Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[b]Kika[/b], spóźnione, ale serdecznie gratulacje :P

[b]Gonia[/b], witam Cię na forum :D
Może pokażesz jeszcze jakieś zdjęcia Azy? :)

Ja systematycznie dodaję zdjęcia Mai w jej temacie w Galerii, ale tutaj ciekawsze zdjęcia także będę co jakiś czas wklejać :D

Posted

Twoja Maja jest prześliczna! :D
Mam troche foteczek, ale moja Aza nie wygląda jak typowy dalmatyńczyk. Nie rozumiem dlaczego ona nie ma jeszcze wyraźnych cętek. :(

Posted

[quote name='g_o_n_i_a']Twoja Maja jest prześliczna! :D
Mam troche foteczek, ale moja Aza nie wygląda jak typowy dalmatyńczyk. Nie rozumiem dlaczego ona nie ma jeszcze wyraźnych cętek. :([/quote]

Nie chcę Cię martwić, ale ona już ma takie cętki, jakie będzie miała.A widziałaś matkę albo ojca Twojej suni - oni też , albo przynajmniej jedno z nich bylo blade.Ubytek czarnego pigmentu.Może to już zdarzyło sie we wcześniejszym pokoleniu - tak sie dzieje, jak niewłaściwie dobiera sie pary i kryje jak popadnie. :(

Posted

Mam jeszcze malutką, cichą nadzieję. :wink:
Zwłaszcza, że Aza teraz nadmiernie linieje i czarne cętki pojawiają się niewyraźnie. A jeżeli taka będzie - trudno. I tak jest kochaną psiną. :wink:

Posted

[b]Gonia[/b], nawet jeśli Twoja sunia nie jest dalmatyńczykiem to masz psa w typie dalmatyńczyka, którego bardzo kochasz :D

A w jakim wieku jest Twoja Aza?

Mam jeszcze pytanie do [b]Kiki[/b]. Czy mogłabyś mi coś powiedzieć o budowie, postawie i ogólnym wyglądzie mojej Mai? :) Jesteś moim zdaniem ''fachowcem'' w tej dziedzinie, znasz się na tym lepiej ode mnie i dlatego chciałam Cię o to prosić :wink: (tylko proszę szczerze, ja przyjmę krytykę możliwie spokojnie, bo i tak kocham moją sunię :angel: )
To zdjęcie nie jest co prawda najlepsze, ale później wkleję jeszcze inne jeśli będzie taka potrzeba :D

[img]http://img26.echo.cx/img26/1729/tn00001646ri.jpg[/img]

Posted

Ależ Azulka jest dalmatynką tylko ma skromne cętki. Kupiliśmy jej profesjonalną szczotkę do szczotkowania i muszę przyznać, że pojawiają się czarne włoski. :angel:

Posted

Dalma nie przesadzaj z tym fachowcem - siedzę w dalmaśkach już pare lat, ale i tak wszystkiego nie wiem. 8)
Maja ma ładna linie górną, ładnie stoi - jest proporcjonalnie zbudowana.Można się czepić umaszczenia - ma takie zlane plamki na pyszczku i ciemne mocno uszy,a powinny być w 1/3 przynajmniej białe, ale to trzeba zobaczyć z bliska,żeby ocenić.
bardzo dużo w ocenie naszej rasy zależy od ruchu, a ze zdjęcia nic o tym powiedzieć nie można.Glowę ma bez wątpienia suczą.

I tyle - podobno - fachowiec :wink:

• 5 weeks later...
Posted

[quote name='g_o_n_i_a']Hej, a co tu tak cicho? Pisać, Łaciate, na co czekacie? :D
Kika, będziesz na wystawie wraz z swoim Szczęściem w Rzeszowie (sierpień)?[/quote]

Nie obiecuję, bo dzień wcześniej jadę zupełnie gdzie indziej i nie wiem , czy na czs wrócę.

