bullterrierka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 prosze bardzo Doddy ;) Jak łatwo jest nam ocenić kogoś po pozorach, poddać się sile sugestii pierwszego wrażenia? Jak łatwo skrzywdzić kogoś, skreślić na zawsze, zaszufladkować już na stałe z przyklejoną etykietką "niezdolny do życia w społeczeństwie", odstraszającą wszystkich? Ofiarami okrucieństwa z jakim ferujemy wyroki padają zarówno ludzie, jak i zwierzęta. Tak właśnie skrzywdzona została Sofia - niezwykłej urody amstaffka. Jej życie było pasmem nieszczęść - traumatyczne przeżycia które pozostawiły po sobie ślady w postaci lęku i braku zaufania do ludzi, zwłaszcza mężczyzn, a później rok spędzony w schronisku dla bezdomnych zwierząt. Porzucona, zostawiona sama sobie, nie miała nikogo kto pokazał jej, że człowiek może być dobry, a pies przy nim – szczęśliwy. Ale szczęście uśmiechnęło się do Sofii. Trafiła do hotelu, gdzie preszła szkolenie, które pozwoliło jej uwierzyć w ludzi. Pokazało, że człowiek nie jest wrogiem, kimś od którego nie spotka ją nic dobrego, żadna czułość ani życzliwość. Teraz Sofia uwielbia biegać, bawić się...jest szczęśliwa. Nadszedł czas aby znaleźć suczce dom. Dom odpowiedzialny, który będzie kontynuował to co zaczęła osoba szkoląca Sofię. Sofia musi dostać wiele miłości i cierpliwości. Suczka ma 5 lat, jest wysterylizowana, nie ma żadnych problemów ze zdrowiem. Sofia znajduje się w hotelu niedaleko Radomia. Zastrzegam sobie prawo do wyboru najodpowiedniejszego domu dla suczki. Kontakt w sprawie adopcji: 513-123-061 autorką tekstu jest Pinkmon ja właśnie ten tekst wklejam w ogłoszeniach Quote
doddy Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Dziękować pięknie :) Jak znajdę chwilkę to zaraz zamieszczę Zosieńkę! Quote
bullterrierka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 doddy napisał(a):Dziękować pięknie :) Jak znajdę chwilkę to zaraz zamieszczę Zosieńkę! PIĘKNIE DZIĘKUJEMY!:loveu: Quote
ewab Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Uaktualniłam I post. Monday sprawdź, czy wszystko ok. Quote
doddy Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Sofinka już na stronie: http://www.fundacja-ast.pl/content/view/815/65/ Mam nadzieję, że pomoże jej to w znalezieniu domku! Quote
Monday Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 ewab z finansami wszystko się zgadza... Beata, dzięki za takie nastawienie :) Zawsze potrzebny jest ktoś, kto coś takiego napisze :) Quote
bullterrierka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Doddy też mam nadzieje,że ktoś ją na stronie Fundacji Ast wypatrzy. Bardzo DZIĘKUJEMY za dodanie Sofinki:Rose: Dzisiaj była u mnie Magda w odwiedziny. Nasza Zośka spisuje się na medal. MAM DLA WAS EXTRA WIADOMOŚĆ! MAGDA:loveu: obniżyła nam stawke za hotelik na kwote 600zł/mc zapłaciłam 750zł z czego 150zł to nadpłata za kolejny mc:multi: Quote
Monday Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 huuuuura :) Beata, super wiadomość :) Ufff....czyli tylko 300zł deklaracji/miesiąc nam brakuje :) Może znów zrobić akcję proszenia dogomaniaków o deklaracje dla Sofii? Możemy znów porozsyłać link do wątku przez PW. Quote
Monday Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Czyli za okres 10 luty-10 marzec mamy dopłacić 450zł :) Quote
lilith27 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Beata M napisał(a):Doddy też mam nadzieje,że ktoś ją na stronie Fundacji Ast wypatrzy. Bardzo DZIĘKUJEMY za dodanie Sofinki:Rose: Dzisiaj była u mnie Magda w odwiedziny. Nasza Zośka spisuje się na medal. MAM DLA WAS EXTRA WIADOMOŚĆ! MAGDA:loveu: obniżyła nam stawke za hotelik na kwote 600zł/mc zapłaciłam 750zł z czego 150zł to nadpłata za kolejny mc:multi: to dobrze bo mi jeszcze nie wpłyneły pieniązki z bazarku Quote
ewab Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 To super. Znaczy się taka nagroda dla Sofii za dobre sprawowanie:) Quote
bullterrierka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Monday napisał(a):Czyli za okres 10 luty-10 marzec mamy dopłacić 450zł :) dokładnie tak;) Quote
