ale w końcu przyszły. poszłam do kotów ale tego obcego już nie było. na wszelki wypadek trochę potupałam i poklaskałam :evil_lol: by go odstraszyć. kurcze, no, co za głupie kocisko, wchodzi na podwórko gdzie są 3 psy. edit: MOJE FUKSJE MAJĄ OWOCE:crazyeye: właśnie doczytałam, że są jadalne. Edited June 14, 2013 by agaga21 Quote
natija Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 kotek towarzyski wiec chcial sie przywitac :) to musisz sprubowac i zdaj relacje jak smakuja,bo sama jestem ciekawa:) Quote
Izabela124. Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Ale fajne letnie zdjęcia :) Ogród masz cudny :) Quote
łamAga Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Widzę że odważne koty bywają w Twoich okolicach :crazyeye: takie kocie ryzykanty :diabloti: ale stresu nie zazdroszczę :shake: tylko sie nam nie zatruj tymi owocami czasami .... Quote
agaga21 Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 [quote name='natija']kotek towarzyski wiec chcial sie przywitac :) to musisz sprubowac i zdaj relacje jak smakuja,bo sama jestem ciekawa:)[/QUOTE]lekko słodkie, trochę mdłe, nie powalają ;) [quote name='Izabela124.']Ale fajne letnie zdjęcia :) Ogród masz cudny :)[/QUOTE]dzięki :) [quote name='dOgLoV']Widzę że odważne koty bywają w Twoich okolicach :crazyeye: takie kocie ryzykanty :diabloti: ale stresu nie zazdroszczę :shake: tylko sie nam nie zatruj tymi owocami czasami ....[/QUOTE]koty lepiej niech się trzymają od nas z daleka:shake: zjadłam jeden owoc, więc chyba przeżyję ;) Quote
natija Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 czyli jednym slowem nic nie trace nie majac owocow ;) Quote
agaga21 Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 [quote name='natija']czyli jednym slowem nic nie trace nie majac owocow ;)[/QUOTE]dokładnie. w dodatku wyczytałam, że jak fuksja owocuje to przestaje kwitnąć i by tego uniknąć trzeba poobrywać owoce, więc dziś większość oberwałam, jutro dokończę. Quote
marmara_19 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 eszcze rok temu kiedy koty byly malutkie i klatkowane/pokojowane;p, moje psy gonily obce koty na podworku. Odkad nasze koty zaczely wychodzic... Obce nadal przychodza bo kociska maja swoich "kumpli".. Psy nie reaguja na zadne koty w okolicy domu:) Ba, 2 tyg temu przywiezli mi wielkiego czarnego doroslego kocura. Zero reakcji :) A psy doskonale wiedza, ze ten czarny to nie ich Gangsterek['] a jakis nowy;p Koty moje sie prowadzaja po sasiadach ludzkich i kocich. A obce koty tu przebywaja czasami tez. Raz tylko Cekin wyskoczyl ze szczekaniem jak go o to poprosilam- bo maly wtedy Gagster byl straszony przez wielkiego rudzielca. Byli wtedy na drzewie u sasiadki.. Wiec Cekinek szczekaniem odstraszyl obcego kocura a Terek['] wrocil do domu :) Na ulicy psy reaguja na obce koty tak jak kiedys ;) Quote
agaga21 Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 [quote name='marmara_19']eszcze rok temu kiedy koty byly malutkie i klatkowane/pokojowane;p, moje psy gonily obce koty na podworku. Odkad nasze koty zaczely wychodzic... Obce nadal przychodza bo kociska maja swoich "kumpli".. Psy nie reaguja na zadne koty w okolicy domu:) Ba, 2 tyg temu przywiezli mi wielkiego czarnego doroslego kocura. Zero reakcji :) A psy doskonale wiedza, ze ten czarny to nie ich Gangsterek['] a jakis nowy;p Koty moje sie prowadzaja po sasiadach ludzkich i kocich. A obce koty tu przebywaja czasami tez. Raz tylko Cekin wyskoczyl ze szczekaniem jak go o to poprosilam- bo maly wtedy Gagster byl straszony przez wielkiego rudzielca. Byli wtedy na drzewie u sasiadki.. Wiec Cekinek szczekaniem odstraszyl obcego kocura a Terek['] wrocil do domu :) Na ulicy psy reaguja na obce koty tak jak kiedys ;)[/QUOTE] a u nas jest inaczej, nawet ostatnio etna z daleka dojrzała salmę i chyba jej nie poznała, bo zaszarżowała na nią ale kilka metrów od niej zreflektowała się, że to "jej kot", zahamowała, podeszła spokojnie, obwąchała salmę i sobie poszła. Quote
natija Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 moje to gonia kotki,ale nic im nie robia,one chca sie bawic,a ze kotek nie rozumie to moze byc roznie;) Quote
agaga21 Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 [quote name='natija']moje to gonia kotki,ale nic im nie robia,one chca sie bawic,a ze kotek nie rozumie to moze byc roznie;)[/QUOTE] moje niestety mają na sumieniu kocie życie :( etna pewnie nie jedno...także u nas nie ma żartów z obcymi kotami. Quote
natija Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 oj to faktycznie ,ale co zrobic jak one przychadza,masz jakas metode?;) Quote
*Magda* Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='natija']moje to gonia kotki,ale nic im nie robia,one chca sie bawic,a ze kotek nie rozumie to moze byc roznie;)[/QUOTE] U mnie tak samo ;) Quote
Donvitow Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='natija']oj to faktycznie ,ale co zrobic jak one przychadza,masz jakas metode?;)[/QUOTE] Tak .:) Trzeba się odwrócić.:) Quote
Recommended Posts