Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja próbowałam podpatrzeć od Ciebie Koma jak Ty lecisz to futerko, nie wiem czy widziałaś moją fotkę z poprzedniej strony - niestety mi nie wychodzi futerko za bardzo póki co :(

po za tym masz styl taki, jaki mi isę bardzo podoba - taki hm... uporządkowany, czysty i harmonijny ten rysunek :) cudo

Posted

Zapewne chodzi o ten? [url]http://img694.imageshack.us/img694/5830/img6969h.jpg[/url]

Powiem tak- też zaczynałam od 'bajkowych' psów więc rozumiem że może być ciężko przeskoczyć na bardziej realistyczny styl- u mnie też to czasami w pracach wychodzi ;) Tak jak pisala już Mada- bardzo ładne cieniowanie ciemnej sierści, fajny kontrast i fajnie widać kierunek włosa. Jeśli chodzi o sierść białą to nie jest też źle, zdjęcie jest troszkę ciemne i słabo widać ale powinna być zaznczona tak samo jak ciemna tyle że delikatniej. Ale w zasadzie już podobne uwagi przeczytałaś od dziewczyn ;)

Chciałam pokazać mój sposób na husky ale niestety z przykrością zauważyłam że rysunek mocno stracił walor, nawet po podniesieniu kontrastu na komputerze nie jest już taki jaki był...

[IMG]http://img709.imageshack.us/img709/3295/skanowanie0002ov.jpg[/IMG]

Posted

Własnie husky ma taki specyficzny nieco jakby sterczący włosek :) Ja chyba nie mam cierpliwości póki co, mój włos nie jest taki równy. Boję się jak już mówiłam cieniować białe bo wydaje mnie się że wychodzi za ciemne :D

Na czym Ty rysujesz?

Posted

[B]Koma, [/B]jak robisz ten połysk na sierści? Ja próbuje i nie wychodzi.

Ps. Leniwiec dawno skończony, ale żeby wystawić- brak czasu. Raz jeszcze przepraszam za opóźnienia. :oops:

Posted

[quote name='Nikita89']Na czym Ty rysujesz?[/QUOTE]
Papierze Koh-i-noora 180g/m2

[quote name='wilczanda'][B]Koma, [/B]jak robisz ten połysk na sierści? Ja próbuje i nie wychodzi.[/QUOTE]
Delikatniej zaznaczam sierść w tych miejscach i pomagam sobie gumką chlebową. ;)

[quote name='gosiulaa']Koma jak zwykle niezawodna... śliczne![/QUOTE]
Dziękuję :)

Posted

kurde, kompletnie sobie nie radzę z włosem:-( wiem, że wąsy niedokończone, ale wkurzyłam się na siebie za sierść i nie robiłam już wąsów : P
chyba jednak mogę tylko pomarzyć o plastyku..:shake:
[IMG]http://i43.tinypic.com/5o5ajb.jpg[/IMG]

Posted

To muszą być ładne proste kreseczki ;) Robi się to mozolnie i długo ale efekty z każdym razem coraz lepsze :)

Też miałam na początku w ogóle z tym problem, teraz im więcej mam do tego cierpliwości i im wolniej i staranniej to robię, tym są lepsze :) Życzę wytrwałosci i powodzenia :)

Posted

[quote name='Nikita89']To muszą być ładne proste kreseczki ;) [/QUOTE]

wcale nie ;) zależy od rodzaju sierści, pofalowanej nie da się robić prostymi kreskami. No może się da, ale efekt powalający nie bedzie

Posted

Ano, to ja o takim rodzaju już nie mówiłam :) takie farfocle to przeciwnośc chyba :D Ale do np. lwa to chyba raczej proste ;)

Najważniejsze to dokładności i sumienność

Posted

[quote name='Nikita89']Ano, to ja o takim rodzaju już nie mówiłam :) takie farfocle to przeciwnośc chyba :D Ale do np. lwa to chyba raczej proste ;)

Najważniejsze to dokładności i sumienność[/QUOTE]

do lwa proste? zalezy gdzie;) grzywa tez nie moze byc idealnie prosta;)

Posted

Wolę Twoje pastele, ale ten rysunek całkiem fajnie Ci wyszedł. Może przydałyby się trochę delikatniejsze przejścia między cieniami na sierści.
Nie wstawiałam chyba jeszcze tego.
[IMG]http://digart.img.digart.pl/data/img/vol1/78/3/miniaturki400/5001710.jpg[/IMG]

Posted

Piękny! To pastela olejna mam rozumieć? W każdym razie świetnie umiesz się nimi posługiwać i wydobyć to piękno :)
Kiedyś takimi pastelami umiałam wszystko, a teraz, jak znalazłam stare pudełko to przejścia między kolorami są takie, że aż żal :/
Ale to może być też chyba z ich starości? Mają gdzieś z 7-8 lat :D
Kiedyś się na nich konkursy wygrywało a teraz to lepiej się nie pokazywać z nimi

Posted

[quote name='fizzy']móóój piesiooo:loveu::evil_lol: bardzo ładnie Betty, zgadzam się z radami dziewczyn ale i tak jest super![/QUOTE]

ja tez sie zgadzam z ich radami i poprawie szybko :)

ciesze sie ze Ci sie ogolnie podoba. :) dziekuje.

ps. wyslalam Ci maila :)

Posted

Nie martw się :) jak rysowałam olejnymi to miałam taką techniką że znoś wyglądały jak suche :D nie lubiłam dociskać bo wydawało mi się, że się za szybko skończą ;)

Widać taka technika jest Twojej ręki, nic jej nie poradzisz ;) Tylko ją doskonalić pozostaje, albo próbować ją zmienić, ale ja uważam że jest świetnie! :)