eria Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 a w liceum przez wszystkie lata siedziałam w ostatniej ławce w środkowym rzędzie :diabloti: to było idealne miejsce w liceum na matmie bo kolejka do tablicy (i do pał:roll:) najczęściej szła od okna i tam już zwykle nie dotarła :evil_lol: A jak było pewne że kolejka do mnie dojdzie i dostanę siódmą z rzędu pałę na czysto to oczywistym było że lepiej miec godzine nieusprawiedliwioną i przeczekać w kiblu :evil_lol: W ogóle ciarki mnie przechodzą jak matme w liceum se przypomne,to samo z infą :roll: edit. nakarm te psy ! zobacz jak one patrzą :evil_lol:
olekg89 Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Koty mają już prawie 1,5roku:)Na właśnej piersi wychowane:cool3::evil_lol:
olekg89 Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 i tyle narazie bo żaba leci w .... kulki
olekg89 Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Trzeba psa odpowiednio przyzwyczaić do kota.Diana była tak napalona na koty ,że skakała po drzwiach.Stopniowo dawaliśmy jej wąchać kociaki ,potem w kolcach i kagańcu siedziala na smyczy.Potem tylko na smyczy.A teraz koty dla niej nie istnieją. A moje psy znają te koty od 2tyg kociaka,więc są nietykalne:loveu: Tylko trzeba być konsekwentnym ,a u ciebie tej cechy brak.Ale nie martw się Czarek z Kają niedawno zatłukli kota w lesie więc spox:evil_lol:
NightQueen Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 http://img222.imageshack.us/img222/4939/bagamxd9.png coś ty tym biednym psom zrobił :mad::evil_lol: kogo to koty?
olekg89 Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Koty wychowane przeze mnie butelką od 2 tyg zycia.A teraz są u mojej babci.:cool3: A ich sister u pewnej dogomaniaczki.
SZPiLKA23 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 olekg18 napisał(a):Trzeba psa odpowiednio przyzwyczaić do kota.Diana była tak napalona na koty ,że skakała po drzwiach.Stopniowo dawaliśmy jej wąchać kociaki ,potem w kolcach i kagańcu siedziala na smyczy.Potem tylko na smyczy.A teraz koty dla niej nie istnieją. A moje psy znają te koty od 2tyg kociaka,więc są nietykalne:loveu: Tylko trzeba być konsekwentnym ,a u ciebie tej cechy brak.Ale nie martw się Czarek z Kają niedawno zatłukli kota w lesie więc spox:evil_lol: No widzisz tylko nie u kazdego psa sie to sprawdza zaprzyjaźnianie Sary i kota skonczyło sie na tym ze Sara ma totalny film na wszystko co jest białe (kot był kremowy) dopoki nie zweryfikuje ze to nie kot... ogolnie jak widzi kota to dostaje szajby ale jak jest na smyczy to wystarczy powiedziec siad no i siedzi i piszczy ale jak nie ma smyczy to nie ma tez szans na to zeby ja w jakikolwiek sposob odwołac :( A tak w ogole po czym stwierdziłes ze jestem nie konsekwentna?
olekg89 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 A po tym właśnie ,że pies sobie robi co chce i nic od niego nie wymagasz.:diabloti:
olekg89 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Diana po utracie 6kg:P zostało jej jeszcze 3 do stracenia:diabloti: Nawet jak cudzymi psami się znęcam:evil_lol:
KaRa_ Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Śliczna jest Diana;) a jakie długie pazury ma:crazyeye: Olek obcążki do ręki i obcinać:lol::lol::lol:
olekg89 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 :shake:No długie długie,miałem zabrać cążki ,ale zapomniałem .Zabiore za tydzień i obetne:cool3:
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 olekg18 napisał(a):A po tym właśnie ,że pies sobie robi co chce i nic od niego nie wymagasz.:diabloti: Nie prawda ze robi co che poprostu nie tylko ja sie nia zajmuje szczegolnie teraz jest głownie pod opieka mamy a mojej mamie trudno przetłumaczyc ze od psa trzeba czegos wymagac, pozatym jak jej czegos uczyc jak ona nie reaguje na smaki, a chwalenie i głaskanie to dlaniej żadna nagroda :eviltong:
Mysia_ Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 http://img232.imageshack.us/img232/727/wie13ua2.png super już wygląda :crazyeye: śliczna :loveu:
Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):pozatym jak jej czegos uczyc jak ona nie reaguje na smaki, a chwalenie i głaskanie to dlaniej żadna nagroda :eviltong: to znaczy że w ogóle nie zwraca na ciebie uwagi:roll:
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 To znaczy ze ona robic cos za darmo i nie potrzebuje za to nagrody i dlatego z nauczeniam czegos nowego jest ciezko
Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):To znaczy ze ona robic cos za darmo i nie potrzebuje za to nagrody i dlatego z nauczeniam czegos nowego jest ciezko skoro nie potrzebuje nagrody to powinno być łatwo:cool1:
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Łatwo jest jak cos załapie a zeby załapała to trzeba dac jej znac ze dobrze zrobiła no a jak nie ma nagrody (bo co mam jej dac w nagrode?) to jest ciezko, zreszta ma swój charakterek i jest uparta jak jej cos nie pasi to i tak bedzie kombinowała zeby tego nie zrobić
olekg89 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Każdy pies na coś zwraca uwage.Na trupa kota na pewno wyszkoliłabyś ją w pare tygodni na tip top.Ale trzeba chcieć znaleźć złoty środek:cool3:Kaja zrobi wszystko za rzut piłeczki ,Czarek za poszarpanie sie na gryzaku. :razz:
Unbelievable Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='olekg18']Każdy pies na coś zwraca uwage.Na trupa kota na pewno wyszkoliłabyś ją w pare tygodni na tip top.Ale trzeba chcieć znaleźć złoty środek:cool3:Kaja zrobi wszystko za rzut piłeczki ,Czarek za poszarpanie sie na gryzaku. no dokładnie, na mojego najlepiej działają zwierzątka i ser, dzisiaj go uczyłam na ciasteczka rybne:razz: każdego psa się da nauczyć, np. bukiet mojego dziadka nie chce też smaków za to uwielbia głaskanie i jak się do niego mówi- na same słowa dziadek nauczył go siadać i warować, nawet aportować piłeczkę;) http://img220.imageshack.us/img220/7345/wie10se7.png a diana co? :evil_lol:
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Trupa kota:cool1: no tak :diabloti: i to jest własnie problem mojego Myszora ze nie ma filmu na zarcie, zabawki, ani pieszczoty... ona uwaza ze bez łachy ma to miec i juz:eviltong: a jak nie to foch:diabloti: http://img220.imageshack.us/img220/7345/wie10se7.png 3 jęzory :D synchronizacja
SZPiLKA23 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='Tinka:)']no dokładnie, na mojego najlepiej działają zwierzątka i ser, dzisiaj go uczyłam na ciasteczka rybne:razz: każdego psa się da nauczyć, np. bukiet mojego dziadka nie chce też smaków za to uwielbia głaskanie i jak się do niego mówi- na same słowa dziadek nauczył go siadać i warować, nawet aportować piłeczkę;) http://img220.imageshack.us/img220/7345/wie10se7.png a diana co? :evil_lol: Sara tez uwielbia ser ale nic za niego nie zrobi nawet tego co zna, tylko stoi piszczy i sie slini:roll:
Recommended Posts