Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A cobym nie była gołosłowna, ani ja ,ani p.Grzegorz...kojec Meluni, określony przez p.Grzegorza...jak Biskupin!

Napisałam sporo, ale dogo mnie znów załatwiło i posta zjadło...to nie będę już pisać wiele, wspomnę jedynie,że kojec zabezpieczony jest przed widokiem suni-sąsiadki, wybiałkowany, słomką wyłożony, daszek podparty, by woda dojścia do Melusi nie miała, a nawet jest budka gospodarcza niejako, którą Melunia w innym celu wykorzystała(choć jak się tam wepchała, nie mam pojęcia, ale zdolna jest i w swoim domku wszystko posprawdzała i wypróbowała!)...a i modrzewik przy wybiegu jest...

...i krzesełko umożliwiające mizianie Meluni, bez nadwyrężania bolących pleców...

Sucho, bez niepotrzebnego stresu, cieplutko, przestronnie,
...choć się podpisuję,że skojarzenie z Biskupinem trafne niejako,
a bardzo mnie rozbawiło.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bico']oj zuzliku wiem, wiem...i zaraz sobie pobuczę ze wzruszenia:oops::placz: najlepsze w tym wszystkim jest to, że ja wiem, że Ty też wiesz i Ty wiesz, że ja wiem i ...wszystko jasne!:evil_lol::multi:

Melinda ma dom - nareszcie! Jaka radość!:laola:

czekamy oczywiście na foto i nowe wieści:cool3:

Już buczałam...a jak fotki ogladałam i widziałam jej pychol tak wpatrzony w jej ludzi...tak bardzo sie cieszyłam, że nawet tapetę paplając o tym małżeństwu, krzywo położyłam i ...musiałam zrywać, i poprawiać kilka pasów...ale co tam- Melunia i jej rodzina warte tego!!!!

Ach te pycho cudniaście słodkie i czarujące...zawsze, to zołza umiała, a teraz może już swoich czarować!!!

Madziu...zawsze wiedziałam i wiem,że Ty wiesz!

Znikam na bazarki...znowu się napatrzyć na Melindę nie mogłam, a tam porządek trzeba zrobić- powinno mi się dziś udać!...

Meluś...Ty wiesz- trzymaj się i kochaj ogromnie!Już bezpiecznie możesz!

Posted

Krzeselko rzadzi :):)

Apartament pierwsza klasa! Szkoda, ze Mala nie z tych co sie dzieclic chca, bo spokojnie widze tam jeszcze jednego Benka :P

Hej hej! Nowi wlasciciele Meli! Zapraszamy do Nas!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Neris...jak padałam i już zaczynałam wyć z obawy i strachu...bico mnie za fraki brała i do pionu stawiała, wysprzedając przy okazji ,dla beniów, pół domku...dziękuję bico...[/QUOTE]

obie się za fraki brałyśmy i do pionu ciągnęłyśmy! i nadal tak będzie, tu nic się nie zmieni. Obie WIEMY, to najważniejsze:cool3::loveu::lol:

Oglądając szczęśliwe pycho Meli i jej włości, na prawdę poryczeć się można ze szczęścia:oops::placz:
To jest dowód na to, że jak człowiek chce dać psu miłość i przyzwoite warunki życia - to jest to możliwe. To jest dowód na to, że gdy jakiś kretyn na nasze oświadczenie, że nie wydamy psa na łańcuch, drwi - "A co!? Może mam go w łóżku trzymać?". W łóżku owszem można, ale nie jest to konieczne by pies był szczęśliwy i porządnie zabezpieczony - taki kojec i buda, to duma właściciela, dobrego gospodarza i porządnego człowieka! Aż serce rośnie i brak słów by wyrazić moje uznanie dla kogoś kto chce i potrafi taki kojec i schronienie dla psa zorganizować - bo w Polsce na prawdę jest to rzadkość i wciąż się to uważa za fanaberię i ekstrawagancja, podczas gdy powinien to być standard!

