Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ogonku, dziekuje za propozycje przyjazdu ale troche za daleko. Jak wynajda maszyne do teleportu to zapisuje sie pierwsza na taka podroz i to prosto do Uciechowa. :)
Watek lepiej zaloz Ty, bo mnie to zajmie kilka dni i pewnie cos poknoce. Ty masz juz w tym doswiadczenie. :)
A pieska mozna zawac Trufcio (od Trufla). Wydaje mi sie ze pasuje do niego.
Moj Dog ma 3 lata i tez siusia jak szczeniak -duze psy tak robia.

Posted

_ogonek_ napisał(a):

1) Śliczny psiak umaszczenie jak dog arlekin. Młody często siusia jak szczeniak. Ma 1-2 lat. Duży, ale nie olbrzym. Ma fajniutkie uszy

miśka.. arlekin ma takie umaszczenie...

Posted

heh, to uszasty nieco inaczej wygląda ;)
to taki kundelek a'la arlekinowo-marmurkowy? Ingrid jakie imię ma w końcu Twój wybranek ;)
wątek trzeba by mu założyć :)

Posted

;)

Z ostatnich wiesci:

W ten weekend do domku pojechay: Sofia, Vega i Szalo.
Po Szalo przyjechala beamicha. Jezeli ktos bylna jego watku to wie jaki byl zahukany.. Okazalo sie, ze kiedy poczul dom, zaczal sie czuc jak normalny pies! beamicha mowila ze szaleje z jej corkami :D

Sofijka pojechala pilnowac budujacego sie domku. Pan bedzie z niej zadowolony :)

Po Vegunie przyjechali panstwo z Lubania, mieli ja wziac wczesniej, ale woleli po wysterylizowana wziac :) Pojechala tam razem z Sonia, obie beda sie uzupelniac :)

Aria i Trufek zamieszkali razem na boksach zewnetrznych. Niezle sie dogaduja, jednak wiemy ze aria go zmaltretuje.

Posted

;)

Rudy zaczął wychodzić na spacery :) Pełen sukces. Idzie i widać że był w domku, gdyż załatwiać się raczej załatwia na dworze.

Potrzebna pomoc w ogłaszaniu psiaków i zakładaniu wątków.
Wątków nie mają psiaki takie jak:
Aza ( agresywna jamniczka, jednak tu sugeruję się wstrzymać. Przypadek tak samo beznadziejny jak Rudy i to z nim właśnie pomieszkuje ;) )
Azun (również przypadek beznadziejny... Psiak jednego pana. W schronisku rzuca się na wszystko i wszystkich oprócz kierownika, możliwe że ktoś bardzo go kiedyś skrzywdził, w chwili obecnej trwa praca nad jego zachowaniem)
Tamir ( pies o oryginalnym charakterze, traktowany jak agresor - ugryzł któregoś z pracowników tej stacji kwarantany skąd przyjechał. Dom jak już bez żadnych dzieci. Nie wiadomo jak do innych psów i kotów, nie chcemy ryzykować. Tego psa należy jakoś zrozumieć, gdyż ma on INNY charakter, jest to psychol, który w pewnym momencie staje i nie wie co ma robić, gryźć czy iść dalej... Pies troski specjalnej.)
Norton (olbrzym, mieszaniec wilczarza irlandzkiego. Rzuca się na obcych i właściwie na każdego, jednak po wejściu do boksu Norton widząc ludzi kuli ogon i zwiewa. Bardzo boi się smyczy. Trudny pies....)
Mario ( ten psiak już długo siedzi w schronisku trafił chyba w październiku. też ma dziwne pomysły i kiedyś zaatakował Sylwię. Ciężko go zrozumieć i nawet ciężko powiedzieć do jakiego ma iść domu...)

i z fajniejszych psów wątków nie mają:
Trufcio - imię nadane przez Ingrid :) . Trufek to młody psiak. Mega sympatyczny :)
Negro - czarny ,włos półdługi. Totalny misiek, b. spokojny.
Vital - Podobny do naszej suńki Zuzi. Trochę ciągnie na smyczy, ale tak jest ok :)

Prosimy o założenie wątków jednemu z psiaków (Negro, Vital lub Trufek).
Przydałoby się też wsparcie w ogłoszeniach. ...

W następnym poście fotki Sofijki z DS :)

Posted

Wiwi, jesli mozesz to PROSZE zaloz watek Trufciowi. Ja od kilku dni nie czuje sie najlepiej, Glowa mi peka i ledwo powlocze nogami.
Dlatego tez moja obecnosc na watkach jest minimlana. Ogloszenie dla czarnulek postaram sie zrobic jutro- dzisiaj ledwo zyje.Na dodatek moj piesio ma chyba zapalenie ucha (cale czerwone) i musze dzisiaj jechac do weta- nie mam pojecia jak ja to zrobie ? Koszmar jakis z tym wszystkim !

Posted

Boziu czytałam o tej amstafce, normalnie nie wiem co napisać...
aż brak słów, brak określeń na to co ten bydlak zrobił

ogonek_ możesz pisać częściej, nie gniewam się, a nawet lepiej bo mam wieści od Was, co tam się dzieje :)
czekam tylko na wieści co z tym domkiem dla Aiszy ;)

Posted

czasu ostatnio kompletnie brak
aisza w sobotę jedzie do domu w warszawie
sunia jest już po sterylizacji i czuje się wspaniale..na spacerach śmiga dotrzymując innym psom kroku
mam do wysłania kilka maili do ludzi którzy są zainteresowani psami, więc wpadłam na kilka chwil na dogo żeby pościągać zdjęcia

wiwi, adkaaaa, ogonek ludzie na okrągło dzwonią w sprawie adopcj psów dzięki waszym ogłoszeniom adopcje powli idą
tak już dawno bez was bylibyśmy zasypani psami

od właścicieli falka włącza się poczta

rudy na wszystko mi już pozwala, dzisiaj zapiełam mu już smycz do obroży i GOŁYMI rękami zdjęłam mu łańcuszek który wisiał przy obroży
on już w 100% nadaje się do adpcji

zdjęcia dobisia mam i jeśli tylko znajde wolny czas w ciągu dnia postaram się wstawić
albo prześlę jednej z was na maila