Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Sara tez uwielbia ser ale nic za niego nie zrobi nawet tego co zna, tylko stoi piszczy i sie slini:roll: i tu się pokazuje brak konsekwencji- pewnie dajesz jej ser jak nic nie zrobi? ona tylko na to czeka, bo po co coś robić skoro nawet jak nie zrobi to jej dasz...?:roll:
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Nie nie daje a i tak nic nie zrobi jak pokarze jej po jakimś czasie
Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Nie nie daje a i tak nic nie zrobi jak pokarze jej po jakimś czasie bo wie że i tak dasz :evil_lol: poczekaj aż zgłodnieje, nawet za zwykłą karmę coś zrobi, cokolwiek, jeżeli się nad nią nie zlitujesz i jej nic nie dasz. Mało humanitarne, no ale :evil_lol: krzywdy jej tym nie zrobisz
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Nie nie dam, bo jak sie szkolimy to sie szkolimy :D i za frejer żarcia nie ma! No widzisz problem jest taki ze moja Sara nie jest za jedzeniem, pozwala obcym psom wyjadac z miski, a moja babcia mało sie na mnie nie obraziła jak Sara dostała od niej kawał boczku, a ta wzięła delikatnie w pysk i wypluła.... nawet jak bedzie głodna to nic nie zrobi
olekg89 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Mówisz siad czekasz sekunde i za kudły sadasz dupe.To nie york nie ma co się cackać. Moje też próbują czy uda im się obejść polecenie.Ale ze mną nie ma tak łatwo.Pewnie powatrzałaś jej "Siad ,SIAd siad siad siad siad siad siad" to sobie zaczeła olewać i tyle. Nie daj żreć przez jeden dzień nic ,będzie tańczyć w okól ciebie za kawałek chleba;)
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Sara umie: siad, lezec, zostaw, zostań, nie wolno, wróć, naprzód, równaj(wykonuje tylko wtedy kiedy nie jest zapieta na smyczy 8)) daj łape, aport, do mnie, morduj, bierz, hop, weź, przeszkoda, szukaj, kop, stój Siad robi nawet w wodzie 8)
Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Nie nie dam, bo jak sie szkolimy to sie szkolimy :D i za frejer żarcia nie ma! No widzisz problem jest taki ze moja Sara nie jest za jedzeniem, pozwala obcym psom wyjadac z miski, a moja babcia mało sie na mnie nie obraziła jak Sara dostała od niej kawał boczku, a ta wzięła delikatnie w pysk i wypluła.... nawet jak bedzie głodna to nic nie zrobi a skąd wiesz że była głodna? na pewno nie była ;) nawet Gram po paru dniach nie jedzenia skacze dookoła royal canin- karmy, której nie cierpi ;)
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Bo dostaje żarcie raz dziennie wieczorem a to było po południu, czasami przez 3-4 dni wyjada tylko 1/4 miski a to jak na takiego psa to troszke chyba mało;) ale i tak za żarcie nic nie zrobi (fakt ma cały czas w drugiej misce suche ale je je tylko w sporadycznych przypadkach)
Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Bo dostaje żarcie raz dziennie wieczorem a to było po południu, czasami przez 3-4 dni wyjada tylko 1/4 miski a to jak na takiego psa to troszke chyba mało;) ale i tak za żarcie nic nie zrobi (fakt ma cały czas w drugiej misce suche ale je je tylko w sporadycznych przypadkach) ale ma zawsze te wyjście, że jak ty nie dasz to se sama weźmie :evil_lol: i na pewno małe jej te żarcie smakuje, skoro nie je ;)
olekg89 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 I masz rozwiązanie problemu.Nie da mi żarcia to kij jej w oko ,w kocju mam niedokończone jedzenie i miske karmy.Pfyy Boże czemu ludzie są tacy nie domyślni.DLatego nie zżera wszystkiego ,bo żarcie stoi i czeka na księżniczke:shake:
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 :D:D:D Nie dokonczone żarcie sie zabiera zeby sie nauczyła ze jak sie nie zje to nie bedzie wiecznie stało (pomijajac to ze Sara nie zje zarcia z poprzedniego dnia bo jest nie świeże :D) a jak strzeli focha to nie je kilka dni i myslisz ze jak sie jej da po raz kolejny żarcie to zje poliże i pojdzie dalej....
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Tinka:) napisał(a):ale ma zawsze te wyjście, że jak ty nie dasz to se sama weźmie :evil_lol: i na pewno małe jej te żarcie smakuje, skoro nie je ;) Wypracowałysmy takie jedzonko, któro jej smakuje bo jest i zawsze była niejadkiem, a jakby jej nie smakowało to by ogolnie nie jadła a nie tylko czasami
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Moze mi dajcie inna metoda a nie żarcia sie scie czepili
Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Moze mi dajcie inna metoda a nie żarcia sie scie czepili ale to o żarcie chodzi ;) poza tym raz piszesz że ma cały czas miskę, a raz że jest zabierana-:roll:
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Ma miske z suchym, ktoro ma tak od zeby jezeli zechce to zjadła (a rzadko sie jej to zdarza) druga miche ma zabierana z żarciem "mokrym"
Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 sucha karma to też jedzenie, które można jeść :evil_lol::evil_lol:
olekg89 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Ale suche ma cały czas o to chodzi właśnie
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Ma ale nie je, pies sasiada jej wyjada 8) nie ma innej metody tylko głodzenie psa? Moja mama mi nie pozwoli na niekarmienie i nawet jaj nie pozwole karmic to powie ze jej nie dała jesc a da....
Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Ma ale nie je, pies sasiada jej wyjada 8) nie ma innej metody tylko głodzenie psa? Moja mama mi nie pozwoli na niekarmienie i nawet jaj nie pozwole karmic to powie ze jej nie dała jesc a da.... jezus maria, a czyj to pies? jak zgłodnieje to będzie jeść wszystko...
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Tinka:) napisał(a):jezus maria, a czyj to pies? jak zgłodnieje to będzie jeść wszystko... Pies sasiada, mieszka obok czasami jest na podwórku lub w domu ale lubi wycieczki, sasiad daje mu jesc ale tez pozwala szlajac sie po okolicy (sasiad lubi rozrywki alkoholowe) pies nie jest zagłodzony, wyglada nawet troszke za dobrze ale sie stołuje czasami u Sary
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 olekg18 napisał(a):A zabawkami sie interesuje? Interesuje sie przez chwile jak sie jej znudza to chowa
Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Pies sasiada, mieszka obok czasami jest na podwórku lub w domu ale lubi wycieczki, sasiad daje mu jesc ale tez pozwala szlajac sie po okolicy (sasiad lubi rozrywki alkoholowe) pies nie jest zagłodzony, wyglada nawet troszke za dobrze ale sie stołuje czasami u Sary chodzi mi o twoją mamę. twój pies czy jej? moja jak coś powiem jeśli chodzi o psa to świętość:diabloti: nawet się pyta czy może mu dać coś po obiedzie :razz:
olekg89 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Tince chodziło czyim psem jest sara....Bo chyba mamy z tego co czytam
Recommended Posts