Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='PACZEK']Dzięki za podpowiedź!:lol:
Mam nadzieję że Moni tam ją wrzuci bo to zawsze jakieś nowe spojrzenie na psinkę może ludzie coś doradzą oni tam mają doświadczenie.
I ja myślę że tam jakiś wilk się "przyłożył" może dziadek Kseni był wilkiem.:lol:[/QUOTE]
Oj, tak, ona ma ten cudny wyraz pyska, taki wilkowaty i budzący respekt...Do tego jest tak mądra i bystra, wczoraj byłyśmy na spacerze, wystarczy niegłośno powiedzieć - Ksenia! Do nogi, Siad! I ona już jest, nie interesuje jej węszenie, tylko polecenie. Na gwizdek przybiega w sekundę... Pan jest najważniejszy...Tutaj ukłony dla funi :loveu:, bo ona ją cierpliwie uczyła ładnego chodzenia na smyczy :)
Paczek, zgadzam się z Tobą, Ksenia jest do ułożenia, ale wg jej zasad, bo ona jest twarda sztuka i nie podda się naszym :) I to w niej jest intrygujące i pociągające :) A z tym "panem świata" to już w ogóle ;) Zgadzam się na 1000 %

Edited by handzia
Posted

[quote name='handzia']Oj, tak, ona ma ten cudny wyraz pyska, taki wilkowaty i budzący respekt...Do tego jest tak mądra i bystra, wczoraj byłyśmy na spacerze, wystarczy niegłośno powiedzieć - Ksenia! Do nogi, Siad! I ona już jest, nie interesuje jej węszenie, tylko polecenie. Na gwizdek przybiega w sekundę... Pan jest najważniejszy...Tutaj ukłony dla funi :loveu:, bo ona ją cierpliwie uczyła ładnego chodzenia na smyczy :)
Paczek, zgadzam się z Tobą, Ksenia jest do ułożenia, ale wg jej zasad, bo ona jest twarda sztuka i nie podda się naszym :) I to w niej jest intrygujące i pociągające :) A z tym "panem świata" to już w ogóle ;) Zgadzam się na 1000 %[/QUOTE]
Pięknie psinkę opisałaś:lol: Niestety nie miałem przyjemności poznać jej osobiście czego bardzo żałuję.
Myślę że naprawdę trzeba się skupić na szukaniu osoby która psa pokocha i da jej dom, oczywiście ogłoszenia są bardzo ważne ale tu chyba trzeba szukać raczej po znajomych i znajomych znajomych psiarzach.
Dlatego mam nadzieję że Monika napisała do "wilczarzy" bo oni mają rozeznanie w środowisku. No cóż niewielu jest ludzi którzy docenią naszą Ksenię,pewnie jeszcze mniej tych którzy to co wilcze w jej charakterze potrafią wykorzystać dla dobra psinki. Wiem jedno to wspaniała suczka a próby robienia z niej "kanapowca" i psa spełniającego zachcianki "pana" mogą zrobić krzywdę nie tylko jej ale i nieodpowiedzialnemu "właścicielowi".
Dlatego szukajmy i jeszcze raz szukajmy.Ludzie którzy powinni być w centrum naszych zainteresowań pewnie psy mają ale różnie bywa. Niestety czasem psy odchodzą za TM:placz: i tu może być szansa na dom dla Kseni i pocieszenie dla osoby która ją przygarnie.
A co do Funi to "czapki z głów" bo to co Ona dobrego zrobiła i robi dla Kseni jest nie do pomyślenia.To dzięki niej naprawdę wiemy jaki ten pies jest i czego mu potrzeba.

Posted

[quote name='PACZEK']Pięknie psinkę opisałaś:lol: Niestety nie miałem przyjemności poznać jej osobiście czego bardzo żałuję.
Myślę że naprawdę trzeba się skupić na szukaniu osoby która psa pokocha i da jej dom, oczywiście ogłoszenia są bardzo ważne ale tu chyba trzeba szukać raczej po znajomych i znajomych znajomych psiarzach.
Dlatego mam nadzieję że Monika napisała do "wilczarzy" bo oni mają rozeznanie w środowisku. No cóż niewielu jest ludzi którzy docenią naszą Ksenię,pewnie jeszcze mniej tych którzy to co wilcze w jej charakterze potrafią wykorzystać dla dobra psinki. Wiem jedno to wspaniała suczka a próby robienia z niej "kanapowca" i psa spełniającego zachcianki "pana" mogą zrobić krzywdę nie tylko jej ale i nieodpowiedzialnemu "właścicielowi".
Dlatego szukajmy i jeszcze raz szukajmy.Ludzie którzy powinni być w centrum naszych zainteresowań pewnie psy mają ale różnie bywa. Niestety czasem psy odchodzą za TM:placz: i tu może być szansa na dom dla Kseni i pocieszenie dla osoby która ją przygarnie.
A co do Funi to "czapki z głów" bo to co Ona dobrego zrobiła i robi dla Kseni jest nie do pomyślenia.To dzięki niej naprawdę wiemy jaki ten pies jest i czego mu potrzeba.[/QUOTE]

podpisując się pod tym dodam coś jeszcze - coś, o czym zapomnieliśmy, albo na co pieniędzy brakło, ale co jest bardzo ważne: STERYLIZACJA
Funiu, my się zbiórką pieniążków na ten cel zajmiemy, tylko czy byłabyś w stanie jakoś to zorganizować?
bo to i transport, i "przechować" gdzieś Ksenię po zabiegu trzeba....
wysterylizowana łatwiej dom znajdzie, a co najważniejsze - wyciszy się trochę, będzie spokojniejsza ( taką mam nadzieję), to chyba dość pilne, bo kolejna cieczka może wkrótce się pojawić...