• 5 weeks later...
Posted

Wstydziłybyście się kochane... Ostatni post 16 lipca... Ojojoj ktoś tu musi rozruszeć towarzystwo :D Ide na ochotnika :rainbow1: i dołanczam się do stawarzyszenia miłośników cętkowańców. 8) ( Dalma i Yass już się pewnie cieszą z mojego najścia :evilbat: )
Mam Półtoraroczną (z hakiem ) dalmatynke Heroine znaną pozstronnym jako Fantazja Fefi. Jest świetna, dogadujemy się bardzo dobrze. Niema między nami awantur (zdarzały się na początku ja się dre ona szczeka :agrue: [---> spokojnie żartuje], ale od jakiegoś roku pokój, nawet wiele lepiej) No cuż... moja kuzynka zdefiniowała ją ostatnio jako szaloną, ale sądze że to był komplement ( :laola: ) Miałyśmy już dość ciężkie próby naszej (człowiek z psem) przyjaźni i ja się niezawiodłam ona mam nadzieje też.
Kończe niebęde wam Forum zapychać...
Ps. Kika :wink: Chyba się spotkałyśmy na MWPR w Katowicach 2005. Pamiętasz ? :megagrin: Taka w popielatym Żakiecie ze spanikowanym ciapkiem :bigcool:

Posted

Reyes witaj w kropkowanym świecie :wink:, sezon urlopowo-wystawowy w pełni to i towarzystwo w rozjazdach, musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać na powroty i zdawanie relacji.
Z jakiej hodowli jest Twoje piegowate cudo ??

Posted

Alma-woz z gdańska. A twoja/e psinki Maus?
Ps. Czy któryś ciapek lub jego pan wybiera się na KWPR Chorzów 2005?

Posted

[quote name='Reyes']Ps. Kika :wink: Chyba się spotkałyśmy na MWPR w Katowicach 2005. Pamiętasz ? :megagrin: Taka w popielatym Żakiecie ze spanikowanym ciapkiem :bigcool:[/quote]

A pamiętam :D I jak spanikowany ciapek :wink: Dałaś się wciągnąc na dobre w wystawowy światek?

Ja juz niestety z urlopy wróciłam, a jak było fajnie - Pańcio z psicą w domu został , a baby w świat...............

Posted

[b]mausa,[/b] czy przypadkiem nie skończyłaś z Bastyśką Ch Czech?

Też weszłam na Waszą stronę i licze te CAC-e , i liczę , i tak mi jakoś wychodzi,że skończyłyście , co się nie chwalisz nic?

Posted

Świetna strona Maus :D Widziałam ją już wcześniej ;)Cudne psiaki, zazdrościć tylko Spotkałybyśmy się w krakowie, ale chyba cię niebyło :cry: ...
Zaprzyjaźnieni hodowcy mnie przestrzegali :P "Pokazy wciągają jak nałóg"

Posted

[quote name='Reyes']Świetna strona Maus :D Widziałam ją już wcześniej ;)Cudne psiaki, zazdrościć tylko Spotkałybyśmy się w krakowie, ale chyba cię niebyło :cry: ...
Kika dałabym się wciągnąć jakby Szanowny Pan A. Mania troszeczke pozaniżał wpisowe :P Pozatym zaprzyjaźnieni hodowcy mnie przestrzegali :P "Pokazy wciągają jak nałóg"[/quote]

I tak ma być- to choroba bardddddzzzzzzzzoooooooooooo zakaźna, ale jaka frajda!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='mausa']Kika championat Czech skończyłam ale nie dostałam jeszcze na piśmie :wink:[/quote]

Co tam na pismie, ważne ,ze skończyłaś i nic nie mówisz głośno, tylko jakieś rebusy muszę rozwiązywać :wink:

• 2 weeks later...
Posted

Witam,

ja również mam dalmatynkę Sarę.
[b]Sara[/b] ma już 5 lat ale nadal jest moim najukochańszym maleństwem ;)
Straszny z niej pieszczoch, uwielbia się przytulać i jest bardzo zazdrosna :)

Teraz chyba się narażę ;)

[b]Sara[/b] jest najpiękniejszą dalmatynką na świecie :P :)