Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia wciąż w lecznicy - smutna bardzo, schudła, ale jest poprawa w gojeniu rany pooperacyjnej.
Znajoma, która ją pod tym lasem znalazła i chciała przygarnąć wciąż o nią pyta... szkoda, że ta jej labradorka taka małpa niedobra, dom byłby wspaniały dla Czarnuszki...
znów nam "objazd" zrobili, ale i tak pojadę dziś zobaczyć, co u suni :loveu:

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jak z tym domkiem macie z nim kontakt? mam nadzieję , że się nie wycofali, ale jesli by się rozmyślili to dobrze by było ja rozgłaszać. A jesli się nie rozmyślili to czy jest opcja ,żeby suńka dochodziła do siebie u nich, chyba by jej było lepiej w domku już...

Posted

Jutro poznam odpowiedź na Wasze pytania - doktor Ola będzie dzwonić do domku - czy wciąż czekają...
Co do zdrowia, to sunia miała jakieś powiklania po sterylce, najpierw krwotok, potem wyciek z rany... oj,biedna ona bardzo.
Nie pojechała do domku, bo to około 20 km od lecznicy, a musiała być pod opieką lekarzy. Jeżdżę do niej prawie codziennie - zabieram na krótkie spacery - słaba jest bardzo i smutna - sama chce wracać i się położyć - miała na początku tylko kroplówki, nie mogła jeść - już jest lepiej, w tym tygodniu zdejmą szwy i może w sobotę pojedzie do domku - jeśli czeka jeszcze... Ona już do mnie sie przyzwyczaiła, cieszy się na moj widok...
i wzajemnie:loveu: rozstanie nie będzie łatwe:shake::-( bo ja oczy to mam w dziwnie podmokłym miejscu :-(
Jutro do niej jadę - ugotuję coś pożywnego dla biedulki:loveu:

Posted

A nie mogłby ktos przedzwonić do tych ludzi i zapytać czy to jeszcze aktualne??? bo jeśli nie to szybciutko trzeba szukać czegoś inngo, oby nie ....

Posted

Kaja i Aza napisał(a):
To bardzo dlugo juz trwa, martwie sie o suczynke. Po sterylizacji powinna juz do siebie dojsc. Czy nic innego jej nie dolega?

:-(Sunia ma zapalenie otrzewnej... dostała leki, kroplówki, jest bardzo dzielna, pani Ola i pozostali pracownicy przychodni troskliwie się nią opiekują - mam wielką nadzieję, że to się wszystko szybko i szczęśliwie skończy...

Jutro popytam, co z kosztami - gmina miała za sterylizację zapłacić, nie wiem, jak to będzie z tak długim leczeniem, mam nadzieję, że też zapłacą.

Posted

mari23 napisał(a):
:-(Sunia ma zapalenie otrzewnej... dostała leki, kroplówki, jest bardzo dzielna, pani Ola i pozostali pracownicy przychodni troskliwie się nią opiekują - mam wielką nadzieję, że to się wszystko szybko i szczęśliwie skończy...

Jutro popytam, co z kosztami - gmina miała za sterylizację zapłacić, nie wiem, jak to będzie z tak długim leczeniem, mam nadzieję, że też zapłacą.

:shake::shake:

Posted

To biedactwo przedwczoraj wieczorem miało już czwartą operację -okazało się, że miała przepuklinę, zapalenie otrzewnej, teraz mięśnie brzucha się rozeszły... nie dopytuję się o szczegóły, wiem tylko tyle -ci lekarze mają tam dla niej tyle serca!

sunia jest taka dzielna i kochana -podczas spaceru nawet próbowała bawić się z jamnikiem - towarzyszem niedoli, który wciąż nie znalazł domu...

Najważniejsze - pani, która ma wziąć sunię czeka na nią!
To dobra kobieta, bierze sunię nie dlatego, że potrzebuje psa, tylko dlatego, że chce jej pomóc - kiedyś już jednego pieska przygarnęła - też z lasu.
Na razie tak bardzo martwię się o sunię, że nie potrafię się z tego cieszyć - poczekam, aż będzie w domu.
Będę Was informować na bieżąco aż do szczęśliwego zakończenia...
...i dziękuję, że jestescie tu na tym wątku!!!:loveu::loveu::loveu::Rose::angel::iloveyou:

Posted

mari23 napisał(a):
To biedactwo przedwczoraj wieczorem miało już czwartą operację -okazało się, że miała przepuklinę, zapalenie otrzewnej, teraz mięśnie brzucha się rozeszły...

:-(:shake::-(:shake:

Najważniejsze - pani, która ma wziąć sunię czeka na nią!
To dobra kobieta, bierze sunię nie dlatego, że potrzebuje psa, tylko dlatego, że chce jej pomóc - kiedyś już jednego pieska przygarnęła - też z lasu.

Czyli bidulka ma dla kogo zdrowiec, przynajmniej tyle :loveu:

Posted

matko ale sie ta mała nacierpi....

Mari zrób zdięcia jamnika... bo co po obserwacji sie z nim stanie... ???
a dziewczyny od jamników dość dziarsko działają na dogo, na pewno pomogą...

Posted

Jamnisio już po obserwacji - spieszę z dobrą wiadomością - pojechał dziś do Radomia - do miłośników jamników :multi:- państwo szczęśliwi, bo podobny do tego, który im niedawno umarł, a Roman też szczęśliwy - spodobali mu się od razu ( w ubiegłym tygodniu przyjechali po niego ludzie aż z Kalisza i łobuz ugryzł potencjalną "panią":evil_lol:)
Ja też się cieszę, bo polubiłam łobuziaka, a zdjęcia mu zrobiłam jak jeszcze był na obserwacji - miał wklejone na kilku "znajomych" profilach na naszej-klasie.

Oby tylko sunieczka szybko wyzdrowiała:loveu:

Posted

mari23 napisał(a):
Jamnisio już po obserwacji - spieszę z dobrą wiadomością - pojechał dziś do Radomia - do miłośników jamników :multi:- państwo szczęśliwi, bo podobny do tego, który im niedawno umarł, a Roman też szczęśliwy - spodobali mu się od razu ( w ubiegłym tygodniu przyjechali po niego ludzie aż z Kalisza i łobuz ugryzł potencjalną "panią":evil_lol:)
Ja też się cieszę, bo polubiłam łobuziaka, a zdjęcia mu zrobiłam jak jeszcze był na obserwacji - miał wklejone na kilku "znajomych" profilach na naszej-klasie.

Oby tylko sunieczka szybko wyzdrowiała:loveu:

uff...to super ze jamniś już bezpieczny i szczęśliwy....
i nie ma sie już o co martwić...
Mari sama działa lepiej niż cała fundacja:multi::multi::multi:

Posted

Dziękuję, Kikou, kochana, jak zawsze!:loveu: (pozdrowienia od Charlisia:lol::evil_lol:)

Spieszę z dobrą wiadomością - "moja" sunia już w nowym domku - troszkę mi żal, że to nie ja ją zawiozłam, ale Ola - weterynarz, która jej tam jeszcze dogladać będzie - naprawdę wspaniała dziewczyna!:Rose:

Teraz lecę Szarika na jej miejsce zakwaterować - obym zdążyła, zanim straż miejska "coś" im przywiezie i obym zdołała ich ubłagać...(nie znalazłam emotikonka z "modlitwą blagalną")