nice_girl Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 [quote name='Elitesse']od nowego roku cena za przydomek wzrasta do 50 zl - przez to ze wszystkie beda w FCI zatwierdzane[/QUOTE] Dzisiaj byłam w ZK i zapłaciłam 30 zł. Jakim cudem? Tzn. że mój przydomek nie będzie w FCI?:shake: Quote
Elitesse Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 czyzby nie wszystkie oddzialy byly powiadomione o nowych zasadach ? ja nawet dostalam info z ZG o oplacie 50 zl i obowiazkowej rejstracji w FCI i tym samym wydluzeniu terminu do 2-3 miesiecy ... Quote
nice_girl Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Oddział chyba został powiadomiony. Razem z rozpiską wystaw, zaproszeniem na tegoroczną halówkę dostałam przecież od swojego ZK również informację o tych przydomkach. Mój ojciec płacił za to, ja wtedy zajęta byłam wpisywaniem lisicy uprawnień hodowlanych. Dopiero później popatrzyłam na kwity... W ogóle zapomniałam zaznaczyć, że chcę, by przydomek był pisany przed nazwą psa. :[ Więc tak czy siak nie obędzie się bez telefonu do związku. Ehhh. Quote
Elitesse Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 komunikat na sronie ZG: [SIZE=1][COLOR=#005633]Zarząd Główny ZKwP informuje, że począwszy od dnia 1 stycznia 2006 r. wszystkie noworejestrowane [B]przydomki hodowlane[/B] będą podlegały obowiązkowej rejestracji w FCI (za pośrednictwem Zarządu Głównego Związku Kynologicznego w Polsce). W związku z powyższym czas rejestracji przydomka może wynosić obecnie nawet 2-3 miesiące. [/COLOR][/SIZE][SIZE=1][COLOR=#005633][B]Prosimy o składanie wniosków w oddziałach z odpowiednim wyprzedzeniem. [/B]Koszt rejestracji przydomka wynosi 50 zł. Jednocześnie informujemy, że obowiązkowej rejestracji w FCI podlegają wyłącznie przydomki noworejestrowane (po 1 stycznia 2006 r.). Przydomki, które były już wcześniej zarejestrowane w ZG ZKwP mogą być również rejestrowane w FCI. W takim przypadku koszt rejestracji przydomka wynosi 25 zł.[/COLOR][/SIZE] Quote
aleb Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Powiedzcie mi w jakich jezykach moze byc przydomek oprocz j.polskiego? ;) Quote
jo-jo Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Dziewczyny zabijcie mnie ale nie mam siły wszystkiego czytać ;-)) mam pytane co do ilości zgłaszanych przydomków..podobno jest również możliwość złożenia papierów z jednym przydomkiem (od nie dawna tak jest "podobno") ale ile w tym prawdy ? zamierzam złożyć papiery do związku w Łodzi (tam jest nasz Związek) i taką informacje bardzo potrzebuje ;-)) Quote
Elitesse Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 pewno ze mozesz wyslac tylko jedna propozycje ale jak ci nie zatwierdza to troche bedzie trwalo wysylanie kolejnej, ale jak nie spodziewasz sie teraz miotu to mozesz zaryzykowac nigdzie nie jest powieziane jaka musi byc minimalna ilosc propozycji tylko przypominam ze teraz na przydomek czeka sie dluzej !! Quote
jo-jo Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 nie no przydomek mam zdecydowanie polski ;-)) nie ma go nigdie i do miotów tez mi nie spieszno ;-)) Quote
nice_girl Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Jo-jo, Ja złożyłam wniosek tylko z jedną propozycją. Bardzo mi zależy na tym, żeby to była własnie ta, więc nie wpisywałam innych. Quote
jo-jo Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 ja też mam zamiar złożyć jeden bo pod strone musi mi pasować i mam nadzieje że mi go przyjmą :-? Quote
Noelani Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 A powiedzcie mi dobrzy ludzie co to znaczy ze wniosek idzie do FCI za posrednictwem ZG? Czy ZG musi go najpierw zaakceptowac i dopiero wyslac do FCI? Czy po prostu ZG musi tylko zaakceptowac wniosek a o przyjeciu lub odrzuceniu go decyduje ZG? Quote
Elitesse Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 wszystkie papiery idace do FCI musza przejsc przez ZG , obojetnie czy sa to Interchampionaty, czy przydomki - chyba jakis wymog formalny ? Quote
