agaga21 Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 [quote name='magdabroy'][URL]https://lh3.googleusercontent.com/-cWdB1L03wg8/T9JTZfQjstI/AAAAAAAAE7E/EZYHLx5buWM/s640/IMG_1013.jpg[/URL] jaki ma basen :D [/QUOTE]niestety tylko ona z niego korzysta. przy wielkich upałach morris czasem zanurzy w nim głowę by wyłowić wrzuconą tam np gumową piłkę a lucynka tylko czasem pije ale wchodzić się boi. [quote name='bira']Etusia widzę do euro trenuje ;-) Niech trenuje, pokarze naszym gwiazdorom jak się gra :-) A po takim treningu każdemu się spa należy :-) [/QUOTE]tak, z etny to prawdziwy zawodnik :) wczoraj w końcu zabrałam obie piłki i ma przerwę, bo nie mogę już patrzeć ja jej poobijany nos. [quote name='lula2010']powtorze sie: psiaki sa PRZESLICZNE !!!:lol:[/QUOTE]dziękuję :) [quote name='jonQuilla']taaa Etna to synonim takich słów jak gracja, subtelność, delikatność, zwiewność, cisza, schludność i jeszcze kilka innych :loveu: [/QUOTE]hehe, dokładnie :evil_lol: [quote name='Izabela124.'][URL]https://lh6.googleusercontent.com/-p9xcngqr7kk/T89kENdCAFI/AAAAAAAAE2E/oPuPBPBA4xc/s640/IMG_0732.jpg[/URL] Etna w swoim żywiole :lol: [URL]https://lh6.googleusercontent.com/-8kxuC4VzIa8/T89kldf9o0I/AAAAAAAAE38/S7d24Ayx0BA/s640/IMG_0860.jpg[/URL] piękny Morris :loveu: [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-9Et_71vct3E/T89kjhGFqFI/AAAAAAAAE30/VMucjQWDfMU/s640/IMG_0857.jpg[/URL] piękna mała czarna :loveu: A ogród fantastyczny! :loveu: Metamorfoza studni też super![/QUOTE]dzięki :) [quote name='Donvitow']Etna szczęśliwa.:)[/QUOTE]mam nadzieję :) dzisiaj od popołudnia u nas pada. nie wiem, czy wszystkie nornice już wymordowane ale....dziś nie znalazłam ani jednej!!!!!!!:multi: po raz pierwszy! no chyba, że organizują jakieś zmasowane natarcie i to tylko cisza przed burzą...:roll:;) Quote
lula2010 Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 pokazywalam dzis zdjecia psiakow mezowi i powiedzial ,ze Morris to "dzentelmen"cala geba :lol: zawsze czysty i schludny ;Etnusia -wiadomo-nasza ulubienica:loveu:-(nie ujmujac pozostalym) ,a Lucynka delikatna i wypieszczona ,no a jej siersc....jakby jakims blyszczykiem posmarowana :lol:;no i doszlismy do wniosku ,ze te przesliczne psiaki na pewno nie lapia nornic,o mordowaniu ich nie mowiac :eviltong: Quote
agaga21 Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 [quote name='lula2010']pokazywalam dzis zdjecia psiakow mezowi i powiedzial ,ze Morris to "dzentelmen"cala geba :lol: zawsze czysty i schludny ;Etnusia -wiadomo-nasza ulubienica:loveu:-(nie ujmujac pozostalym) ,a Lucynka delikatna i wypieszczona ,no a jej siersc....jakby jakims blyszczykiem posmarowana :lol:;no i doszlismy do wniosku ,ze te przesliczne psiaki na pewno nie lapia nornic,o mordowaniu ich nie mowiac :eviltong:[/QUOTE] hahaha! taaaak, to 3 niewiniątka a nornice same wyskakują z norek i hop-na plecki i sztywno wyciągają łapki... oj, widzę, że potrafią te ich oczka kłamać ;) morris-dżentelmen pierwsza klasa, zawsze skorzysta z okazji by nalać dziewczynom do miski po kolacji, czasem oleje zabawkę, którą ktoś inny się bawi, jednym słowem kulturka:diabloti: etna ma 2 oblicza. z jednej strony super spokojny pies, mądry, myślący, grzeczny, nie sprawiający najmniejszych problemów w domu. z drugiej wariatka nie do zdarcia, która ma swój świat-swoje zabawki, czyli piłki, sznury, klocki z drewna no i kopanie dziur. nic się wtedy nie liczy. podejrzewam, że wielkiej uwagi by nie zwróciła nawet na obcego psa na swoim terenie podczas takiej zabawy. ona nawet nie ma czasu, by pobiec do bramy jak ktoś przyjedzie, gdy się bawi! lucynka wypieszczona, to fakt :) ale takie z niej niewiniątko jak ze mnie:eviltong::diabloti: wredota, znęca się nad gamoniem przy każdej okazji. on znosi wszystko cierpliwie...jak na dżentelmena przystało ;) Quote
