Jump to content
Dogomania

Lecter(*) Etna-PIGbullka,Morris-CaneCundel,Lucynka-szczurzynka,Kruszynka-burbulinka

Recommended Posts

Posted

no jest problem ale pewnie niedługo będę na dłużej "uziemiona" w domu. może wtedy problem się trochę wyciszy. teraz już mam praktycznie nawyk sprawdzania psiego posłania rano i wieczorem. przyzwyczaiłam się też że co 2-3 dni wrzucam do pralki psie koce.
martwi mnie tylko co będzie jak ja będę w szpitalu te 3 dni po porodzie. nie chciałabym wracać do domu i od razu brać się za sprzątanie, pranie, "odkażanie" podłóg itp. karol w ogóle nie ma węchu, więc jak się coś psom przydarzy to on na pewno nie wyczuje, no chyba że wdepnie i pomoczy skarpetkę:evil_lol:

Posted

Zdjęcia powalające:crazyeye: Piękne :-)

A co do Morrisa... naprawdę współczuję. Nie będzie lekko, szczególnie jak się młoda urodzi.
Zapomniałam, że w Pl trzy dni w szpitalu po porodzie się leży. Chyba bym sobie w głowę strzeliła:roll:

Posted

:placz::placz::placz::placz::placz:[B] zobaczcie![/B]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/217288-Niewidomy-przera%C5%BCony-szczeniak-spaniel-po-wypadku-b%C5%82aga-o-pomoc!?p=17946643#post17946643[/url]
[IMG]http://img511.imageshack.us/img511/3834/p1320966.jpg[/IMG]

[IMG]http://img338.imageshack.us/img338/6505/p1320952.jpg[/IMG]

piesek jest całkiem ślepy, to tego ma brzydko złamaną łapkę, która sama się zrasta a powinna być pewnie zoperowana:placz::placz: maluch jest przerażony, wtula się w człowieka jak dziecko i trzyma się łapkami. za kilka dni ma być przeniesiony do boksu zewnętrznego z budą!!! on tego nie przeżyje!:placz::placz::placz::placz::placz::placz:
[B]ZNACIE KOGOŚ OD SPANIELI?????????? GDZIE SZUKAĆ RATUNKU??? TO JESZCZE PSIE DZIECKO!!!!!!!![/B]

Posted

i kolejny!!!:placz::placz:
stary, ślepy, głuchy! nie wie gdzie jest, co sie z nim dzieje...:placz::placz:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/217294-Staruszek-mix-terier-ze-zmasakrowanym-okiem!-G%C5%82uchy-i-%C5%9Blepy-czeka-na-%C5%9Bmier%C4%87!!-POMOCY!?p=17947211#post17947211[/url]
[IMG]http://img254.imageshack.us/img254/501/p1330056.jpg[/IMG]

[IMG]http://img338.imageshack.us/img338/9325/p1330058.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='agaga21']
po czym morris podnosi łapę i sika do etny miski!:crazyeye::crazyeye::crazyeye::mad::mad: już 2 razy go na tym przyłapałam!

[/QUOTE]

przepraszam ale to rzeczywiscie gamon pelna morda :lol::lol::lol:

Posted

[quote name='bira']Agaga, skąd Ty ich bierzesz... Serce się kraja...[/QUOTE]takich przypadków na dogo jest na pęczki...a ile jest takich bidusiów, o których nikt nie wie, które odchodzą bez pomocy? :(

[quote name='Tengusia']przepraszam ale to rzeczywiscie gamon pelna morda :lol::lol::lol:[/QUOTE]nie przepraszaj. to gamoń nad gamonie

[quote name='unikatowydiament']witamy się cieplutko i spokojnej nocki życzymy:)[/QUOTE]dzięki. moje nocki ostatnio bezsenne. mam nadzieję że dziś trochę pośpię bo już niedługo zacznie mi się nocne wstawanie do dzidziusia a już teraz chodzę półprzytomna.

dzisiaj pieseczki zostały same w domu aż 2 razy. rano na 3,5 godziny cała trójka a po południu na 2 godziny etna z morrisem.

[B]NIC NIE ZNISZCZYŁY:multi:
NIGDZIE NIE NASIKAŁY:multi:
NIC NIE ZBROIŁY![/B]:multi:

nie dałam smaczków, kanapę i dywan zastawiłam krzesłami, wszystko uprzątnęłam z zasięgu mordek, drzwi zastawiłam, żeby nie drapały. tylko luna miała wejście na kanape między krzesłami ale ona nie ma takich zapędów by zdjąć koc czy poduche i pogryźć. jedynie co to kocyk na posłanku jeden był skopany a drugi przeniesiony w inne miejsce(więc morris znów się wyprowadzał-jak na początku:evil_lol::evil_lol::evil_lol:)

Posted

[quote name='agaga21']takich przypadków na dogo jest na pęczki...a ile jest takich bidusiów, o których nikt nie wie, które odchodzą bez pomocy? :(