Noelani Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Tak, ale chodzi mi o to czy ZG podejmuje jakas decyzje odnosnie przyjecia / odrzucenia przydomka. Tak bylo dotychczas, czy tak jest nadal? Czy teraz decyzje podejmuje tylko i wylacznie FCI? Quote
jo-jo Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 a ja mam teraz takie głupie pytanie (zupełnie o tym zapomniałam) bo już sie zgubiłam o przydomek wystepuje do ZG nie do związku macierzystego czy na odwórt? Quote
Elitesse Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 [quote name='jo-jo']a ja mam teraz takie głupie pytanie (zupełnie o tym zapomniałam) bo już sie zgubiłam o przydomek wystepuje do ZG nie do związku macierzystego czy na odwórt?[/quote] to akurat skladasz w swoim oddziale Quote
SuperGosia Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Z przyjemnoscia informuje, ze czeklam na przydomek dokladnie miesiac czasu od momentu zlozenia wniosku. Dzis mi go przyslali :lol: Quote
arima Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 szybciutko:cool3: I ten ktory najbardziej chciałaś???? Quote
gordonka Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Ja na przydomek czekałam 1 miesiąc. Wysłałam 5 propozycji w kolejności jakie najbardziej mi odpowiadają, dostam ten na który najbardziej liczyłam "Czarno-Rude Piękności" [url]www.zambiaseter.republika.pl[/url] Quote
SuperGosia Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 [quote name='arima']szybciutko:cool3: I ten ktory najbardziej chciałaś????[/quote] No pewnie, ze nie :evil_lol: Ale nie jest zle; nazywamy sie GENIUS SAECULI (dla niewtajemniczonych czyt. genius sekuli - duch czasu). Mam nieodparte wrazenie, ze oni tam zaczynaja sprawdzac przydomki od konca. Trza by takie statystyczne badanko wykonac, komu zatwierdzili ostatnia propozycje ;) Quote
tufi Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Ja podalam jedna propozycje przydomka i ta jedna zostala zaakceptowana. Panie w ZK probowaly mnie namowic na kilka propozycji, ale ja tej nazwy szukalam przez dlugi czas i nie chcialabym, aby przyznano mi nazwe dopisana jako zapychacz listy... No i mam ta jedna jedyna :) oczywiscie nie obylo sie bez bledow ZG - omylkowo "dopisano" mi od razu innego nieznajomego zupelnie wspolhodowce :mad: Ale same panie z mojego ZK wyslaly to do poprawki - w sumie czekalam jakies 2 miesiace, ale z tym akurat mi sie nie spieszylo :) Quote
arima Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 SuperGosia GENIUS SAECULI- bardzo fajna nazwa:multi: Tufi panie chciały Ciebie wysfatać:lol: :lol: :lol: A jak brzmi Twój przydomek?? Quote
tufi Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Ale one mnie chcialy z kobieta polaczyc wezlem hodowlanym :roll: Moja hodowla bullterierow i pinczerow miniaturowych otrzymala nazwe TRISMUS :cool1: Quote
nice_girl Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='tufi']Ale one mnie chcialy z kobieta polaczyc wezlem hodowlanym :roll: Moja hodowla bullterierow i pinczerow miniaturowych otrzymala nazwe TRISMUS :cool1:[/QUOTE] Bardzo fajny przydomek. :) Jaka jest jego etymologia? Okazało się, że pani ze zwiazku nie wiedziała o zmianach. Będę musiała dopłacić, a wniosek będzie trzeba przepisać na nowy druk. Ehhh. Też składam tylko jedną propozycję. Mam nadzieję, że zostanie przyjęta. :) Quote
arima Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='tufi']Ale one mnie chcialy z kobieta polaczyc wezlem hodowlanym :roll: Moja hodowla bullterierow i pinczerow miniaturowych otrzymala nazwe TRISMUS :cool1:[/QUOTE] Zboczone czy co:roll: :lol: A co znaczy TRISMUS??? Quote
nice_girl Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Rozumiem, że teraz przydomek najpierw musi być zatwierdzony w ZG, po czym "idzie" do FCI. Co w sytuacji, jeśli ZG go zatwierdzi, a FCI odrzuci? Przydomek będzie wtedy zarejestrowany tylko w ZG czy w ogóle nie zostanie przyjęty? Quote
Recommended Posts