Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Azalia to malutka, czarna, ok. 8 letnia suczka, ktora przebywa w mieleckim schronisku juz od 4 lat. Niedawno bylam w tym schronisku i bidulka ta przykula moja uwage, bo siedziala cichutko w budce calkiem zrezygnowana. Widzialam ogromny smutek w jej oczach... :-(

Azalia znalazla domek w Niemczech! :multi:

Oto Azalia:

(na fotkach wyglada na wieksza, ale to malusia sunia)

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia nie jest dzika,raczej bardzo przerazona.Jak wzięłam na rece strasznie jej łomotało serducho.Za chwile... gdy była tulona uspokoiła sie,choć strach i zdziwienie pozostało.Boi sie łapania,ale nie wbija sie w bude,ucieka za...i tam biedna przywiera do ziemi...,zreszta pierwszy raz bez problemu ja z budy wyciagnęłam...tylko ten łomot serduszka.:-(Ja o pazurkach mówiłam,tylko czy nie zapomnieli...

Posted

Ulka18 napisał(a):
Przypomne kierownikowi. Mozna by tez zrobic sterylke przed wyjazdem, gdyby nie miala jeszcze zrobionej.

Tak, sterylke trzeba by bylo zrobic, bo wet Neris bierze za sterylke malego psa 250 zl... a w Mielcu z tego co wiem jest tansza.

Posted

yoko100 napisał(a):
Sabinka chyba lubie czarne pieski:)

Ja lubie wszystkie pieski. :loveu: Bedac w mieleckim schronisku zakochalam sie np. w boksiu :loveu: (lub boksi, bo nie wiem czy to pies czy suczka). A staram sie pomagac czesto czarnym, bo zazwyczaj sa najmniej chciane :-( - syndrom czarnego psa.

Posted

Boksiu jest juz po operacji.

Temat: różne
Od: "Profil1"
Data: Śr Lipca 22 2009, 10:45 am

Boksiu ma usuniętą trzecią powiekę, a Ambo-Arnold pozbawiony męskości. Szczeniak suczka z kuchni poszła do adopcji do tej Pani co pisała.

Wobec tego pisze do Kierownika prosbe o sterylke Azalii. Koszt max. 100 zl ze wszystkim.

Posted

[quote name='Ulka18']Boksiu jest juz po operacji.

Wobec tego pisze do Kierownika prosbe o sterylke Azalii. Koszt max. 100 zl ze wszystkim.

Jesli potrzebujecie pieniazki na sterylke i transport Azalii do Neris, to prosze wezcie z tych, ktore wyslalam do Halci, a reszta pieniazkow rozporzadzcie wedlug waszego uznania. Same wiecie lepiej czego schronisko najbardziej potrzebuje. :lol:

PS. To czekam na boksia fotki i opis. Zaloze mu watek i zrobie ogloszonka. :lol:

Posted

Wyslalam PM do Neris z prosba o potwierdzenie zgody na przyjecie Azalii i dostalam od niej taka odpowiedz:

Cytuje:

"Już się zgodziłam na małą sunię, więc Azalia jest "zaklepana".Chciałabym tylko, żeby moja własna sunia skończyła cieczkę bo jest trochę nerwowo"

:multi: :multi: :multi:

Posted

Sabinko,pewnie,ze niech wezma....ale reszta na budy,One wiedza,ze nie popuszcze w budach,a i Kierownikowi powiedziałam,a On sie nastawił na zamówienie bud.

Posted

halcia napisał(a):
Sabinko,pewnie,ze niech wezma....ale reszta na budy,One wiedza,ze nie popuszcze w budach,a i Kierownikowi powiedziałam,a On sie nastawił na zamówienie bud.

Ok, nie ma problemu. :lol:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Sabinko, ja nie moge decydowac, to nie moja psinka, ani schronisko. Jesli kierownik sie zgodzi, to nikt z nas nie ma nic do gadania.

No, a kierownik sie zgadza czy nie?

Posted

Sabinko,mnie sie pytał kto to jest Neris,gdzie,a ja nie wiedziałam czy Dt,czy mały hotelik i gdzie...,ale mysle,ze nie bedzie robił problemu,tylko chce wiedziec.

Posted

No, a kierownik sie zgadza czy nie?

Nie wiem, nie mialam czasu dzwonic, moze Halcia zapyta w poniedzialek. Napisalam prosbe o obciecie pazurow oraz sterylizacje. Od sterylki musi minac kilka dni, zanim sunia bedzie sie nadawac do podrozy.