Mela jest słodka i faktycznie wcale nie taka duża:loveu: Widać, że kokietuje wszystkich dookoła!:cool3:

Biskupin - też się uśmiałam, ale nie bez podstawy to określenie:cool3:

No u Meli teraz się dzieje po prostu cudnie i oby tak już zawsze było!!!!:multi::multi::multi:

Posted

Skoro melka w DS, to moze przeniesmy kciuki do Diego:

Potrzymajmy tam kciukasy za jego normalny dom, bo jak na razie sami popaprancy dzwonia. (np. dzisiaj od samego rana napieral jakis burak, ktorego pies Misiek - lat 18 - ...no prosze Pani, jak sie wyjezdza samochodem to uciekal przez brame, ale zawsze wracal!)
No i pomysly potrzebne jak Diego na kury sprawdzic!

Melcia, wybacz, ale musze Ci troche ciotek podebrac :)

Posted

no i ja też cała uryczana :D ale takie łzy to ja lubie :D

biorę się za przenoszenie Melanii do działu szczęściarzy na stronie i zmianę jej na Diego z Psiaka dnia ....

ehh ... Melcia Melcia :D

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Ale piękne zdjęcia!
Mogę skopiować na nasza klasę?Coby i tam ludzie zobaczyli jak sunia wspaniale trafiła?? :D[/QUOTE]

Pytanie...może nie te z gdzie twarze widać...nie pytałam o pozwolenie...ale reszta, oczywiście,że tak!!!
Melunią wszyscy chcemy się pochwalić...a już ten jej spokojny pych na pleczkach...rewelacyjny! Ona wie!!!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Pytanie...może nie te z gdzie twarze widać...nie pytałam o pozwolenie...ale reszta, oczywiście,że tak!!!
Melunią wszyscy chcemy się pochwalić...a już ten jej spokojny pych na pleczkach...rewelacyjny! Ona wie!!![/QUOTE]
Super!
Zaraz wklejam.
A twarze w razie czego można zasłonić-żaden problem :)

Posted

Syn Panstwa również jest bardzo fajny, dobrze go wychowali, podczas wizyty też z uczuciem opowiadał o psach :)

Trafiło się Meli, nie ma to tamto. Ale należało jej się :)

Posted

[quote name='Neris']Syn Panstwa również jest bardzo fajny, dobrze go wychowali, podczas wizyty też z uczuciem opowiadał o psach :)

Trafiło się Meli, nie ma to tamto. Ale należało jej się :)[/QUOTE]

Dokładnie tak!!
A Beata też przejęta i sama dzwoniła do domku Meluni...rozmawiała z Panią Meluni...i bardzo się cieszę,że tak trzeźwo patrzą na naszą sunieczkę!
Melcia teraz z jedzeniem troszkę kombinuje...suche jedzonko jej nie pasuje...ale jeśli nie pomogą dosmacacze zwyczajne, trzeba będzie ze śmierdzącyi spróbować(olej z rybnych konserw,ew.ryba wędzona), a jeśli i tu wydziwiać będzie...niestety przyda się zostawienie mądrali w spokoju i przetrzymanie jej...i po zjedzeniu, zabieranie miski (nawet z zawartością) do następnego karmienia.
Cóż...to mądra i cwana bestyjka, nauczy się.
Melindo moja...jedzonko w misce, to jemy...nie kombinuj piękna!!!

Posted

Chce na beniutki przeznaczyc fanty na bazerek. Nie zdradze co gdyz caly czar prysnie ale wiem, ze bedzie zainteresowanie.
Niestety fizycznie uniemozliwia mi to miejsce pobytu (koszty przesylki bylyby zatrwazajace!). Bardzo prosze osobe chetna do pomocy czyli zalozenia bazarku, oszacowania kosztow przesylki i samego wysylania produktow, by napisala do mnie na priv, a tam wszystko wyjasnie.
Nadmieniam, ze zajme sie szata graficzna, opisem produktow i zdjeciami.

Meluniu, nie gniewaj sie kochana za off'a Ciotki Frey'i ... chyba zrozumiesz.

