Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja już znam przyczynę tego ,że bijesz psa.Bo Ty sama jesteś bita przez ojca/matke za oceny/zle zachowanie.I jestem tego pewny.Agresja rodzi agresje ,dostaniesz po dupie jesteś sfrustrowana i wyżywasz się na psie.

Zrobiłaś już dziurke?w obroży?Czy mam ci znów wysłać instrukcje?

A jak masz ochote wpierdzielić psu zresztą jak każdy ,to porzucaj sobie mięsem na około tak ,żeby w zasranym Sosnowcu słyszeli i pooddychaj sobie głęboko.

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Czarnulka']
Hmm j nie lubie bic psa, ale czasami nerwy mi puszczaja . uwazajcie jak chcecie ale ja tez kocham swojego psa.[/QUOTE]
Ok mi też czasem nerwy puszczają, ale nie wyżywam się na psie tylko sobie krzyknę i mówię, że to z mojej winy Nuka coś zrobiła, a nie sama z siebie. Psy nie mają ludzkich cech, nie są wredne i na pewno nie robią właścicielowi na złość. Nie powinnaś jej wtedy bić kiedy ci uciekła z tej obroży i nie ważne, że ci nerwy puściły, to tylko i wyłącznie z twojego niechcenia i głupoty wywinęła ci się z obroży Luna, więc pomyśl następnym razem, zanim znowu zafundujesz psu lanie.

Posted

[quote name='sunshine']Wydaje mi się że to nie wyglada tak jak powinno...gdybyśmy poszły kiedyś na spacer na pewno bym ci wyjaśniła o co mi chodzi... nie rozumiemy się.

A propo szczepień jeden przeżyje 10 innych nie i tak to jest.
Kiedyś ludzie też umierali na grypę dziś są na to leki ;)

A po co ty się szczepisz na tężec skoro to że kiedykolwiek będziesz nim zagrozona jest minimalne?[/QUOTE]
Aha.. No mozliwe .
[quote name='olekg89']A ja już znam przyczynę tego ,że bijesz psa.Bo Ty sama jesteś bita przez ojca/matke za oceny/zle zachowanie.I jestem tego pewny.Agresja rodzi agresje ,dostaniesz po dupie jesteś sfrustrowana i wyżywasz się na psie.

Zrobiłaś już dziurke?w obroży?Czy mam ci znów wysłać instrukcje?

A jak masz ochote wpierdzielić psu zresztą jak każdy ,to porzucaj sobie mięsem na około tak ,żeby w zasranym Sosnowcu słyszeli i pooddychaj sobie głęboko.[/QUOTE]
Hmm Nie biją mnie.. Jeszcze nie . Wczoraj nie mialam juz czasu. A dzis w domu mnie nie ma. Ale mam szelki wiec w szelkach lu łazi.;p
[quote name='vege*']Ok mi też czasem nerwy puszczają, ale nie wyżywam się na psie tylko sobie krzyknę i mówię, że to z mojej winy Nuka coś zrobiła, a nie sama z siebie. Psy nie mają ludzkich cech, nie są wredne i na pewno nie robią właścicielowi na złość. Nie powinnaś jej wtedy bić kiedy ci uciekła z tej obroży i nie ważne, że ci nerwy puściły, to tylko i wyłącznie z twojego niechcenia i głupoty wywinęła ci się z obroży Luna, więc pomyśl następnym razem, zanim znowu zafundujesz psu lanie.[/QUOTE]
Masz racje. Powinnam sie troche opanowac..
[quote name='olekg89']Ciekaw jestem czy dorobiła w obroży dziurkę.Szczerze wątpie.[/QUOTE]
No nie dorobilam.
[quote name='Daga & Maks']każdemu czasem nerwy puszczają, ale to nie powód żeby bić psa tym bardziej że pies nie wie za co jest bity :roll: to chyba trochę niesprawiedliwe w stosunku do psa[/QUOTE]
Ale napewno kazdy z was kiedy uderzyl psa. To tak jakbyscie bylis swieci i nie bili psa. Np: Jak moj pies cos zzera z ziemi to ją klepne lekko i wtedy przestaje.. I co moze to tez bicie? Ale dobra jak widac ja nie lubie byc pouczana przez kogogs. mam taki charakter..

Posted

[quote name='Czarnulka']

Ale napewno kazdy z was kiedy uderzyl psa. To tak jakbyscie bylis swieci i nie bili psa. Np: Jak moj pies cos zzera z ziemi to ją klepne lekko i wtedy przestaje.. I co moze to tez bicie? Ale dobra jak widac ja nie lubie byc pouczana przez kogogs. mam taki charakter..[/QUOTE]
Ja nie musze klepac...zna komendę zostaw i nie rusz... wystarcza :) bez przemocy i "klepania"

Posted

[quote name='sunshine']Ja nie musze klepac...zna komendę zostaw i nie rusz... wystarcza :) bez przemocy i "klepania"[/QUOTE]

[quote name='sunshine']Jak ty byłas mała i łapalaś coś w ręce tez cię mama klepala lub biła? Czy krzykneła zostaw to...?

Dla mnie nie było by klepanie przyjemne;)[/QUOTE]
No moze i dla mnie tez nie. Ale Luna ma tak ze w domu jest super grzeczna i wg slucha sie jak nigdy a na dworze to bym mnusiala 100 razy powtarzac zostaw lub nie rusz bo zna tez te komendy.
[quote name='Daga & Maks']wystarczy nauczyć psa podstawowych komend i nie ma powodów do bicia :roll:[/QUOTE]
Akurat zna te podstawowe ale jak juz napisalam powyzej na dworze sie mniej slucha
[quote name='olekg89']Nie nie bije moich psów jedyna forma kary fizycznej to złapanie za kark z ostrym "FE k....."[/QUOTE]
No a jak ja moją spuszcze i zlapie cos do pyska to nic na nią niedziala do poki tego nie zje. A czasami to ją pociągne smyczą to wtedy puszca.. Ale juz sama niewiem co jeszcze zeby nie jadla zadnych swinstw i zeby bardziej sie na dworze sluchala

Posted

no to trzeba psa szkolić do skutku dopóki nie zacznie słuchać. Bicie przyniesie tylko odwrotny efekt. Będzie się ciebie bała, więc nie będzie współpracować. A dopóki nie zacznie słuchać to powinna być na lince, albo mieć kaganiec, żeby niczego nie zjadła. Lepsze to niż gdyby miała się czymś otruć

Posted

Luna pięknie się prezentuje :p
Ok spokojnie bez wyzywania i spamowania.NIe ma co płakać nad rozlanym mlekiem,trzeba zapobiegac i tyle,powiedz rodzicowi żeby ci dziurkę w obrży dorobił i tyle ;)
Swoje cenne rady pisanie po 100 to samo też warto schować do kieszeni(co do nie których)

Zapraszamy do nas

Posted

Jak potrzeba będziemy je i 101 wypisywać może za 101 zrozumie;) .

najłatwiej udać że problem nie istnieje...w mojej krwi takie postępowanie nie płynie, ty rób jak chcesz.

Posted

Przeszluś-mały jeszcze jesteś to mało rozumiesz podrośniesz to zaczniesz myśleć logicznie.
Dokladnie zgadzam się z Dagą i Martyną-trzeba szkolić do skutku i pisać rady i 10005010900 razy byle w końcu dotarło...
Czarnulka-może w końcu zbierzesz się w sobie i dorobisz tą dziurke?Kup se linke i nie spuszczaj jej bez.Idziesz w koleżankami możesz nawet siedzieć na ławce ,a luna a szanse na tych 10-15m połazić,pokopać ,polatać za kijem.I ty będziesz zadowolona bo pies nie ucieknie ,a Luna zawsze będzie miała więcej ruchu.Często siedziałem ze znajomymi na ławce pijąc piwo ,a psy latały za kijem czy piłką w międzyczasie.Wszystko da się pogodzić..

Posted

Że ja nic nie rozumiem :o
Wy chyba mnie nie rozumiecie,mówć jej to samo chyba nic nie da,nasze,wasze gadanie nie ma bezpośredniego wpływu na tok wydarzeń ani na decyzje Ady,my możemy mieć pośredni lecz nie musimy mieć wpływu.[B]Ona sama zadecyduje,nie my za nią !![/B]

Posted

Przegoń ją tak by nie wiedziała jak się nazywa a gwarantuję Ci że łatwiej będzie Ci ją upilnować bez smyczy.
Wieśka bez biegaia przez 2 dni ciągnie na smyczy jak opętana, wyje i marudzi. Przy regularnym bieganiu czy przy rowerze czy spacerze-2 -3 godzinnym chodzi jak szwajcarski zegarek ;)

Posted

[quote name='Daga & Maks']no to trzeba psa szkolić do skutku dopóki nie zacznie słuchać. Bicie przyniesie tylko odwrotny efekt. Będzie się ciebie bała, więc nie będzie współpracować. A dopóki nie zacznie słuchać to powinna być na lince, albo mieć kaganiec, żeby niczego nie zjadła. Lepsze to niż gdyby miała się czymś otruć[/QUOTE]
Jak ma kaganiec to chodzi i okazdego czlowieka sie ociera. ;/ Masakra. Kiedys baba mnie oryczala bo myslalam ze lu idzie spokojnie a tu dub o panią kagancem.