bullterrierka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Pręguska miała szczepienia aktualne do 02.01.2010 trzeba ją zaszczepić może przy okazji ją zaczipujemy? Quote
Monday Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 A będzie wet u Magdy, żeby zrobił to na miejscu ??? Dobrze by było. Beata, prześlę ci 420zł za hotel (30zł będzie twojej deklaracji za luty) i pieniądze za szczepienia. Tylko to wszystko jak napiszesz ile za te szczepienia. Quote
bullterrierka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Monday napisał(a):A będzie wet u Magdy, żeby zrobił to na miejscu ??? Dobrze by było. Beata, prześlę ci 420zł za hotel (30zł będzie twojej deklaracji za luty) i pieniądze za szczepienia. Tylko to wszystko jak napiszesz ile za te szczepienia. cosik chyba żle liczysz ja deklaracje za luty już zapłaciłam ;) jak teraz wpłacałam Magdzie pieniądze teraz będę płaciła za marzec jutro zadzwonie do Magdy i zapytam czy będzie u niej wet ale myśle,że napewno będzie Quote
Monday Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 hm....przepraszam Beata... faktycznie...to dasz znać jak ze szczepieniami i wyślę Ci 450 + pieniądze na szczepienia. Quote
Monday Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Dotarła wpłata od bumerang 30zł Dziękujemy ogromnie... ewab, zaktualizujesz finanse ? Quote
lilith27 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 mam pieniązki z bazarku zośkowego 60 zł jednoczesnie też zapraszam na watek dorki doreczka miała ok. 7 mcy jak koleżanka ją znalazła zbliżała się zima a dorka miała 40 stopni gorączkii chorobę pokleszczową jest już bezpieczna jest w super dt ciagle czeka na swoją szansę musi coś jeść i czeka na sterylkę sama finansowo nie dam rady w skarpecie jest okragłe 0 http://www.dogomania.pl/threads/175234-DORA-9-m-cy-9-kg-NIE-ma-na-sterylkAE-Dora-prosi-o?p=13655695#post13655695 dziękuję i pozdrawiam serdecznie Quote
Monday Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Beata mówiła, że dzwonili ludzie...ale większość to buraki z pytanie, czy pies groźny, to na łańcuch by poszedł...albo czy na pewno ona chce 1zł za tego psa? Jedni byli konkretni, ale przu bliższym kontakcie wszyscy wspólnie zadecydowali, że jednak nie są odpowiedni, żeby mieć Sofię. Beata była z nimi u Zośki. Z tego co mówiła, to Zośka przecudna jest. Trochę schudła. Poza tym zero agresji do nowych ludzi, biega, bawi się...jest zadowolona. Za Magdą to by w ogień skoczyła :) Najwięcej osób odzywa się z plakatów, które Beata rozwiesza w Radomiu. Quote
bullterrierka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 zdjęcia z odwiedzin wieczorkiem ;) Quote
andzia69 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Beata M napisał(a):zdjęcia z odwiedzin wieczorkiem ;) no to czekamy:) Quote
bullterrierka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 obiecane fotki:) " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
bullterrierka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 i jedziemy dalej " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
bullterrierka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Nie mówiłam Wam,że jade żeby nie zapeszyć.... Ludzie spoko ale pod względem charakterów Zosia do nich poprostu nie pasuje. Szukamy dalej najlepszego domku dla naszej pręguski. Ogłosiłam dziewczynke w anonsach ze zdjęciem na 2 emisje dzisiaj miałam 5 tel. -jeden nawet nawet reszta BE i jednego smsa :wallbash: -"Witam.Czy suczka jest nadal do adoracji":lol: A teraz troszke o bohaterce naszego wątku: Zośka schudła,wypiękniała,nadal w Magdzie zakochana,humor ma dziewczynka sielski-anielski. Tak się zastanawiam czy nam Magda psa nie podmieniła:diabloti: Nie ten sam pies co w schronie. Nakręca się strasznie na patyczki ale bardzo ładnie je Magdzie oddaje. Wspaniały pies.:loveu: Osoby doświadczone w "obsłudze" psów typu bull już się tu powinny w kolejce ustawiać:razz: Zakończył się mój bazarek za zdobyte pieniążki opłace Zosi ogłoszenie w gazecie. Teraz będę sporadycznie na dogo ale cały czas mam z Magdą kontakt i postaram się Was o wszystkim informować pozdrawiam Quote
Recommended Posts