pumcia02 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Saba ma ok rok, góra półtora. Jest znajdą. Mieszka na wsi, na podwórku aczkolwiek myślę, że wcześniej była w domu. Ładnie chodzi na smyczy, straaasznie lubi się przytulać. Ma przepiękne oczy, które marzą, żeby mieszkać w domu. Ostatnio często się skrada, nieśmiało kładzie na podłodze, a jak ktoś idzie bezustannie merda ogonkiem :) Jednak jak to na wsi, pies nie ma wstępu do mieszkania. Jest zaraz przepędzana i znowu samotnie siedzi na podwórku. Teren nie jest ogrodzony, a ona myślę, że z braku zainteresowania, zaczęła wychodzić na wieś. Ostatnio nawet dalej, czyli przechodzi przy dość ruchliwej ulicy… Tu na swoim terenie goni samochody i rowery, jednak na spacerach tego nie robi. Saba nie nadaje się do życia na gospodarstwie. To jest pies spragniony kontaktu z człowiekiem, a przede wszystkim domowy. Uwielbia zabawy z innymi psami, nie przeszkadzają jej tu koty. Może nie jest idealna, ale zasługuje na ciepły dom. Ona potrzebuje więcej opieki i miłości, niż ma tutaj! Dlatego pilnie szukam jej domu, zanim ta młodziutka sunia wpadnie pod jakiś samochód, szukając szczęścia… Sunia mieszka na wsi w okolicach Karwi, Krokowej (woj. Pomorskie) Szukam jej również domu tymczasowego! Kontakt: 500-493-942. [email protected] ------------------------------------------------- 12.08. Saba pojechała do DT, do Kany!!! Jeszcze raz dziekuje Kana!!! Do oddania są także jej szczeniaki: szczeniak SZCZENIAKI śliczny wesoły PILNE (688490391) - Aukcje internetowe Allegro Quote
pumcia02 Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 właśnie ją odwoływałam od przejezdzającego auta.. z kolei na spacerach nie rzuca sie na samochody , a nawet boi się isc przy ulicy Quote
pumcia02 Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 musi znalezc sie domek! jak tu zostanie to bedzie rodzic co cieczke , no i w koncu ją uwiążą, bo kazdy ma dosyc tego rzucania się na auta itd :( Quote
lucySxy Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Mariolka, moge Ci pomoc dajac ogloszenia w Anonsach ( chyba sie w tym wyspecjalizuje!!)Moge sie posluzyc Twoimi zdjeciami? No i jakis kontakt w sprawie suni. Quote
pumcia02 Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 ooo super, dzieki! ja daje takie ogloszenia: "Saba ma ok rok, góra półtora. Jest znajdą. Mieszka na wsi, na podwórku aczkolwiek myślę, że wcześniej była w domu. Ładnie chodzi na smyczy, straaasznie lubi się przytulać. Ma przepiękne oczy, które marzą, żeby mieszkać w domu. Ostatnio często się skrada do domu, nieśmiało kładzie na podłodze, a jak ktoś idzie bezustannie merda ogonkiem :) Na podwórku zaś Saba jest dość szczekliwa. Goni za samochodami i rowerami, co przy nieogrodzonym terenie tutaj jest dość uciążliwe i niebezpieczne dla niej. Jest wielkości tak pod kolano. Sunia mieszka na wsi w okolicach Karwi, Krokowej (woj. Pomorskie). Tel: 500-493-942. [email protected] " no ale do anonsow cos krótszego trzeba sklecic. ja jej robiłam allegro, gumtree, e-zwierzak i adopcjapsa oczywiscie korzystaj ze zdjęć. dobrze byłoby znaleźć tymczas i wysterylizowac :roll: moze ktoś ją wyczai na dogo... Dzieki za pomoc! Quote
lucySxy Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Czy moglabyś sama przeprowadzic sterylke? tzn czy masz lekarza w okolicy ktory to zrobi i mozesz jej zapewnic opieke? Jezeli tak, to pokryje koszty sterylki. Quote
pumcia02 Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Ja jestem z warszawy, w tym problem ze stad wyjezdzam w poniedziałek. tez myslalam o tym zeby tu sterylke zrobic (zebrac kase czy cuś), ale nie bedzie gdzie jej przetrzymac. do wawy jej nie wezme. jade pociagiem a jestem ze swoja onką. dlatego mysle o tymczasie. i do tego nie wiem ile czasu zagoszczę w warszawie... dowiedziałam się, że jeden szczeniak wróci. Sonia. została oddana do rodziny (ja byłam przeciwko i o tym mowilam, jak ją oddawali nie bylo mnie w domu). Aczkolwiek obowiązek opieki nad szczeniakiem ich przerósł. (brak czasu, za duzo sprzatania itd). Quote
pumcia02 Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 no niunia zamiast szczekać idz spać do budy... Quote
pumcia02 Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 Saba była juz ze mna na porannym spacerku z moja Pumka. ona ją straaasznie uwielbia. Saba kiedys nie wychodzila poza teren tu gospodarstwa. potem zaczela tu blisko, na wies, a wczoraj kawalek drogi poszla za jednym z czlonkow rodziny. przy ulicy :roll: kiedys za mna tez tam poszla to wzielam ją na smycz. nikt inny ze smycza nie chodzi... Quote
Kana Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Jaka śliczna sunia :loveu: Trzeba więcej osób zrzucić na wątek. Widziałam ją wcześniej na allegro. Ona miała chyba już wątek na dogo czy mi się wydaje? Jak reaguje na koty? Rozumiem że z psami rewelacyjnie :razz: Quote
pumcia02 Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 myślę, że nie miała wątku. przynajmniej ja nie zakladalam i nie widzialam. z psami chciałaby się wiecznie bawić. tutaj na koty nie reaguje. z innymi zwierzetami tez dobrze (typu kozy konie). jedynie zdarzyło jej się jakąś kure, kaczke upolować . najgorsze jest to, że teren tu nie jest ogrodzony. przyjezdzaja wczasowicze i jest ok, do kazdego sie cieszy. ale jak widzi przejezdzajacy samochód, albo jakiegos sasiada, kogoś na rowerze, albo wlasnie jeden sasiad z krowa przechodzi codziennie to masakra, nie da jej sie odwolac w ogole. i w nocy szczeka na byle co. w domu i na spacerach jest cuuudna, urocza i grzeczna. sama radość. i te jej oczy :loveu: Quote
Kana Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/piekna-saba-czy-uratujesz-ja-i-podarujesz-troche-ciepla-i-milosci-ogl1738469.html gumtree http://www.zwierzeta.pilne.net Saba ma ok roku. Jest znajdą. Mi / bliżej nieokreślona ;) / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Dział ogłoszeń serwisu BONO POLSKA. Ogłoszenia, kupię, sprzedam, oddam, zaopiekuję się Animalia.pl :: Ogłoszenia :: wielorasowy suczka czarny Gdańsk Piękna Saba prosi o dom! Quote
pumcia02 Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 super dzięki kana :lol: kurcze co robić z tą sterylką? Quote
lucySxy Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Mariolka, u kogo mieszka Sabcia?To gospodarstwo o ktorym piszesz nalezy do Twojej rodziny? Quote
pumcia02 Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 to jest gospodarstwo rodziców mojego chłopaka, więc tez nie chce tu zadnych spięc. juz była mowa ze jakby była wysterylizowana moze by tu została, ale jak dla mnie nie jest to dobry pomysł Quote
pumcia02 Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 Saba poszła dzisiaj z jednym wczasowiczem do sklepu. grzecznie czekała pod sklepem, niestety pózniej dwa razy wyskoczyła na ulicę. coraz pewniej się czuje. zaraz pojde szukac jakis gratów, może coś się znajdzie żeby boks zrobić, albo ulepsze ten w którym są szczeniaki (ona z niego wychodzi). Quote
lucySxy Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Dalam ogloszenie w Anonsach -w koszalinie w elektronicznych i papierowych warszawskich. Quote
lucySxy Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Po 2 miesiacach od porodu suczke mozna podobno sterylizowac, Problemem jest to kto sie nia bedzie zajmowal po sterylce? Quote
Kana Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 jedynym wyjściem widze zabranie suni do domu... mariolka :razz: Mała, piękna i świetnie dogaduje się z Twoją sunią :loveu: Quote
lucySxy Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='Kana']jedynym wyjściem widze zabranie suni do domu... mariolka :razz: Mała, piękna i świetnie dogaduje się z Twoją sunią :loveu: Mariolka chyba nie bedzie zachwycona taka propozycja :diabloti:A moze tylko na czas po sterylce? Quote
pumcia02 Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 [quote name='Kana']jedynym wyjściem widze zabranie suni do domu... mariolka :razz: Mała, piękna i świetnie dogaduje się z Twoją sunią :loveu: kurde nie mam takiej mozliwosci, jakby była taka opcja to bym ją wziela. bez dt nic nie zrobimy :shake: Quote
pumcia02 Posted August 4, 2009 Author Posted August 4, 2009 to potrzebna kaska. trzeba byłoby sciagnac wiecej ludzi na watek, bo inaczej lipa wyjazd mi sie przedluzyl do dzisiaj. jest zabezpieczony inny boks (w ktorym byly teraz gesi nie wiem czemu, a wczesniej byl dla psów). pierwszej nocy wyszla z niego przez szpary, wiec wstawilysmy w dzwiczkach jeszcze kratkę i teraz juz nie przechodzi. jeden szczeniak wrócił ten co pisałam wczesniej. dzisiaj ma przyjechac babka po jednego szczeniaka. Quote
Recommended Posts