Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta_Ares napisał(a):
ale za to plywanie, swietnie wplywa na stawy;) a to sie zaleca szczegolnie mlodym psom. Jak nie moga jeszcze skakac i biegac za duzo, to maja duzo plywac;)

Aaa to się świetnie składa:razz:. Shira lubi wodę:eviltong:

Posted

[quote name='Marta_Ares']do opony to predzej malamuty;) bo to jednak one wykorzystywane byly na udzwig, a haszczaki na predkosc:cool3:

Co do zmeczenia haszczaka- rower + pływanie:loveu: pies pada:evil_lol:
Jakoś narazie nie jerzdże z nią na rowerze. Bardziej się boję że ją potrące. [sory za błeędy] a co do pływania to Luna jakoś nie chce wchodzić do wody. Chyba się jej boi. A nie mam pojęcia jak ją zwodą oswoić.
[quote name='as_kate']a można zmęczyć haszczaka, przymocowując mu do obrzęży obonę od tira,niech sobie ciąga. bardzo to lubią, bo to psy zaprzegowe :) oczywiscie, nie dla szczeniaka taka rozrywka, ale dla więkzego psiaka ;)
No to bardziej dla dorosłych niż dla szczeniaczków.

[quote name='sunshine']Jest to jakiś sposób.Moja mała będzie biegać w uprzęży (bikejoring) kiedy skończy rok:razz:. Treningi z oponom to nie zbyt dobry pomysł (jeśli się trenuje:eviltong:), co prawda daje siłę i męczy psa ale skraca mu krok co w biegu powoduje że się szybko męczy. Sama do końca nie wiem co o tym sądzić bo nie mam doświadczenia czytałam tylko o tym. Ale bikejoringu na bank spróbujemy i może kiedyś się podpiąć także pod zaprzęg jeśli się nadarzy okazja:loveu:.
Teraz tylko ćwiczymy komendy tak "na sucho".;)
O to fajnie że będziesz z Shirą biegać w uprzęży. Ja jeszcze nie wiem. Ale bym mogła z tym spróbować. Choć dawno ja nie jeździłam na rowerze. xD

[quote name='sunshine']P.S pływanie mniej... drugi pies do zabawy...gleba:evil_lol:
No właśnie. Bardziej z drógim psem. To wtedy Luna zmęczona xD

[quote name='Marta_Ares']ale za to plywanie, swietnie wplywa na stawy;) a to sie zaleca szczegolnie mlodym psom. Jak nie moga jeszcze skakac i biegac za duzo, to maja duzo plywac;)

[quote name='sunshine']Aaa to się świetnie składa:razz:. Shira lubi wodę:eviltong:
A moja nie lubi. Może jakieś rady ? Jak bym mogła ją oswoić z wodą xD

[quote name='deer_1987']A ja poczekam na foty ;)
To dzisiaj na bank porobię jakieś i idę rodziców namówić żebyśmy pojechali na dolinę xD
[quote name='Minerva']http://img190.imageshack.us/img190/648/p1050671.jpg Słodko:loveu:

http://img190.imageshack.us/img190/3572/p1050670.jpg :crazyeye:Cudo

http://img156.imageshack.us/img156/6281/p1050602r.jpg :loveu:
Nadrobiłam fotek :evil_lol:
Pozdrawiamy.
Dzięki ;)

[quote name='Czasowa']Ale Ona rośnie szybko :crazyeye:
Ta już trochę urosla i nawet ogonekma bardziej puszysty ;)

Posted

Czarnulka napisał(a):

To dzisiaj na bank porobię jakieś i idę rodziców namówić żebyśmy pojechali na dolinę xD

No wreszcie będą zdjęcia.:eviltong: Ujmij na fotkach jej ogonek :p

Posted

wiki4 napisał(a):
No wreszcie będą zdjęcia.:eviltong: Ujmij na fotkach jej ogonek :p

Okej zobaczymy czy Luna śpi...Lu nieśpi więc ide jej porobić fotki.. Nie będzie ich dużo i spóbuje zdjęcie ogonka zrobić;)

Posted

Czarnulka napisał(a):
Okej zobaczymy czy Luna śpi...Lu nieśpi więc ide jej porobić fotki.. Nie będzie ich dużo i spóbuje zdjęcie ogonka zrobić;)

Ok ;) Jak przyjadę od dziadka to pooglądam :cool3:

Posted

FOTKI!

Zjeżdżamy ze zjeżdżalni. Z Nati ;)

Luncia;)

Ciocia Natalia zajmuję się Lunką A pańcia siedzi na huśtawce i je słonecznik xD

Pańcia z Lunką ;*
;) Tylko tyle fotek mam.

Posted

Czarnulka napisał(a):
a co do pływania to Luna jakoś nie chce wchodzić do wody. Chyba się jej boi. A nie mam pojęcia jak ją zwodą oswoić.

Ja Tofikowi wrzucałam smaki do wody, najpierw przy brzegu, potem coraz dalej :lol:

Śliczne fotki :loveu::loveu::loveu:

Posted

iwcza napisał(a):
Ja Tofikowi wrzucałam smaki do wody, najpierw przy brzegu, potem coraz dalej :lol:

Śliczne fotki :loveu::loveu::loveu:

Dzięki i co zadziałało? ;) Może jak się spotkamy na dolinie to ją przyzwyczaisz xD hehe ;)
Estowa napisał(a):
Witamy się popołudniowo i miłej niedzieli życzmy :p

Ale ona rooooooooośnie :loveu::loveu:

Dzięki ;)

Posted

Czarnulka napisał(a):
Dzięki i co zadziałało? ;) Może jak się spotkamy na dolinie to ją przyzwyczaisz xD hehe ;)

Efekty było widać w naszej galerii :loveu::loveu: Teraz pływa za patykami, coraz dalej :loveu::loveu:

Posted

iwcza napisał(a):
Efekty było widać w naszej galerii :loveu::loveu: Teraz pływa za patykami, coraz dalej :loveu::loveu:

No to się ciesze że efekty z tego były. Narazie musze kupić smaczki takie pyszne za które by wszystko zrobiła i będziem próbować. ;)
Dixie napisał(a):
Hej :loveu::loveu:
Witamy się pierwszy raz :loveu: Luncia śliczna :loveu: Widzę że spacerujecie na 3 stawach :razz:

Dziękiujemy ;) no spacerujemy na 3 stawach. ;) Masz galerie xD

Posted

Ja tam też z ciotkami lubię chodzić na spacery...:siara: ślicznie razem wyglądacie:razz:

A co do wody to spróbuj wejść do wody i wołać Lu może sama się przekona :razz:.

Shira też się bała ale zaczęła biegać luzem po kałużach i błocie i jej sie spodobało później któregoś pięknego dnia wlazła za kaczkami do stawku i tak się przekonała że woda jest suuuper i od tej pory przechodząc obok jeziorek, stawków itp.muszę uważać co by nie mieć kąpieli gratis :evil_lol: