kobix Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 czekamy na info o Dt od Basi myślę,że trzeba by zacząć zbierać miesięczne deklaracje na Gufiaczka: ja deklaruję 50zł :oops:co m-c plus kaskę z bazarku Gufi musi być jak najszybciej zabrany z ulicy-by na pomoc nie było za późno(!) [U]bardzo proszę kto pomoże Gufiemu w drodze do domu?[/U] Quote
basia0607 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Odpisalam wczoraj, póżno w nocy ale wpisu nie wiedzę. Tymczas musialabym potwierdzic, ponieważ z pania rozmawialam o tym ok. 2 mcy temu. Byłby w moim mieście Pasłeku. Panią Basie poznalam przypadkiem gdy usilnie szukalismy zastepczej mamki dla 5 szczeniąt po ukamieniowanej suce. P. Basia miala karmiaca sunie i sie zgodzila. Szczeniaki miały wspaniałą opiekę . Bylysmy szczęsliwe. W tej rodzinie tylko pracuje 1 osoba i w rozmowie opowiedzialam , że mozna sobie dorobić jako platny tymczas. Pani się zgodziła , prosząc aby nie byl to duzy pies i nie agresywny. Jest to mieszkanie 2 pokojowe w starej kamienicy w dośc ruchliwym miejscu, niestety, ale pies pani wychodzi tylko na smyczy. Zbierajcie kase a ja jeszcze porozmawiam z p. Basią i Morią, ktora ma hotelik w Elblagu ale może mi nie odmówi ! :evil_lol: Quote
kobix Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 :loveu: dotychczasowe deklaracje: mtf zalesie -50zł kobix-50zł to jeszcze się zdeklaruje na Gufiaczka?:lol: psiak nadal czeka na pomoc-widziałam go wczoraj w nocy,jak "odporowadzał" kolejnych biesiadników:-( Quote
clo Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 kobix a czy mozesz go juz dzis np zabrac na te kilka dni tak zeby byl bezpieczny proszE?a my zrobimy wszystko zeby jak najszybciej pojechal do hotelu..tylko zeby juz go zabrac z ulicy a mysle,ze jeszcze w tym tyg uda sie zbey pojechal do hotelu..da sie to zrobic zebys go na ten czas przetrzymala? Quote
Olga7 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 ja choć parę gr dorzucę- postaram się choć 10 zl /nie wiem ,czy co m-c / po 15.07.br Quote
Nadziejka Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 :Dog_run:cioteczko Emi i ja dorzuce ..nie wiem czy co miesiac ale sie postaram :multi::multi:malenki trzymaj sie psinko trzymaj :thumbs: Quote
Olga7 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 To b.przykre ,gdy wśród ludzi z miasta Końskie nie znajdzie się nikt ,kto mógły przygarnąć ,pięknego,niedużego i miłego psa ,który poniewiera się na ulicy i śpi na przystanku,wśród śmieci ...:shake:....Czyżby nikt tam nie mial kąta dla takiego niedużego ,slicznego psa w swoim domu ...?? Znieczulica i bezduszność -to częsta cecha Polaków -niestety.....:-( Quote
kobix Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 [quote name='olga7']To b.przykre ,gdy wśród ludzi z miasta Końskie nie znajdzie się nikt ,kto mógły przygarnąć ,pięknego,niedużego i miłego psa ,który poniewiera się na ulicy i śpi na przystanku,wśród śmieci ...:shake:....Czyżby nikt tam nie mial kąta dla takiego niedużego ,slicznego psa w swoim domu ...?? Znieczulica i bezduszność -to częsta cecha Polaków -niestety.....:-([/quote] myślisz że nie pytałam,nie szukałam-nawet w Kielcach.prosiłam o przetrzymanie psa do 2 m-cy z gawrancją odbioru lub adopcji z zapewnieniem karmy i weta. nic.zero chętnych brutalna prawda jest taka że tu wiecej ludzi w...na ulicę niż bierze.a jak już mam telefony to typu:"czy psy rasowe ,czy szczeniaki?":diabloti: Quote
clo Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 czy sa jakies wiesci?czy da sie przetrzymac gufiego i jest miejsce na dt??pilne Quote
Nadziejka Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 :shake::shake:tak cioteczko ..prawda to podla ...ja niedawno znalazlam na swym osiedlu piesia cuuudooo , czarnuszek , mlodziutki , wystraszony , ktos jego wywalil :-(na nasze osiedle , przez tydzien czasu psinka nocowala pod hyustawkami , ja prosilam gdzie moglam i gdzie nie moglam tez ...pewna fundacja tez nie pomogla ...szkoda slow ...powiem tak - gdyby ta psinka byla strasznie ranna , albo miala cos urwane :angryy:wtedy mialby miejsce ...mam wiec nauczke zeby nie prosic sie ludzi ktorzy swa kariere robia pomagajac ,,wybranym,, istotkom :crazyeye::crazyeye: ja nie moglam wziac niunia do domu na stale czy nawet na tymczas ...:snipersm:maz ...:wallbash: ale bylo minelo , na szczescie udalo sie piesia wyadoptowac , mam nadzieje ze na dobre ..bo tez serce mi zamieralo z powodu roznych sytuacji ...ale sie napisalam , cioteczki tak jest w zyciu ze kiedy czlek pedzi po pomoc nie majac pieniedzy , samochodow , firm itd ...to okazuje sie ze nie mamy nic ...zostajemy sami .. z psinka pod pacha ... Quote
kobix Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 napisałam pw. bez kenelu nie da rady-pozagryzają się:shake: wczoraj próbowałam-mam agresywnego psa do samców.a nie mam już jak odizolować bestie:razz: jeśli byłby pewny hotel i deklaracje na jego sfinansowanie-da radę przetrzymać na czas "określony";) Quote
basia0607 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Dziewczyny przepraszam ale nie udalo mi sie porozmawiać z p Basią. Rano jej nie zastałam, po poludniu interwencja. Jestem przybita. Facet aby odreagowac co kilka dni maltretuje swoje psy w stodole. Cała wieś o tym wie ale nikt nie bedzie zeznawał. ! Skowyt psów slyszą wszyscy , nikt nie reaguje. Quote
Lidan Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Biedne psy :placz: A Gufi nadal na przystanku :sadCyber: Quote
fizia Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='kobix']:loveu: dotychczasowe deklaracje: mtf zalesie -50zł kobix-50zł to jeszcze się zdeklaruje na Gufiaczka?:lol: psiak nadal czeka na pomoc-widziałam go wczoraj w nocy,jak "odporowadzał" kolejnych biesiadników:-([/quote] To jeszcze do tego jest 10 i 50 zł W sumie 160 zł - nie jest źle Quote
basia0607 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Spokojnie. Mam,w swoim dorobk wiele spraw z ustawy o ochronie zwierząt. Przegralam tylko pierwszą bo byłam niedoswiadczona. Nastepne już są wyroki skazujące. Wprawdzie wszystko w zawieszeniu ale są. Na tej wsi byłam zaraz po telefonie. Facet uciekl bo wiedzial , ze ktos przyjedzie. Obeszlam całe obejście, niczego nie znalazlam, psy bez oznak glodzenia . bicia. Żadnej krwi , doslownie nic. Co on im robi nie wiem. na srodku , na zbożu zobaczylam odcisniete slady łap. Tam byl ten piesmaltyretowany,. Jego 3 psy sa na lancuchach, czyli tam je wprowadza. Byłam po poludniu, juz oficjalnie w mundurze. Mam swiadkow, krzyku psa ale nie widzieli co się działo w stodole. Facet twierdzi, ze pies piszczal bo zaplatal sie łancuch. kłamie. Znalazłam osoby, ktore chca mi pomóc w zdemaskowaniu faceta. Zaznaczam, że muszę zebrac takie dowody aby sąd nie odrzucil sprawy. Przepaszam , juz nie bede zasmiecać watku Gufiego. W razie czego spytalam Morię o hotel, odpowiedziała " nie odmówie ":multi: Quote
fizia Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Wysłałam jeszcze pytanie o wolne miejsca do Megii1, która ma hotelik w Serocku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-malych-duzych-psiakow-w-potrzebie-serock-kolo-warszawy-139888/[/URL] O a jakby u Morii było można to super! Hmm jutro Pati-c jedzie po naszego DJa do pod Częstochowę i zawozi do Warszawy, Tam DJ ma nocleg i we wtorek razem z Kamykiem ma jechać do Morii do Elbląga Może Gufi mógłby sie zabrać z DJem - tylko ktoś musiałby Go przenocować w Warszawie... Albo może ktoś mógłby Go dowieźć do Warszawy we wtorek? Quote
fizia Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='Renata5']Jesssu,może on je gwałci?:roll::shake:[/quote] Matko...:shake: Quote