[B]DOKŁADNIE, ILE TAKICH TRAGEDII NIKT NIE WIDZI :-([/B]

dzisiaj pieseczki zostały same w domu aż 2 razy. rano na 3,5 godziny cała trójka a po południu na 2 godziny etna z morrisem.

nie dałam smaczków, kanapę i dywan zastawiłam krzesłami, wszystko uprzątnęłam z zasięgu mordek, drzwi zastawiłam, żeby nie drapały. tylko luna miała wejście na kanape między krzesłami ale ona nie ma takich zapędów by zdjąć koc czy poduche i pogryźć. jedynie co to kocyk na posłanku jeden był skopany a drugi przeniesiony w inne miejsce(więc morris znów się wyprowadzał-jak na początku:evil_lol::evil_lol::evil_lol:)[/QUOTE]

no to gratuluje :-)

Posted

[quote name='agaga21']takich przypadków na dogo jest na pęczki...a ile jest takich bidusiów, o których nikt nie wie, które odchodzą bez pomocy? :(
[/QUOTE]

Myślę, że kilka razy więcej...
[quote name='agaga21']dzisiaj pieseczki zostały same w domu aż 2 razy. rano na 3,5 godziny cała trójka a po południu na 2 godziny etna z morrisem.

nie dałam smaczków, kanapę i dywan zastawiłam krzesłami, wszystko uprzątnęłam z zasięgu mordek, drzwi zastawiłam, żeby nie drapały. tylko luna miała wejście na kanape między krzesłami ale ona nie ma takich zapędów by zdjąć koc czy poduche i pogryźć. jedynie co to kocyk na posłanku jeden był skopany a drugi przeniesiony w inne miejsce(więc morris znów się wyprowadzał-jak na początku:evil_lol::evil_lol::evil_lol:) [/QUOTE]

Gratulacje. Oby tak dalej :-)

Posted

[quote name='Kajusza']no to gratuluje :-)[/QUOTE]

[quote name='bira']
Gratulacje. Oby tak dalej :-)[/QUOTE]
trzymajcie kciuki żeby już im tak zostało, chociaż ja się za bardzo na to nie nastawiam, bo wiele razy już tak było że nic i grzeczne a następnego dnia coś znowu zmalowały. niestety przy 3 psach to chyba trzeba przyjąć za normę, że czasem coś się dzieje. ostatnio morris zjadł mi sweter ale to moja wina była bo zostawiłam sweter na kanapie (za bałaganiarstwo się płaci) byle już tylko nie sikały!

Posted

[quote name='agaga21']trzymajcie kciuki żeby już im tak zostało, chociaż ja się za bardzo na to nie nastawiam, bo wiele razy już tak było że nic i grzeczne a następnego dnia coś znowu zmalowały. niestety przy 3 psach to chyba trzeba przyjąć za normę, że czasem coś się dzieje. ostatnio morris zjadł mi sweter ale to moja wina była bo zostawiłam sweter na kanapie (za bałaganiarstwo się płaci) byle już tylko nie sikały![/QUOTE]

Zawsze to jest nasza wina - albo nie schowamy butów, albo nie zamkniemy drzwi, albo nie pochowamy pościeli... itd :diabloti::diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='agnieszka32']Zawsze to jest nasza wina - albo nie schowamy butów, albo nie zamkniemy drzwi, albo nie pochowamy pościeli... itd :diabloti::diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
taaaaak....albo drzwi i ościeżnice nie takie jak sie psu podobają, albo kanapa stoi nie w tym miejscu gdzie powinna:diabloti::diabloti::diabloti:
wiesz coś na ten temat:diabloti:

Posted

[quote name='agaga21']taaaaak....albo drzwi i ościeżnice nie takie jak sie psu podobają, albo kanapa stoi nie w tym miejscu gdzie powinna:diabloti::diabloti::diabloti:
wiesz coś na ten temat:diabloti:[/QUOTE]

Drzwi były faktycznie brzydkie, kanapy do wymiany, buty niemodne, a materac w sypialni - wyleżały :evil_lol::evil_lol::evil_lol: I to też wszystko moja wina :diabloti:

Posted

Współczuję... Na kiedy masz termin? Ja przed samym porodem też nie spałam kilka nocy, tragedia. Dopiero jak Biania wylazła wreszcie się wyspałam.

Posted

A moze psiaki czuja nadchodzaca zmiane w domu, zblizajacy sie porod? Mnie czesto zaskakuje psia intuicja i to bardzo.

Wspolczuje bezsennosci, przechodzilam przez to przez polowe ciazy. Znalam doskonale program w TV miedzy 3 w nocy a 9 rano :mdleje:A jak juz mialam checi sie przespac, to sasiedzi wiercili w scianach, gowniarze pod oknme szaleli na skuterach, albo jakis debil dzwnil domofonem lub puszczal muzyke na caly regulator :angryy: