Balbina. Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 witam:cool1:Mam do Was pytanie:eviltong:Ile razy dziennie wychodzicie ze swoimi yorkami i jakbyście mogli to podajcie przybliżone godziny spacerków;) Quote
eve86 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Rano 6-7 czasami po 7 zalezy jak ja sie obudzę no i Riki. Potem okolo 11, nastepnie okolo 14 :lol: Kolejny spacerek 17... A nastepnie miedzy 19 a 20 wtedy jest dlugi spacerek nawet do dwóch godzinek Riki musi sie wyszleć przed snem :loveu: Quote
Balbina. Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 [quote name='eve86']Rano 6-7 czasami po 7 zalezy jak ja sie obudzę no i Riki. Potem okolo 11, nastepnie okolo 14 :lol: Kolejny spacerek 17... [B]A nastepnie miedzy 19 a 20 wtedy jest dlugi spacerek nawet do dwóch godzinek Riki musi sie wyszleć przed snem :loveu:[/quote][/B] Dziękuje za odpowiedz.Pytam się bo wychodzę z moim o 22.30 a on budzi mnie czasami przed 5:-o Quote
eve86 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 A ile on ma???? Riki jak miał 3 miesiace budzil mnie nawet o 3 w nocy i trzeba bylo szybciutko za domek... Potem o 5-6 co zdarza mu sie do teraz :evil_lol: Ale ogólnie spimy do 7 a nawet zdarzylo nam sie pare razy do 8 :lol: Quote
Balbina. Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 [quote name='eve86']A ile on ma???? Riki jak miał 3 miesiace budzil mnie nawet o 3 w nocy i trzeba bylo szybciutko za domek... Potem o 5-6 co zdarza mu sie do teraz :evil_lol: Ale ogólnie spimy do 7 a nawet zdarzylo nam sie pare razy do 8 :lol:[/quote] 8 misiecy:roll: Quote
Yoko2009 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 My z Yoko wychodzimy o 6 rano (chyba, że ja śpię dłużej np w weekendy to nawet o 9 jest pierwszy spacer, rano ona nie ruszy się z łóżka dopóki ja nie wstanę:)) potem spacerek ok 11, potem 15-15:30, potem ok. 19 o ostatni 22. Wydaje mi się, że 5 razy to duzo a i tak małej (6 mies) zdarza sie w domu zesiusiać i jak zauważyłam nie robi tego dlatego, ze nie moze wytrzymać tylko sobie po trochu posikuje i nie udaje się mi to wytępić:(. Moze Wy macie jakieś sposoby??? Quote
Balbina. Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 [quote name='Yoko2009']My z Yoko wychodzimy o 6 rano (chyba, że ja śpię dłużej np w weekendy to nawet o 9 jest pierwszy spacer, rano ona nie ruszy się z łóżka dopóki ja nie wstanę:)) potem spacerek ok 11, potem 15-15:30, potem ok. 19 o ostatni 22. Wydaje mi się, że 5 razy to duzo a i tak małej (6 mies)[B] zdarza sie w domu zesiusiać i jak zauważyłam nie robi tego dlatego, ze nie moze wytrzymać tylko sobie po trochu posikuje i nie udaje się mi to wytępić:(. Moze Wy macie jakieś sposoby???[/quote][/B] Myślę , że jak na 6 miesięcy to normalna ilość spacerków. Ja zmiękłam i jak mój piesio piśnie pod drzwiami to pańcia już i jest ubrana i na spacerek:roll:Wiem,że żeby osiagnąć efekt wychodzenia 4 razy dziennie na spacerki nie można popuszczać ale co ja mogę , że on tak na mnie słodziutko patrzy:iloveyou:To Ci na pocieszenie powiem , że ostatnio oglądam sobie telewizję a moje słoneczko bawi się swoim prosiolem.Ja się nim przez [B]chwilę[/B] nie zajmowałam a on poszedł do innego pokoju.Siedział tam może 5 minut i gdy przyszłam bylo tam5 kałuż.Wszystko było obsikane-komoda obsikana,stół-obsikany,mała komodka-obsikana i 2 wielkie kałuże na środku pokoju.Gdy tam weszłam on stał na środku i kończył załatwiać swoje potrzeby.Nie wiem co mu sie stało-nigdy tak nie robił.... Quote
Yoko2009 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Wiesz, ja ostatnio zauważyłam, że jak sie nikt nią nie zajmuje to tak chwilę snuje się po mieszkaniu a potem....siur.........i już nalane:) Quote
eve86 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 [quote name='Yoko2009']Wiesz, ja ostatnio zauważyłam, że jak sie nikt nią nie zajmuje to tak chwilę snuje się po mieszkaniu a potem....siur.........i już nalane:)[/quote] skąd ja to znam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Balbina. Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 No tak,kapryśne te nasze yorczaski.:mad: Quote
dysia-u Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 no kurcze ogarenła mnie złośc :mad:.Mejsi ma 3 lata a od jakiegoś czasu jak tylko ktoś nie zamknie łazienki to ona myk i...nasikane na dywaniku. :roll: Często otwieram jej drzwi do ogrodu żeby sobie wyszła to rozejrzy się i wraca. Podkład czasem zabieram bo chce żeby nauczyła sie załatwiać tylko na dworze , ale ktoś musi wreszcie zmięknąć. Pwnie to będę ja :roll: Quote
charlotta Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 A ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona bo od prawie trzed dni mam prawie półtorarocznego pupila (16 mies) i nie sika wogóle w domku . 3 spacerki ( koło 9 , między 14 a 15 i ok 19) i grzecznie załatwia swoje potrzeby :multi: dziś też pierwszy raz został sam na 3 godzinki i także bez niespodzianek :D Quote
karjo2 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='dysia-u'] Często otwieram jej drzwi do ogrodu żeby sobie wyszła to rozejrzy się i wraca. Podkład czasem zabieram bo chce żeby nauczyła sie załatwiać tylko na dworze [/QUOTE] Po co podklad psu w domu, skoro chcesz wyeliminowac siusianie w domu? Na spacer idzie sie z psem, wypuszczenie do ogrodka nie rowiaze problemu, pies wymaga zajecia. Quote
megi82 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 spacer po7 lub o 8 rano do praku,po objedzie ok.15-16godz do parku,wieczorkiem rundka w koło naszej ulicy,w między czasie jak Lili daje sygnał wypuszczam ją na ogródek lub przed dom na zjazd-robi siku i do domu.więc spacerki 3 razy dziennie,staramy sie często jezdzci poza miasto,żeby psiaki zmieniły otoczenie i miały więcej przestrzeni do poganiania. Quote
Steelcia111 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 ja z moim Faficzkiem który ma 3 miesiące wychodze 5 razy dziennie rano o 5 potem o 10 o 14 ,18 i 21 Quote
Yorkomanka Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 a ja nie wychodzę o jakichś konkretnych porach:roll: jak mi albo jemu się zachce to wtedy idziemy;) Quote
Matthew Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Ja ogólnie wychodzę 3-4 razy dziennie :) 7, 15, 21 ;-] albo jak jestem cały czas w domu: 7, 12, 16, i około 20 na taki godzinny spacer :) Quote
kiniaaa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 U nas zazwyczaj są 3-4 spacery, przy wolnym czasie i ładnej pogodzie nawet 5. Pierwszy zaraz po przebudzeniu, 8-9 rano. Reszta już nie tak dokładnie o stałych porach, raczej w zależności od potrzeb ;) Quote
Recommended Posts