Sabina02 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Azalia to malutka, czarna, ok. 8 letnia suczka, ktora przebywa w mieleckim schronisku juz od 4 lat. Niedawno bylam w tym schronisku i bidulka ta przykula moja uwage, bo siedziala cichutko w budce calkiem zrezygnowana. Widzialam ogromny smutek w jej oczach... :-( Azalia znalazla domek w Niemczech! :multi: Oto Azalia: (na fotkach wyglada na wieksza, ale to malusia sunia) Quote
Ulka18 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Mam wiecej zdjec Azalii, wstawie wieczorem bidulke. Quote
halcia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Sunia nie jest dzika,raczej bardzo przerazona.Jak wzięłam na rece strasznie jej łomotało serducho.Za chwile... gdy była tulona uspokoiła sie,choć strach i zdziwienie pozostało.Boi sie łapania,ale nie wbija sie w bude,ucieka za...i tam biedna przywiera do ziemi...,zreszta pierwszy raz bez problemu ja z budy wyciagnęłam...tylko ten łomot serduszka.:-(Ja o pazurkach mówiłam,tylko czy nie zapomnieli... Quote
Ulka18 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Przypomne kierownikowi. Mozna by tez zrobic sterylke przed wyjazdem, gdyby nie miala jeszcze zrobionej. Quote
yoko100 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Pazurki faktycznie dlugie:( Sabinka chyba lubie czarne pieski:) Quote
Sabina02 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Ulka18 napisał(a):Przypomne kierownikowi. Mozna by tez zrobic sterylke przed wyjazdem, gdyby nie miala jeszcze zrobionej. Tak, sterylke trzeba by bylo zrobic, bo wet Neris bierze za sterylke malego psa 250 zl... a w Mielcu z tego co wiem jest tansza. Quote
Sabina02 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 yoko100 napisał(a):Sabinka chyba lubie czarne pieski:) Ja lubie wszystkie pieski. :loveu: Bedac w mieleckim schronisku zakochalam sie np. w boksiu :loveu: (lub boksi, bo nie wiem czy to pies czy suczka). A staram sie pomagac czesto czarnym, bo zazwyczaj sa najmniej chciane :-( - syndrom czarnego psa. Quote
Ulka18 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Boksiu jest juz po operacji. Temat: różne Od: "Profil1" Data: Śr Lipca 22 2009, 10:45 am Boksiu ma usuniętą trzecią powiekę, a Ambo-Arnold pozbawiony męskości. Szczeniak suczka z kuchni poszła do adopcji do tej Pani co pisała. Wobec tego pisze do Kierownika prosbe o sterylke Azalii. Koszt max. 100 zl ze wszystkim. Quote
halcia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Ja tez mam wrazenie,przynajmniej z Orzechowcó że,ze czarnych jest duzo i ciesza sie najmniejym wzięciem:shake: Quote
Sabina02 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 [quote name='Ulka18']Boksiu jest juz po operacji. Wobec tego pisze do Kierownika prosbe o sterylke Azalii. Koszt max. 100 zl ze wszystkim. Jesli potrzebujecie pieniazki na sterylke i transport Azalii do Neris, to prosze wezcie z tych, ktore wyslalam do Halci, a reszta pieniazkow rozporzadzcie wedlug waszego uznania. Same wiecie lepiej czego schronisko najbardziej potrzebuje. :lol: PS. To czekam na boksia fotki i opis. Zaloze mu watek i zrobie ogloszonka. :lol: Quote
Sabina02 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Wyslalam PM do Neris z prosba o potwierdzenie zgody na przyjecie Azalii i dostalam od niej taka odpowiedz: Cytuje: "Już się zgodziłam na małą sunię, więc Azalia jest "zaklepana".Chciałabym tylko, żeby moja własna sunia skończyła cieczkę bo jest trochę nerwowo" :multi: :multi: :multi: Quote
halcia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Sabinko,pewnie,ze niech wezma....ale reszta na budy,One wiedza,ze nie popuszcze w budach,a i Kierownikowi powiedziałam,a On sie nastawił na zamówienie bud. Quote
Sabina02 Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 halcia napisał(a):Sabinko,pewnie,ze niech wezma....ale reszta na budy,One wiedza,ze nie popuszcze w budach,a i Kierownikowi powiedziałam,a On sie nastawił na zamówienie bud. Ok, nie ma problemu. :lol: Quote
yoko100 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Na tym trzecim zdjeciu wyglada jak Azalia ale czy ja wiem.A gdzie Azalia jedzie do jakiego miasta i kto ja tam zawiezie??Wiadomo cos? Quote
Ulka18 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Tak, to ta sunia, to moje zdjecia nr 2-3 sa sprzed kilku lat. Ona moze byc mlodsza, w schronisku ze stresu posiwiala. Quote
halcia Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Azalko,moze i do ciebie sie szczescie usmiechnie.... Quote
Ulka18 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Sabinko, ja nie moge decydowac, to nie moja psinka, ani schronisko. Jesli kierownik sie zgodzi, to nikt z nas nie ma nic do gadania. Quote
halcia Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Widac jaka ona malutka...głowa niewiele wieksza od mojej ręki... Quote
Sabina02 Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 Ulka18 napisał(a):Sabinko, ja nie moge decydowac, to nie moja psinka, ani schronisko. Jesli kierownik sie zgodzi, to nikt z nas nie ma nic do gadania. No, a kierownik sie zgadza czy nie? Quote
halcia Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Sabinko,mnie sie pytał kto to jest Neris,gdzie,a ja nie wiedziałam czy Dt,czy mały hotelik i gdzie...,ale mysle,ze nie bedzie robił problemu,tylko chce wiedziec. Quote
Ulka18 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 No, a kierownik sie zgadza czy nie? Nie wiem, nie mialam czasu dzwonic, moze Halcia zapyta w poniedzialek. Napisalam prosbe o obciecie pazurow oraz sterylizacje. Od sterylki musi minac kilka dni, zanim sunia bedzie sie nadawac do podrozy. Quote
Recommended Posts