Loona Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 http://www.bono-polska.pl/index.php/a/3/b/2/c/101/d/1/id/5189 Ogłoszenie rozczarowanego właściciela. Swoją drogą, to dla mnie nie w porządku srzedawać psa bo się na wystawy nie nadaje :shake:
olcha Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 [quote name='Loona']http://www.bono-polska.pl/index.php/a/3/b/2/c/101/d/1/id/5189 Ogłoszenie rozczarowanego właściciela. Swoją drogą, to dla mnie nie w porządku srzedawać psa bo się na wystawy nie nadaje :shake: Z tego co wiem, ten Pan nie chce go sprzedać...to troszkę taki kontrowersyjny apel do kupujących cziłałki.
Sabi11 Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Neva napisał(a):Bylam na nowej Topliscie Jak to zrobic zeby wstawic swoja strone?? Mam banerek i to wszystko , mam rowniez strone .Pomozecie ?????????? Witam dawno mnie nie było , ale jasne że pomogę wstawć Twój banner to bardzo łatwo , jak klikniesz na napis DODAJ STRONĘ tam jest wszystko napisane pokolei wypełniasz ,ustalasz sobie hasło i login banerek wklejasz równie łatwo tam gdzie pisze URL bannera wklejasz to co masz jak klikniesz na swój banner prawym przyciskiem myszki na samym dole - WŁAŚCIWOŚCI i z tamtąd przekopjuj cały tekst gdyby Ci coś nie wyszło podaj adres swojej stronki i gdzie masz banner jak Ci tam wkleje i na mail prześlę Hasło . :roll:
Neva Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 A mi to nie wygląda na apel , tylko na chec zniesławienia tej hodowli. Dokladnie podaje jaka to hodowla. Myśle ,że miał niemiłą rozmowe z panią od ktorej kupił psa.Prawda jest taka ze piesek wystawowy kosztuje duzo wiecej niz 2500.Tak owgole to zaden hodowca do końca nie moze być pewny czy szczeniaczek bedzie pieskiem wystawowym. Kupilam pieska z doskonalej hodowli za bardzo duze pieniadze, mial byc pieskiem wystawowym, pochodzenie ma najlepsze w Polsce , jest po 4 Zwyciezcach Swiata, interchampionach z Canady i Usa . Piesek cudny nawet 2 razy wygral jako mlody piesek, ma puchary i medale , ale po roku wyjasnial i teraz juz kariera skonczona. Pisze o moim yoreczku.Czy to jest wina hodowcy, no chyba nie..........
Sabi11 Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Neva napisał(a):A mi to nie wygląda na apel , tylko na chec zniesławienia tej hodowli. Dokladnie podaje jaka to hodowla. Myśle ,że miał niemiłą rozmowe z panią od ktorej kupił psa.Prawda jest taka ze piesek wystawowy kosztuje duzo wiecej niz 2500.Tak owgole to zaden hodowca do końca nie moze być pewny czy szczeniaczek bedzie pieskiem wystawowym. Kupilam pieska z doskonalej hodowli za bardzo duze pieniadze, mial byc pieskiem wystawowym, pochodzenie ma najlepsze w Polsce , jest po 4 Zwyciezcach Swiata, interchampionach z Canady i Usa . Piesek cudny nawet 2 razy wygral jako mlody piesek, ma puchary i medale , ale po roku wyjasnial i teraz juz kariera skonczona. Pisze o moim yoreczku.Czy to jest wina hodowcy, no chyba nie.......... Witaj ja też tak myślę - to całkiem forma jakiejśc zemsty gość nie rozumie że powinien pokochac tego psa nawet jak by miał 3 łapki był garbaty i szczerbaty , jak go kupił i emocje w domu opadły powinien wtedy iśc i go oddać jak mu cię coś nie podobało pies nie przyzwyczaił się do niego on do psa i było by ok a nie po takim czasie to chore , ale wcześniej powinien poczytać zrobić wywiad ,że chi są nieprzewidywalne rosną jak popadnie , ochydny szczeniak może wyrosnąć na gwiazdę a cudo całkiem się robi przeciętny mówie np . , bo różnie z tym bywa , co bedzie z tym psem jak go gość tak nie lubi za kilka lat kiedy stanie się stary i zacznie chorować zamiast go leczyć UŚPI ?????? bo nie przewidział że coś może być nie tak !!!!!!!!!!! :mad: :mad: :mad:
Sabi11 Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Neva napisał(a):Dziekuje zaraz sprobuje to zrobic:multi: I gdzie bannerek nie udało się ???????????????
Loona Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='Sabi11']gość nie rozumie że powinien pokochac tego psa nawet jak by miał 3 łapki był garbaty i szczerbaty Tu się zgadzam. [quote name='Sabi11']jak go kupił i emocje w domu opadły powinien wtedy iśc i go oddać jak mu cię coś nie podobało pies nie przyzwyczaił się do niego on do psa i było by ok a nie po takim czasie to chore Gdy kupił szczeniaka, to nie wiedział, że będzie za wysoki i za duży, że proporcje nie te. Szczeniak jak to szczeniak jest malutki i jeszcze nieforemny. Nie mógł go więc oddać od razu. Kenduś, czy Kendek też jest z tej hodowli?
olcha Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='Loona']Tu się zgadzam. Gdy kupił szczeniaka, to nie wiedział, że będzie za wysoki i za duży, że proporcje nie te. Szczeniak jak to szczeniak jest malutki i jeszcze nieforemny. Nie mógł go więc oddać od razu. Kenduś, czy Kendek też jest z tej hodowli? Tequila jest z tej hodowli i jest po tym samym ojcu co ten piesek.
Sabi11 Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='Loona']Tu się zgadzam. Gdy kupił szczeniaka, to nie wiedział, że będzie za wysoki i za duży, że proporcje nie te. Szczeniak jak to szczeniak jest malutki i jeszcze nieforemny. Nie mógł go więc oddać od razu. Kenduś, czy Kendek też jest z tej hodowli? Witaj w tym zdaniu mam na myśli wady które widać odrazu , wady które wychodzą po jakimś czasie ja myslę że musimy zaakceptowac nie da się przewidzieć wszystkiego co bedzie za 2 lata ale myślę że trzeba nauczyć się je akceptować , i kochać bo pies nas pokocha nawet jak bylibyśmy obrzydliwi , biadni , śmierdzący i garbaci . Dla niego my jesteśmy najpiękniejsi na świacie . Myślę powtarzam to ciągle bo to moje zdanie tylko że zawsze kupno psa wiąże się z ryzykiem - i zawsze to jest kot w worku chyba że kupimy psa który ma rok wtedy jest po wymianie zębów widać wady i zalety wszystkie .
Sabi11 Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 olcha napisał(a):Tequila jest z tej hodowli i jest po tym samym ojcu co ten piesek. Mój Dexterek też jest po Drabku z tej hodowli i ja nie mogę złego słowa na niego powiedzieć choć owszem Pani która nam go sprzedawała powiedziała że chi są bardzo grzeczne i spokojne :mad: :mad: okłamala nas hm powinno się wydawaś pozwolenia na posidanie chi jak na psy obronne .:lol: :lol:
miumiu Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 o wydzielili nas :) wpadamy i spadamy żyjemy, zdrowismy, niegrzeczniśmy nowa sztuczkę umiemy "preszkoda" (no dobra "hop" umiemy, ale niech będzie, ze "przeszkoda") w piątek na 99% idziemy na sekcję pokazać te zeby, które wyglądająlepiej niż przez chwile sie zapowiadało (o ile jakis ferii nie mają, kurka) włosy mi rosną mam piekny ogon już i kryzka sie zaczyna i uchole i ogólnie jestem nadal tak atrakcyjny jak się zapowiadałem tylko... trochę duŻy jestem:oops: a pańcia o was nie napisze bo jest zarobiona, może galerię pouzupełniachociaż kto ja tam wie? (słuchajcie czy ja nie mam za malych i migdałkowatych oczu? co? czy one nie powinny być bardziej okrągłe, jak myslicie?) wasz na zawsze macho Paco psy w naszym domu nie sypiają na łóżku, bo to nie higieniczne, nie zdrowe i bleh! Mam nadzieje, ze wasze psy też znaja swoje miejsce. a to zdjęcie zrobil wredny paparrazzi, to nie jest prawdziwe, to fotomontaż!
Loona Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 witamy po dłuuuuugiej przerwie :multi: Jak na mój gust, to oczka ma ładne. Sierść też rośnie, na uszach trochę mało, ale jeszcze ma czas. A za duży dlaczego? Łapka sprawna? Zrosło się wszystko ładnie?
cuciola Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 chcialam sie zapytac czego uzywacie do przemywania oczek bo ja widze na ostatnich fotkach troszke oczka lzawia..jak mozna sie tych zaciekow pozbyc?
Neva Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Sabi11 napisał(a):I gdzie bannerek nie udało się ??????????????? Mam banerek umieszczony na innej topliscie i tam jest adres , ale czy moge to spisac z tych wlasciwosc??, bo jak skopiowalam na moj pulpit to adres we wlasciwosciach zmienil sie:oops: Ale ciemna jestem w tych sprawach:shake:
miumiu Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 no zacieki są na sucho, woda 2 razy dziennie takim preparatm Hery za duzy ;) bo 2 kilo chłopak wrzucił z haczkiem a jak widać gruby nie jest taki postawny pies, kawal psa jak na cziłke po prostu lapa się zagoila "jak na psie" i ładnie zrosła, blizna zarosła włosami nie ma przykurczu ani ogrniczeń ruchowych
dorbin Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='miumiu']o wydzielili nas :) psy w naszym domu nie sypiają na łóżku, bo to nie higieniczne, nie zdrowe i bleh! Mam nadzieje, ze wasze psy też znaja swoje miejsce. a to zdjęcie zrobil wredny paparrazzi, to nie jest prawdziwe, to fotomontaż! no cóz skad ja to znam w moim domu tez psy nie śpia w łózku, ale................wystarczy na chwile wyjśc z sypialni a tam ??????????????????????jak myslicie:shake: Felix wygrzewa sue w pościeli hahaha:eviltong:
cuciola Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 To moj pies grzeczniejszy od waszych :D jak go poprosze to zejdzie a jak mnie na lozku nie ma to tez nie wejdzie,bo nie ma komu nozek grzac :D :D :D Yoghi nie chihuahua ale tez mu jedno oczko lzawi..tez musze kupic cos do przemywania oczek..moze swietlikiem robic oklady? albo przemywac wacikiem i swietlikiem?
RitaGBD Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='cuciola']To moj pies grzeczniejszy od waszych :D jak go poprosze to zejdzie a jak mnie na lozku nie ma to tez nie wejdzie,bo nie ma komu nozek grzac :D :D :D Yoghi nie chihuahua ale tez mu jedno oczko lzawi..tez musze kupic cos do przemywania oczek..moze swietlikiem robic oklady? albo przemywac wacikiem i swietlikiem? WITAJCIE !!!!!!!!!!!! MIUMIU strasznie dawno was nie było!!!!!! Smutno bez waszych "feljetonów" z psiego życia. OOOOOO PACO to juz kawał faceta..... ale go wyciągło!!!!!! Już taki dorosły!!!!!!!!! Cuciola ja mam problem , Ricie oczka łzawią i łzawią ..... próbuje czyścic ale to nie pomaga wet. mnie straszy że będzie trzeba przetykać kanaliki łzowe...OOOOOOOOOOOOOOO!!!! Nie wiem czy się zdecyduje.....