ageralion Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 [quote name='agaga21']hahaha! taaaak, to 3 niewiniątka a nornice same wyskakują z norek i hop-na plecki i sztywno wyciągają łapki... oj, widzę, że potrafią te ich oczka kłamać ;) morris-dżentelmen pierwsza klasa, zawsze skorzysta z okazji by nalać dziewczynom do miski po kolacji, czasem oleje zabawkę, którą ktoś inny się bawi, jednym słowem kulturka:diabloti: etna ma 2 oblicza. z jednej strony super spokojny pies, mądry, myślący, grzeczny, nie sprawiający najmniejszych problemów w domu. z drugiej wariatka nie do zdarcia, która ma swój świat-swoje zabawki, czyli piłki, sznury, klocki z drewna no i kopanie dziur. nic się wtedy nie liczy. podejrzewam, że wielkiej uwagi by nie zwróciła nawet na obcego psa na swoim terenie podczas takiej zabawy. ona nawet nie ma czasu, by pobiec do bramy jak ktoś przyjedzie, gdy się bawi! lucynka wypieszczona, to fakt :) ale takie z niej niewiniątko jak ze mnie:eviltong::diabloti: wredota, znęca się nad gamoniem przy każdej okazji. on znosi wszystko cierpliwie...jak na dżentelmena przystało ;)[/QUOTE] Maris szczy do misek po jedzeniu? No sie oplulam :evil_lol: :evil_lol: Quote
agaga21 Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 [quote name='ageralion']Maris szczy do misek po jedzeniu? No sie oplulam :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE] tak. regularnie:mad: Quote
lula2010 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 oj tam, oj tam ,chlopak po prostu zaznacza i podkresla co jego...:diabloti: Quote
agaga21 Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 [quote name='lula2010']oj tam, oj tam ,chlopak po prostu zaznacza i podkresla co jego...:diabloti:[/QUOTE]hihi, całe szczęście, że ludzie tak nie robią, by podkreślić co należy do nich ;) Quote
Kajusza Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 [quote name='agaga21']hihi, całe szczęście, że ludzie tak nie robią, by podkreślić co należy do nich ;)[/QUOTE] hahahahahah Quote
agaga21 Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 karolowi zamarzył się szczeniak boerboel...:crazyeye: a mówił, że 3 psy to za dużo! Quote
malawaszka Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 wow to takie bydlątko jest nie? a jakie one są z charakteru? Quote
*Magda* Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 [quote name='agaga21']karolowi zamarzył się szczeniak boerboel...:crazyeye: a mówił, że 3 psy to za dużo![/QUOTE] No to kiedy 4 pies? Quote
agaga21 Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 bydlątko, bydlątko :) spodobał mu się jak mu pokazałam parę fotek i teraz tak mimochodem się pytał czy nie wiem, czy gdzieś są aktualnie szczenięta! ale chyba tak tylko gada byle gadać, nie sądzę by miało to jakiekolwiek konsekwencje. mi te psy się bardzo podobają a charakter mają bardzo fajny. są mocno pilnujące swojej rodziny. dla swoich bardzo łagodne, dla obcych nieufne. odważne, silne charaktery a jednocześnie zrównoważone. Quote
malawaszka Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 [quote name='agaga21']są mocno pilnujące swojej rodziny. dla swoich bardzo łagodne, dla obcych nieufne. odważne, silne charaktery a jednocześnie zrównoważone.[/QUOTE] och! to prawie jak moje sznupy :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
