Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem ze to nie ten dzial ale mojemu Długowlosemu owczarkowi niemieckimu weszlo cos do nosa cos podobnego do zboza lecz mniejsze pies kichal i wbilo mu so się jeszcze bardziej teraz lezy i kicha nie wiem co robić a wet od 17...:placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Jeśli nie masz gumowej gruszki (takiej do wyciągania katru z nosa dla dziecka - mozna kupić w aptece) to spróbuj dużą strzykawką - tylko bez igły - wyssać mu to coś

A może to tylko podrażnienie jak coś powąchał?
powodzenia

Posted

Takie kłosy bywają bardzo zdradliwe ponieważ łatwo się wbijają. Można próbować coś takiego np. delikatnie i ostrożnie wypłukać, ale nie ma gwarancji, że zamiast wypłynąć nie wbije się bardziej albo nie przemieści. Nie ma w Twojej miejscowości jakiegokolwiek innego weta, który byłby dostępny szybciej niż od 17?
Pewnemu znajomemu mi psu, gdy wbił się taki kłos pomógł niestety dopiero wet i odpowiednie narzędzia.

Posted

Dla spokoju sumienia wybrałabym się jednak na Twoim miejscu do weta, by obejrzał psinkę. Wbity kłos ( o ile to faktycznie był taki kłos) może przestać drażnić, gdy się odpowiednio głęboko wbije w tkankę, ale potem generuje to duże problemy i trzeba takie miejsce rozcinać i czyścić.

Posted

[quote name='Saite']Dla spokoju sumienia wybrałabym się jednak na Twoim miejscu do weta, by obejrzał psinkę. Wbity kłos ( o ile to faktycznie był taki kłos) może przestać drażnić, gdy się odpowiednio głęboko wbije w tkankę, ale potem generuje to duże problemy i trzeba takie miejsce rozcinać i czyścić.[/quote]

Zgadzam się z [B]Saite[/B]. Mojej suczce wbił się taki kłos do oka. Pocięta była cała gałka oczna, wetka bała się, że trzeba będzie amputować. Na szczęście oko udało się uratować i psina widzi.
Ja bym nie bagatelizowała i poszła do weta.

Posted

[quote name='Della']kurcze nie wiedzialam ze taki jeden kłos moze narobic tyle problemow :/[/quote]

Oj może. Koleżanka miała właśnie taki sam przypadek, jej pies 'wchłonął' nosem zwykły kłos. Nie dała rady sama mu wyciągnąć i skończyło się operacją, na szczęście wszystko się udało i z całego zdarzenia został tylko zakrwawiony kłos.

Posted

i jak tam piesek?jak ten kłosek nie wypadł mógł się wbić albo tylko przemieścić dalej nie bagatelizowała bym tego bo może wdać się jakieś paskudstwo im szybciej wizyta u weta tym lepiej.Dziwne że nie ma u was weta który przyjeżdża w nagłych wypadkach,ja w święto 3 maja wzywałam weta i przyjechał w pól godziny aby zszyć łapke mojemu pieskowi-zawsze warto wziąść nr tel weta

• 2 weeks later...