Posted

[quote name='Freya73']Chce na beniutki przeznaczyc fanty na bazerek. Nie zdradze co gdyz caly czar prysnie ale wiem, ze bedzie zainteresowanie.
Niestety fizycznie uniemozliwia mi to miejsce pobytu (koszty przesylki bylyby zatrwazajace!). Bardzo prosze osobe chetna do pomocy czyli zalozenia bazarku, oszacowania kosztow przesylki i samego wysylania produktow, by napisala do mnie na priv, a tam wszystko wyjasnie.
Nadmieniam, ze zajme sie szata graficzna, opisem produktow i zdjeciami.

Meluniu, nie gniewaj sie kochana za off'a Ciotki Frey'i ... chyba zrozumiesz.

Freyu...sory,że tu,ale z pw mam problem...ale bazarek chętnie zrobię beniowy, a jak i tak wiele wspomożesz, to już nie będzie problemu...przysiądę i zrobię!
Ale pisz do mnie na maila ...wiesz jakiego!
Jeśli Ci to odpowiada...czekam!

Posted

Ok, dziekuje slicznie za pomoc. Szczerze mowiac nie mialam odwagi prosic Cie wprost Zuzliku. Wiem, ze masz sporo na glowie, a tutaj ja jeszcze dokladam bazarek (!).
O szczegolach w mailu.

Pzdr

Posted

[quote name='Freya73']Ok, dziekuje slicznie za pomoc. Szczerze mowiac nie mialam odwagi prosic Cie wprost Zuzliku. Wiem, ze masz sporo na glowie, a tutaj ja jeszcze dokladam bazarek (!).
O szczegolach w mailu.

Pzdr[/QUOTE]

...hihihi...widać kochana,że sobie sama i tak znajdę robotę!
A tak przynajmniej ucieknę od remontu...albo choć znajdę wymówkę, by ograniczyć swój udział!!!...może mi się uda!
Czekam!

Posted

[quote name='Freya73']Ok, dziekuje slicznie za pomoc. Szczerze mowiac nie mialam odwagi prosic Cie wprost Zuzliku. Wiem, ze masz sporo na glowie, a tutaj ja jeszcze dokladam bazarek (!).
O szczegolach w mailu.

Pzdr[/QUOTE]

...hihihi...widać kochana,że sobie sama i tak znajdę robotę!
A tak przynajmniej ucieknę od remontu...albo choć znajdę wymówkę, by ograniczyć swój udział!!!...może mi się uda!
Czekam!

Posted

To zdjecie wyraznie mowi: Madallena, tesknie za Toba! Przyjedz i mnie odwiedz!

Meluniu moja kochana! Przyjade, oczywiscie, ze przyjade,. Zaaklimatyzuj sie u swoich ludzi, nic na sile, nie ma pospiechu!

ehh ta Mela, ale mnie naciska!

Ale ja zazdroszcze tym ludziom, ze maja Mele tak blisko, na wlasnosc ...

A w kojcu Meli oprocz krzeselka brakuje jeszcze poleczki na browary :P:P

Posted

[quote name='zuzlikowa']I nawet się zdublowało o robocie...a niech to! Nie mogło o zabawie?[/QUOTE]

Jak to mowia, zlosliwosc rzeczy martwych ...

Poszla czesc pierwsza Zuzliku.

Posted

Niech mojej kochanej nic nie obciąża...niech żyje spokojnie tylko przyszłością...dlatego bazarek na spłatę za hotelik...
Może ktoś potrzebuje jakiejś karteczki...papierku listowego...kocha Nałęczów...a może niezwykłych rzeczy chce się dowiedzieć...
zapraszam na bazarek na hotelik dla cudnych- Meli,która ma domek i obydługi za nią się nie ciągnęły ...oraz dla Emilki,oby bez obciążeń szczęśliwe życie zaczęła!!!!

http://www.dogomania.pl/threads/181445-Z-papieru-ksiAE-zki-niezwykA-e-papeteria-stopAE-malowana-kartki-z-NaA-AE-czowa-benie-15-03

Bercik swym kicholkiem wspiera dziewczyny...

ZAPRASZAMY...