agaga21 Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 [quote name='malawaszka']och! to prawie jak moje sznupy :megagrin::megagrin::megagrin:[/QUOTE]tylko sznupy są chyba ciut bardziej hałaśliwe, co? ;) Quote
malawaszka Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 [quote name='agaga21']tylko sznupy są chyba ciut bardziej hałaśliwe, co? ;)[/QUOTE] oj tam oj tam :errrr: Quote
Donvitow Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Lucynka szczeniaka by zamęczyła.:) Koło mojego domu nornice dawno już wytępione/ Anawa i Maurycy z pomocą Kropy/. A w ostatnim czasie ktoś zamordował trzy krety w ciągu tygodnia i poukładał na ścieżce z lasu. Chyba Anawa choć i Maurycy na tej trasie poluje. Quote
agaga21 Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 obawiam się, że to szczeniak by ją zamęczył swoją masą. u nas chyba też nornice wytępione! wczoraj znów nie było żadnej. mam nadzieję, że taki stan się utrzyma. Quote
lula2010 Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 ....hm,to czekamy na foty 4 psiaka-szczeniulka :loveu: u mnie dzien w dzien maszeruje jez;nawet auta staja (jak zauwaza),zeby nie potracic,a i rodzice pokazuja dzieciom jak odbieraja je ze szkoly czy z przedszkola:lol: ;tylko moje psice dostaja szalu, jak im przed nosem idzie...:angryy: Quote
agaga21 Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 [quote name='lula2010']....hm,to czekamy na foty 4 psiaka-szczeniulka :loveu: u mnie dzien w dzien maszeruje jez;nawet auta staja (jak zauwaza),zeby nie potracic,a i rodzice pokazuja dzieciom jak odbieraja je ze szkoly czy z przedszkola:lol: ;tylko moje psice dostaja szalu, jak im przed nosem idzie...:angryy:[/QUOTE] może będzie...za kilka lat jak mi dzieci podrosną. nie mam czasu na szczeniaka, choć nie powiem, bardzo bym chciała ale póki co to mam ludzkie szczeniaki :evil_lol: i to im muszę czas poświęcić. Quote
ageralion Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Agaaaata, moze mam sposob na te nornice! Wlasnie mnie kolega oswiecil, po co kotom dzwonki przy obrozy, zeby nie mogly polowac :cool3: Moze zamontowac po jednym Twoim psiurom, zeby gryzonie mialy czas zwiac? Quote
agaga21 Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 [quote name='ageralion']Agaaaata, moze mam sposob na te nornice! Wlasnie mnie kolega oswiecil, po co kotom dzwonki przy obrozy, zeby nie mogly polowac :cool3: Moze zamontowac po jednym Twoim psiurom, zeby gryzonie mialy czas zwiac?[/QUOTE]niezłe, niezłe...tyle, że moje psy do najcichszych nie należą i na pewno nornice mogą je usłyszeć. póki co spokój, karol dziury w większości pozasypywał...zobaczymy co będzie dalej. Quote
Donvitow Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Zakładanie kotu wychodzącemu dzwoneczka do obróżki to narażanie jego życia. Podstawą zabezpieczenia się w terenie to jego " niewidzialność". Owszem może zwieje jakiś wróbelek,myszka, czy sikorka słysząc dzwonek ale jednocześnie cała okolica kociaka zlokalizuje . Nie tylko państwo ale i wrogowie. No chyba że kupić mu " kałacha".:) Quote
ageralion Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Ale kot wychodzący ma jakiś śmiertelnych wrogów? Z innymi kotami i tak się będzie prał czy to z dzwoneczkiem czy bez... Quote
Donvitow Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Kocury wolno żyjące niekastrowane, psy, i ludzi.:(/ u mnie jeszcze lisy/ Quote
ageralion Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Kurcze z jednej strony szkoda kotow mieszkajcych cale zycie w domu, a z drugiej strach ze jak sie go pusci, to nie wroci... :( Quote
Recommended Posts