Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Martyna! Nie przejmuj się! Tak jak Aga pisze, dobrze że szczęśliwie dojechałaś, a to o której godzinie, to już nie ma znaczenia! Tym bardziej że to tylko jeden dzień szkolny, jak wcześniej nie opuszczałaś szkoły, to ten jeden dzień nie jest problemem ;)
A to że z mamą się pokłóciłaś - no cóż, bywa :) Nie pierwszy i nie ostatni raz (wiem to po sobie :P)

A co do oceny - to tak jak u Marzki pisałam - co sędzia to inna ocena, inny typ, inny gust. Nie ma się czym przejmować. Ja wiem, że jak coś się robi z pasją, a to nie wychodzi to można mieć chwile zwątpienia, ale nie wolno się poddawać!!! Zaciskasz zęby, i jedziesz dalej! W końcu Wam się uda, zobaczysz!!! ;)

Zobacz jak było kiedyś - jak Arwi zachowywała się przy stoliku. Teraz nic na ten temat nie wspomniałaś, więc mniemam że już jest ok (?). Więc trzeba się tym cieszyć, już i tak wypracowałaś z nią wiele i wiele osiągnęłaś - bo sprawiłaś, żeby tolerowała stolik. Więc widzisz sama, że wszystko idzie do przodu. Z wystawy na wystawę będzie coraz lepiej (jeśli chodzi o zachowanie A.), i będzie coraz lepiej jeśli chodzi o wyniki, to tylko kwestia czasu!!!

Jaki macie opis?

Posted

Karolina Ty to umiesz poprawić nastrój ;)
Faktycznie o stoliku nic nie wspomniałam bo nic nie było złego ,stała ładnie :) . Nie poddaje się ,nigdy tak nie robie ,ktoś mi kiedyś powiedział że ja to mam jaja :evil_lol: . POczekamy ,mamy przerwe ,zamkniemy się i zobaczymy .

Opisem się chwaliła nie będę :p ,więcej minusów jak plusów .

Posted

No i dobrze, tak trzymać! Jak cię nie chcą wpuścić drzwiami to właź oknem - ja zawsze tak robię :diabloti:

Ok, jak nie chcesz pisać opisu to nie musisz. Ważne że ze stolikiem ok, Arwi nabiera pewności siebie, i tak ma być! Wykonałaś z nią ogromną pracę, teraz tylko czekać na efekty :p

Posted

Princess_York napisał(a):
Wiem że to jest różnie ,ale kurcze Arwena dobrze się prezentowała i nie tylko ja tak sądze .. Jedna ocena wyżej i już by było dobrze .. :(
Bo co .. Arwena ma jeszcze ciemny płaszcz ? Ale widać że się wybarwia no .
A nie postawiła suke w jednej klasie na 1lokacie która była czarna .. I wcale nie była ładniejsza jak ta za nią ..
Jedna wielka pomyłka z tą wystawą ,nie pojade już do tej sędziny ,głupia baba no :lol: :(

Może kiedyś przejdzie mi ta opinia o niej ,no ale to jest świeże i narazie uważam że jest do niczego .. Nie umie oceniać ..

Martyna nie przejmuj się ;)
Mi już przechodzi a bylam wczoraj wku... na maksa. Nie tyle oceną co opisem bo takich bzdur to dawno nie czytałam :angryy:
Widać w pewnym wieku to już chyba należałoby w ciepłych kapciach przy kominku siedzieć i wnuki bawić a nie udawać wielkiego znawcę bo wzrok już chyba nie ten i pamięć nie ta skoro wzorca się nie pamięta ...

Szkoda gadać.

Posted

Gucci13 napisał(a):
możliwe że my mieliśmy:p

i my z Mailo;)

tak,że Martyna wiesz jak dużo zależy od sędziego.
Poczekaj niech Arwenka się zamknie, ja też z Mailo muszę poczekać:lol:

Posted

Hey Martyna !
Ja się cieszę że pojechałaś na tą wystawę :) i Furia również hehe mam nadzieje że jeszcze nie raz w takim składzie się spotkamy
Raz na wozie raz pod wozem, każdy z nas chyba przechodził tego typu sytuacje, dobrze że się nie poddajesz to najważniejsze by się nie zniechęcać :)

pozdrawiam

Posted

Hej Martyna :p
A mi się podobało sędziowanie tej pani za każdym razem, jak u niej byłam...

I napisz Ty mi kobieto jaka suka wygrała młodzież, bo jak Ty mi nie napiszesz to już nie wiem kto (a na yorkland nie chce mi się czekać ;))

Posted

Ale zasypałyście :O :)

Karolina. napisał(a):
No i dobrze, tak trzymać! Jak cię nie chcą wpuścić drzwiami to właź oknem - ja zawsze tak robię :diabloti:

Ok, jak nie chcesz pisać opisu to nie musisz. Ważne że ze stolikiem ok, Arwi nabiera pewności siebie, i tak ma być! Wykonałaś z nią ogromną pracę, teraz tylko czekać na efekty :p

Stolik już jest bardzo bliski ideału :) Na szczęście . Praca się jeszcze nie skończyła ,ale w połowie to myśle że jestem :)
Paaula napisał(a):
do wcześniejszych postów mam pytanie: czy jak pies jest czarny to źle? moja to się strasznie powoli wybarwia.

PIes powinien być w ybarwiony ,a nie czarny (wg niektórych sędziów jak jest pies czarny to od razu wełna i nawet nie dotykają tylko od razu dają bdb i koniec) .
Nie powinien być też zbyt jasny jak w niektórych przypadkach . Musi być stalowo-złoty tak jak we wzorcu . Psy mogą wybarwiać się nawet do 2 lat ,więc spokojnie macie czas ;)
Marzena* napisał(a):
Martyna nie przejmuj się ;)
Mi już przechodzi a bylam wczoraj wku... na maksa. Nie tyle oceną co opisem bo takich bzdur to dawno nie czytałam :angryy:
Widać w pewnym wieku to już chyba należałoby w ciepłych kapciach przy kominku siedzieć i wnuki bawić a nie udawać wielkiego znawcę bo wzrok już chyba nie ten i pamięć nie ta skoro wzorca się nie pamięta ...

Szkoda gadać.

Dokładnie mam takie samo zdanie co Ty Marzenka . Na emeryture !!! A nie teraz im się zachciewa oceniać psy ... :mad:
karkakarka napisał(a):
Martyna nie przejmuj się - takiego debiutu ogólnego jak ja to chyba z dg nikt nie miał ;)

Pamiętam ,ale potem jak szybko wybiłyście się ! Od razu zw.mł ;) . Więc tamta ocena to ewidentnie pomyłka ,może ślepa jakaś była :evil_lol:
slawi napisał(a):
i my z Mailo;)

tak,że Martyna wiesz jak dużo zależy od sędziego.
Poczekaj niech Arwenka się zamknie, ja też z Mailo muszę poczekać:lol:

No teraz to tylko na zamknięcie czekam ;) no i przygrubić ją muszę ,dzisiaj np. zjadła mi kotlety co usmażyłam :o . No szok . smaże i przekładam na talerz a tu nie ma ze 3 kotletów :lol:

Posted

Yourii napisał(a):
Hey Martyna !
Ja się cieszę że pojechałaś na tą wystawę :) i Furia również hehe mam nadzieje że jeszcze nie raz w takim składzie się spotkamy
Raz na wozie raz pod wozem, każdy z nas chyba przechodził tego typu sytuacje, dobrze że się nie poddajesz to najważniejsze by się nie zniechęcać :)

pozdrawiam

Spotkamy się spotkamy ,w maju wyruszamy podbić Hiszpanię :) . A ja wiem że Furia mnie kocha i wielbi :-D . Wkońcu spała mi całą drogę powrotną na kolanach :p
agamewa napisał(a):
Dokładnie nie wolno się poddawać!!masz być twarda słyszysz?????

Słyszę ,tylko nie bij :lol: :)
*kleo* napisał(a):
Hej Martyna :p
A mi się podobało sędziowanie tej pani za każdym razem, jak u niej byłam...

I napisz Ty mi kobieto jaka suka wygrała młodzież, bo jak Ty mi nie napiszesz to już nie wiem kto (a na yorkland nie chce mi się czekać ;))

E zobaczyć co to będzie w pośredniej i otwartej ,a nie tam w szczeniakach :) .
młodziez wygrała jakaś ciemna suka ,mi się nie podobała .. Mistic Lady dużo ładniejsza i ona powinna na 1 być a nie na 2 ...
kiniaaa napisał(a):
Hej Martyna:p
Głowa do góry, zawsze są sukcesy i porażki ;)

Wiem ,głowa jest w górze ;)

Heej ! :multi: