Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basia1968 napisał(a):
a nawet bardzo ciekawie:angryy::angryy: szczególnie w przypadku Etusi i Lakoty :angryy::angryy:

A co z Etą się dzieje?

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciała bym wszystko wrzucić w jednym ciągu dlatego proszę o nie pisanie nic póki nie skończę :)

No to na początek Brego (do niego sprodukowałam kiedyś nawet opis ;) )

Brego to piękny czarny-podpalany mieszaniec z uroczymi sterczącymi uszami i krótką i łatwą w pielęgnacji sierścią. Ma około roku i 55 cm w kłębie (już większy nie urośnie). Jest łagodny w stosunku do innych psów, nie będzie dla niego również żadnym problemem egzystencja z kotem. Brego od szczeniaka wychowywał się na podwórzu i w kojcu dlatego raczej nie będzie nadawał się do bloku (chyba że dla bardzo cierpliwych właścicieli którzy wpoją mu wszystkie zasady życia w mieszkaniu). Przy bliższym kontakcie jest trochę nieśmiałym psiakiem, potrzebującym cierpliwości aby zaufać konkretnej osobie. Nie ma w nim cienia agresji choć potrafi obszczekać nieznaną mu osobę przez ogrodzenie.

I zdjęcia:

Posted

Eta to śliczna dwuletnia (urodzona w maju 2008r) suczka kundelka. Ma około 35-40 cm w kłębie, bardzo nietypowe umaszczenie, oraz krótką bardzo łatwą w pielęgnacji sierść. Wraz z siedmiorgiem swojego rodzeństwa została znaleziona w rurze kanalizacyjnej i od tamtej pory przebywa pod naszą opieką. Została wysterylizowana i zaszczepiona. Doskonale dogaduje się z psami, nie ma również nic przeciwko kotom. Bardzo potrzebuje kontaktu z ludźmi. Jest towarzyska i miła nie ma w niej grama agresji. Na pewno bardzo dobrze odnajdzie się w licznej rodzinie z dziećmi jak i również w spokojnym domu bez nich. Potrafi grzecznie zachowywać się w mieszkaniu, wszystkie potrzeby załatwia na zewnątrz.

Zdjęcia:

Posted

KIWI przy niej jedyne co mogę dodać to jedynie że dom bez koteczków - za to mile widziane dzieci (jak byłam u niej z moją siostrą to nie chciała się od niej odkleić). A i najlepiej jak by zamieszkała w bloku. Pies wybitnie inteligentny i skory do współpracy z człowiekiem.

Zdjęcia kiepskie bo padało.

Posted

LORI urodzona gdzieś w sierpniu 2009 r. Wzrost około 50-55 cm w kłębie. Bardzo ładne wilczaste suczydło. Umie chodzić na smyczy.. ;)

Zdjęcia:

Posted

RECHOTEK - zwany w innych kręgach IŻINKIEM :evil_lol:. Jest gdzieś z września 2009. Umie chodzić na smyczy, ale ma problemy z zachowaniem czystości w mieszkaniu. Jeśli chodzi o jego potulność to tylko pozory, jak był u mnie na DT w czasie powodzi to rozruszał się po 2 dniach i nie mogłam z nim wytrzymać, widocznie czuje się zdominowany w stadzie i woli nie wychodzić przed szereg. Dalej będą zdjęcia jak się z nim bawię. :)

Zdjęcia:

Posted

LAKOTA - i na koniec siostra LORI, z tego co Basia mówi suczka bardzo cofnęła się jeśli chodzi o zachowanie. Stała się nieufna i zdystansowana. Taki dziki psiak :shake: Swojego czasu uczyłam ją chodzić na smyczy i nawet nieźle jej to szło, ale jak widać nikt nie kontynuował mojej pracy i skończyło się tak jak się skończyło :angryy:
Lakota jest trochę niższa i drobniejsza od Lori. Suczka jest wysterylizowana.

Zdjęcia ślicznotki:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...