Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak już pisalam w innym temacie Luna ma 8 tyg.

i mam problem. poradzono mi na forum zebym ja zabierala na dzialke moja. nie chodza tam zadne psy. ucze małą chodzic przy nodze. i ona oczywiscie biegnie za mna chetnie ale biegnac popiskuje. nawet jak ide bardzo wolno. i zatrzymuje sie, siada i czeka az ją zawolam, jakby mnie spradzala czy jej pilnuję. dodam ze na dworze bawi sie chetnie i nie boi sie niczego.

jak oduczyc piszczenia, a moze samo przejdzie? nie chce tylko zeby tak piszczala przez najblizsze 15 lat.

Posted

Mój ma już rok i... nie wyrósł :)
Jesli to cecha charakteru, to podobno nie można tego oduczyć. Można zminimalizować, ale to wymaga tytanicznej pracy. Ale z wiekiem na szczęście trochę samo się zmniejsza :)

Ja już się pogodziłam, że tak będzie przez 15 lat, chociaż rozważałam już przecięcie strun głosowych ;) (żart)

Posted

Mój rudzielec, popiskuje z radości, cieszy się na spacerach jak dzika i to jest jedna z form wyrażania radości :roll:. Taki sposób na rozładowanie energii, a jak drze paszcze przy aportowaniu...masko boska, kto ma spaniela wie jak potrafią być dźwięczne:diabloti:

Posted

A może myśli, że jak zacznie piszczeć to zwróci na siebie Twoją uwagę?:razz:

Ale możliwe, że z tego wyrośnie. Może też piszczeć, jak napisał(a) mój poprzednik(czka), że piszczy bo coś ją boli.

Posted

Spokojnie;)
Ja wzięłam moją Nadi jak miała 6 tygodni, i przez mniej więcej 2 tygodnie tak się zachowywała, co ją puściłam samą na ziemię i szłam kawałek ta piszczała za mną niemiłosiernie i wchodziła między nogi, a potem jej przeszło, nawet mówiłam o tym wetowi ale powiedział mi że ona po prostu domagała się tego żeby ją nosić na rękach, i bała się że ją zostawię kiedy tylko dam ją na ziemię;)
Wyrośnie;)