Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwa dni temu na stacji LPG przy ul.Sulechowskiej w Zielonej Górze pojawił sie "wilczurowaty" psiak, prawdopodobnie porzucony przez właścicieli. Trochę szczeka na klientów, i rezolutnie ładuje im sie do samochodów :) Nie wiadomo w jakim jest wieku, nie ma obroży. Wygląda zdrowo- ma apetyt, miłą sierść, jest ruchliwy i wesoły. Póki co, pod opieką pracowników (którzy nie chcą, żeby trafił do schroniska brrr..) czeka na nowego, dobrego i odpowiedzialnego pana.

Posted

Istotnie tak. Już wszystko działa. Jeśli mogę coś doradzić, proszę dopisać w tytule wątku nazwę miasta plus to, że to owczarek (a przynajmniej pies mocno w typie owczarka). Powinno to przykuć uwagę dogomaniaków pomagających tej rasie.

Posted

fotki są tylko odrobinę skadrowane, nie zmniejszałam ich rozmiaru, może straciły trochę przy przesyłaniu ich na stronę. wydawało mi się, że są całkiem spore- jak się w nie kliknie.. hmm naprawde nie wiem co poradzić, żeby były jeszcze większe. dziękuję za odzew :) a psiak naprawdę jest fajowy

Posted

[quote name='Kasia'](...) szkoda, że zdjęcia takie małe bo można byłoby wkleić je tu na wątek...
Zdjęcia nie są za małe i spokojnie daje się je wrzucić na wątek.

Posted

pani_agnieszka napisał(a):
Dwa dni temu na stacji LPG przy ul.Sulechowskiej w Zielonej Górze pojawił sie "wilczurowaty" psiak (...) Nie wiadomo w jakim jest wieku (...) Wygląda zdrowo (...)

Gdzie go poogłaszaliście?
Czy jest szansa, by ktoś zabrał go do weta, by ten sprawdził, czy psiak nie ma chipa, określił, w jakim może być wieku, odrobaczył, a swoją drogą sprawdził stan jego zdrówka (m.in. posłuchał serducha, oskrzeli/ płucek), obejrzał dokładnie?

Posted

wklejam info na różnych "psich" stronach i prywatnych komunikatorach. myślę też, że chyba wydrukuję fotke i po prostu obkleję przystanki itp w moim mieście, jeśli to sie będzie przeciągać. na razie nie wiem, z kim piesek pójdzie do weta..

Guest monia3a
Posted

Przydałby mu się DT, w jakim jest wieku ten pies?? Jest uległy czy raczej dominujący ??

Posted

monia3a napisał(a):
(...) w jakim jest wieku ten pies?? (...)

W 1 poście, zerknij proszę, jest info, że wiek nie jest znany. W poście 12 sugerowałam więc wizytę u weta, by m.in. określił w przybliżeniu wiek psa.

Guest monia3a
Posted

Wizyta u weta jest niezbędna, po zdjęciach dałabym mu max 4 lata ale mogę się mylić.
Może zmienić mu tytuł,ża pilnie szuka DT

Posted

Sprawa wygląda tak.
Psem zopiekował się mężczyzna,który mieszkał nieopodal.Ma on sukę w cieczce.I pies się przykolegował.
Niestety atakował dzieci mieszkajace piętro niżej i sąsiadki tego pana.
Dzieci bały się wyjść z domu po tym jak pies na nie skoczył.
Pan jest z tych nie wylewających za kołnierz.Puszczał psa luzem,pies zanieczyszczał klatkę schodową odchodami.
Do tego suka w cieczce=ryzyko niechcianych szczeniąt.Podobno pies jej nie pokrył.
Ponieważ facet nie jest właścicielem psa musiał odprowadzić go do schroniska,ponieważ pies stanowił zagrożenie dla otoczenia i sąsiedzi bali się wychodzić z domu.
Pies rzeczywiście potrafił poujadać,na nas też próbował skoczyć robiąc przy tym niezły hałas.
W schronisku narazie jest na kwarantannie w pojedynczym kojcu.

Mam nadzieję,że jednak znajdzie się właściciel,bo pies jest zadbany i nie wyglądał na błąkającego się.Możliwe,że przyszedł za suką w cieczce.
A wtedy właściciel zostanie ukarany.