[quote name='przeszlus']Luna pięknie się prezentuje :p
Ok spokojnie bez wyzywania i spamowania.NIe ma co płakać nad rozlanym mlekiem,trzeba zapobiegac i tyle,powiedz rodzicowi żeby ci dziurkę w obrży dorobił i tyle ;)
Swoje cenne rady pisanie po 100 to samo też warto schować do kieszeni(co do nie których)

Zapraszamy do nas[/QUOTE]
Juz bylismy :) i dziękujemy;p
[quote name='sunshine']Jak potrzeba będziemy je i 101 wypisywać może za 101 zrozumie;) .

najłatwiej udać że problem nie istnieje...w mojej krwi takie postępowanie nie płynie, ty rób jak chcesz.[/QUOTE]

[quote name='Daga & Maks']lepiej pisać po 100 razy niż żeby w końcu psu stała się krzywda[/QUOTE]

[quote name='olekg89']Przeszluś-mały jeszcze jesteś to mało rozumiesz podrośniesz to zaczniesz myśleć logicznie.
Dokladnie zgadzam się z Dagą i Martyną-trzeba szkolić do skutku i pisać rady i 10005010900 razy byle w końcu dotarło...
Czarnulka-może w końcu zbierzesz się w sobie i dorobisz tą dziurke?Kup se linke i nie spuszczaj jej bez.Idziesz w koleżankami możesz nawet siedzieć na ławce ,a luna a szanse na tych 10-15m połazić,pokopać ,polatać za kijem.I ty będziesz zadowolona bo pies nie ucieknie ,a Luna zawsze będzie miała więcej ruchu.Często siedziałem ze znajomymi na ławce pijąc piwo ,a psy latały za kijem czy piłką w międzyczasie.Wszystko da się pogodzić..[/QUOTE]
Wiem ze sie da. Akurat mam linke 10m . Ja sie lubie z nią bawic i to bardzo, tylko tez jak jej patyk zuce to ona ucieka z nim i mi go nie przyniesie, a teraz uczymy sie zeby przynosila zabawki, w domu juz to opanowała. No chyba ze sama z siebie sie chce bawic i przynosi xD ;p
A na dworze to nawet jak jej frsibee zuce to inno pobiegnie zlapie i pusci, A jak pani wola to nie ona woli uciekac. I potem znowu pani bierze frisbee i rzuca pobiegnie zlapie o odrazu pusci. A co do patyków to patyki bierze i jak zlapie to obgryza..
[quote name='przeszlus']Że ja nic nie rozumiem :o
Wy chyba mnie nie rozumiecie,mówć jej to samo chyba nic nie da,nasze,wasze gadanie nie ma bezpośredniego wpływu na tok wydarzeń ani na decyzje Ady,my możemy mieć pośredni lecz nie musimy mieć wpływu.[B]Ona sama zadecyduje,nie my za nią !![/B][/QUOTE]
Dzięki i masz racje :
[quote name='Gonitwa']Przegoń ją tak by nie wiedziała jak się nazywa a gwarantuję Ci że łatwiej będzie Ci ją upilnować bez smyczy.
Wieśka bez biegaia przez 2 dni ciągnie na smyczy jak opętana, wyje i marudzi. Przy regularnym bieganiu czy przy rowerze czy spacerze-2 -3 godzinnym chodzi jak szwajcarski zegarek ;)[/QUOTE]
Aleakurat moja nie ciągnie. Bo na dworze jak jest to lazi przez te 2 3 godzinki i sie normalnie zachowuje. Wieczorem jej zawsze odbija i zaczyna o 23 bawic sie . Grzie po rękach by mnie zachęcic. A rano ani w poludnie lezy sobie ladnie i nikogo nie zaprasza do zabawy..

Posted

[quote name='przeszlus']Nie ma za co :p
Ile zapłaciłaś za linkę?[/QUOTE]
Nie cale 30 zł .:) Jest swietna;p
A dzis bylam na spacerku co prawda ino 2 godziny wieczorkiem no ale zawsze cos. ;p Psisko pobiegalo z Jimem i wg spodkalismy dogomaniaków ;p
Mam słabosć i zapomnialam jakie nicki mają . ;p Psinka juz spi zmęczona:P

Posted

[quote name='Czarnulka']Nie cale 30 zł .:) Jest swietna;p
A dzis bylam na spacerku co prawda ino 2 godziny wieczorkiem no ale zawsze cos. ;p Psisko pobiegalo z Jimem i wg spodkalismy dogomaniaków ;p
Mam słabosć i zapomnialam jakie nicki mają . ;p Psinka juz spi zmęczona:P[/QUOTE]

To dobrze, a kiedy fotki?

Posted

[quote name='Kama & Diana']To dobrze, a kiedy fotki?[/QUOTE]
Nieiwem;p Moze Boness jakies bedzie miec
[quote name='przeszlus']Super ;)
Hmmm pewnie była Berneska,może wilczanda i więcej nie kojarze z katowic(no i Boness)[/QUOTE]
Nie nie bylo ich . Oni chyba z Kato nie byli;p
[quote name='Bewarka'][URL]http://img820.imageshack.us/img820/3158/obraz048.png[/URL]
Ślicznotka :loveu:

Reszte omijam komentarzem.[/QUOTE]
Dziękuje
[quote name='olekg89']Bewarka-rozumiem ,że jesteś zakłamana dogomaniaczką i w biciu psa nie widzisz nic złego?[/QUOTE]
Dobra ty juz skoncz. Bo gowno obchodzą mnie twoje komentarze. Tyle ci powiem.