Neva Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Czesc Ja swoim pieska i kotka przemywam oczka sola fizjologiczna z apteki. najlepiej bo naturalne, nie odbarwiaja skory i siersci.polecam cuciola napisał(a):chcialam sie zapytac czego uzywacie do przemywania oczek bo ja widze na ostatnich fotkach troszke oczka lzawia..jak mozna sie tych zaciekow pozbyc?
RitaGBD Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='Neva']Czesc Ja swoim pieska i kotka przemywam oczka sola fizjologiczna z apteki. najlepiej bo naturalne, nie odbarwiaja skory i siersci.polecam Neva dzięki za podpowiedź !!!!!!!!!! Zaraz wypróbuje i ten sposób !!!! Dzięki!
miumiu Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Ufff, wróciliśmy z sekcji pani Paco bardzo się podobał - wszystko ma idealne -piękna głowa, ładny włos, który urosnie jeszcze ale uż ładny, śliczny kolor (? heheheh), ładna budowa i proporcje, piekne uszy, ładnie trzyma, ogonek też ładnie trzyma, wszystkie rzepki ok i ... ... kijowe zęby buuuuuuuuuuuuu Powiedziała, ze pies jest bardzo ładny i trzeba zdecydowanie próbować. a nawet jak na jednaj wystawie sędzia obniży ocene to przec dalej. Bo wady zgryzu nie ma tylko ... krzywe zęby a to plaga u małych ras :( no i nie wiem... próbować? czy dać sobie i piesowi siana?
Arlene Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Miumiu, ja bym zdecydowanie peóbowała! Psiak ma wszystko śliczne i cacy, jedynie ząbki krzywe, więc można się starać o lokaty, przynajmniej wg mnie. Nie ma co się poddawać, zęby są ważne, a nawet bardzo ważne, ale przecież próbować nie zaszkodzi. A przynajmniej zorientujesz się jak ta "krzywość" jest oceniana przez sędziów. Powodzenia życzę! ;)
Loona Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 miumiu napisał(a):Ufff, wróciliśmy z sekcji pani Paco bardzo się podobał - wszystko ma idealne -piękna głowa, ładny włos, który urosnie jeszcze ale uż ładny, śliczny kolor (? heheheh), ładna budowa i proporcje, piekne uszy, ładnie trzyma, ogonek też ładnie trzyma, wszystkie rzepki ok i ... ... kijowe zęby buuuuuuuuuuuuu Powiedziała, ze pies jest bardzo ładny i trzeba zdecydowanie próbować. a nawet jak na jednaj wystawie sędzia obniży ocene to przec dalej. Bo wady zgryzu nie ma tylko ... krzywe zęby a to plaga u małych ras :( no i nie wiem... próbować? czy dać sobie i piesowi siana? Stanowczo próbować, znajoma ma shih tzu z krzywymi ząbkami (jak Paco, krzywe, nie zły zgryz) i zdobyła bez problemu championat młodzieżowy i dorosły. Wielu sędziów patrzy na ząbki z przymróżeniem oka, bo ich krzywość w małych rasach jest nagminna.
Arlene Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Niebieskaa1 - witamy :) Nie jestem specjalistką od chi, bo i sama jeszcze psa tej rasy nie mam, więc i w ocenie szczeniąt nie mogę być świetna. Hodowca ma rację, nigdy nie można określić "na pewno" czy szczenie wyrośnie na pięknego psa wystawowego. Czasami ze ślicznych szczeniaków wyrastają niezbyt urodziwe dorosłe psy, a z małych o niezbyt ładnym eksterierze - interchampiony. Zawsze więc jest ta tajemnica: będzie doskonały, czy nie? ;) Na pewno ktoś bardziej doświadczony Ci pomoże w kwestii oceny zdjęć :) Chcętnie wszyscy zobaczymy fotki tego pieska, jeśli wstawisz je tutaj. Pozdrawiam.
Recommended Posts