Lionees Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='basia0607']Spokojnie. Mam,w swoim dorobk wiele spraw z ustawy o ochronie zwierząt. Przegralam tylko pierwszą bo byłam niedoswiadczona. Nastepne już są wyroki skazujące. Wprawdzie wszystko w zawieszeniu ale są. Na tej wsi byłam zaraz po telefonie. Facet uciekl bo wiedzial , ze ktos przyjedzie. [B]Obeszlam całe obejście, niczego nie znalazlam, psy bez oznak glodzenia . bicia. Żadnej krwi , doslownie nic. Co on im robi nie wiem.[/B] na srodku , na zbożu zobaczylam odcisniete slady łap. Tam byl ten piesmaltyretowany,. Jego 3 psy sa na lancuchach, czyli tam je wprowadza. Byłam po poludniu, juz oficjalnie w mundurze. Mam swiadkow, krzyku psa ale nie widzieli co się działo w stodole. Facet twierdzi, ze pies piszczal bo zaplatal sie łancuch. kłamie. Znalazłam osoby, ktore chca mi pomóc w zdemaskowaniu faceta. Zaznaczam, że muszę zebrac takie dowody aby sąd nie odrzucil sprawy. [/quote] Jesssu,może on je gwałci?:roll::shake: Quote
Olga7 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Zadnej możliwości nie można wykluczyć -wśrod zwyrodnialcow zboczeńców także nie brakuje -niestety...Tym bardziej,mamy nadzieję ,że basia0607 i jej kolezanki./koledzy niebawem doprowadzą do surowego ukarania oprawcy psów a psy zostaną wybawione z rąk tego bandyty-sadysty ,który dostanie zakaz posiadania psów -na zawsze . Quote
kobix Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 [quote name='fizia']Wysłałam jeszcze pytanie o wolne miejsca do Megii1, która ma hotelik w Serocku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-malych-duzych-psiakow-w-potrzebie-serock-kolo-warszawy-139888/[/URL] O a jakby u Morii było można to super! Hmm jutro Pati-c jedzie po naszego DJa do pod Częstochowę i zawozi do Warszawy, Tam DJ ma nocleg i we wtorek razem z Kamykiem ma jechać do Morii do Elbląga Może Gufi mógłby sie zabrać z DJem - tylko ktoś musiałby Go przenocować w Warszawie... Albo może ktoś mógłby Go dowieźć do Warszawy we wtorek?[/quote] pomysł w dechę;) bo ja nie dam radę z pewnością dowieźć go pod Elbląg:shake: Guffika mogę za to zawieźć do W-wy we wtorek. "tylko" musiałby być do tego czasu(ups-2 dni )ustalony hotel i Guffiak złapany jutro najpóźniej. pati-c:lol: by sobie poradziła z dwoma maluchami-Guffiak jak nie jest prowokowany to flegmatyk spokojny jest;) sprzed chwili-[B]powtórka z rozrywki:p[/B] zabrany do domu,chryja z Mobym(nie da rady ich zostawić razem)Moby podchodzi,Guffi warczy...a oba mają sadystyczne zamiary:p Guffiak najedzony,napity,założyłam mu obróżkę przeciwpchelną i porobiłam zdjecia na kanapie(podkładka pod Dyminy) zaszczepiłam na wirusówki (wiem,wiem...ale Guffi jest zdrowy) dla jego dobra,by nic nie załapał Guffiak nadal na wolności:( (bez kenelu nie da rady:shake:) Quote
Nadziejka Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 :thumbs:maluni zeby sie wszystko udalo! Droga cioteczko Emi wiesz ze ty masz [COLOR=DeepSkyBlue][SIZE=4]taaakieee serduchooooooo jak stad na Marsa:loveu::loveu:[SIZE=2][COLOR=DarkOrchid]dobrze ze Gufiaczek zaszczepiony cioteczko dziekiiiiiiiiii:loveu: [/COLOR][/SIZE][/SIZE][/COLOR] Quote
kobix Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 fotki: [IMG]http://img38.imageshack.us/img38/976/img1752x.jpg[/IMG] [IMG]http://img9.imageshack.us/img9/1297/img1757e.jpg[/IMG] [IMG]http://img26.imageshack.us/img26/4264/img1759wvm.jpg[/IMG] [IMG]http://img15.imageshack.us/img15/6146/img1761g.jpg[/IMG] patrzyłam mu w zęby-to młody pies,roczny,góra 2.jeśli szczeka to ze strachu,akceptuje wszystkie psy,które nie chcą go zjeść(jak Moby). Quote
Nadziejka Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 :calus::Dog_run:matenkooo jakiz piekny maluszek !! Quote
Recommended Posts