Funiu kochana - tak wiele już dla niej zrobiłaś - dasz radę i z tym się pomęczyć?

Posted

[quote name='Szarotka']To ja narazie Ksenie podniose. Moze ktos ma jakies rzeczy, ktore moglby darowac na bazarek ???[/QUOTE]

Szarotko.....:) mam w domu duze Toblerone.....moze sie nada na bazar?

Posted

[quote name='Aimez_moi']Szarotko.....:) mam w domu duze Toblerone.....moze sie nada na bazar?[/QUOTE]
Napewno sie nada, a ile tego masz ?? moze ktos cos jeszcze ma??????????

Posted

[quote name='mari23']podpisując się pod tym dodam coś jeszcze - coś, o czym zapomnieliśmy, albo na co pieniędzy brakło, ale co jest bardzo ważne: STERYLIZACJA
Funiu, my się zbiórką pieniążków na ten cel zajmiemy, tylko czy byłabyś w stanie jakoś to zorganizować?
bo to i transport, i "przechować" gdzieś Ksenię po zabiegu trzeba....
wysterylizowana łatwiej dom znajdzie, a co najważniejsze - wyciszy się trochę, będzie spokojniejsza ( taką mam nadzieję), to chyba dość pilne, bo kolejna cieczka może wkrótce się pojawić...

Funiu kochana - tak wiele już dla niej zrobiłaś - dasz radę i z tym się pomęczyć?[/QUOTE]
Nie będzie to proste ,ale spróbuje .
Wet kiedyś mówił ,ze dobę ją przetrzyma .Potem mogę ją w ubranku posterylkowym trzymać w boksie .Ale boję się bo wszystkie psy po zabiegach były z nami w domu aby je mieć na oku .
A jak w nocy rozedrze sobie ubranko ? Juz się boje ....
Do domu jej nie wezmę mam 6 swoich zwierząt jest to niebezpieczne .
Tylko i wyłącznie wchodzi w grę rekonwalescencja w boksie .

Posted

Nie wiem czemu nie ma głosu a szkoda bo Ksenia na kazde polecenie super reagowała .mam kilka ale ładują się długo więc dzisiaj ten .

[url]http://youtu.be/_wQIIoQ9KaU[/url]

Posted

[quote name='funia']Nie będzie to proste ,ale spróbuje .
Wet kiedyś mówił ,ze dobę ją przetrzyma .Potem mogę ją w ubranku posterylkowym trzymać w boksie .Ale boję się bo wszystkie psy po zabiegach były z nami w domu aby je mieć na oku .
A jak w nocy rozedrze sobie ubranko ? Juz się boje ....
Do domu jej nie wezmę mam 6 swoich zwierząt jest to niebezpieczne .
Tylko i wyłącznie wchodzi w grę rekonwalescencja w boksie .[/QUOTE]
Oprócz ubranka jeszcze lampę założyć można no i wet może na te pare po sterylkowych dni coś na wyciszenie zaordynuje.
No dobrze jak podejmiesz decyzję to pisz bo my mamy świadomość jak to bardzo stresujące i kłopotliwe dla Ciebie będzie.Przemyśl też tą dobę po zabiegu bo Ksenia bez Ciebie tam dopiero cyrk może urządzić :evil_lol: przecież ona za Tobą w ogień by skoczyła.
Jak możesz zapytaj weta jak to w kosztach wygląda bo z kasą jak jest to wiesz i musimy za szmalem pobiegać.

Posted

[quote name='funia']Nie wiem czemu nie ma głosu a szkoda bo Ksenia na kazde polecenie super reagowała .mam kilka ale ładują się długo więc dzisiaj ten .

[url]http://youtu.be/_wQIIoQ9KaU[/url][/QUOTE]
No niestety film ma wadę! Jest.... za krótki ! Minimum trzy godziny trwać powinien!
Ja mogę patrzyć na Ksenię bez ograniczeń czasowych.
Jest słodka!!!!

Posted

[quote name='PACZEK']No niestety film ma wadę! Jest.... za krótki ! Minimum trzy godziny trwać powinien!
Ja mogę patrzyć na Ksenię bez ograniczeń czasowych.
Jest słodka!!!![/QUOTE]

zgadzam się ! ;)

a co do sterylki - ciepło już się robi, więc spokojnie w boksie dziewczyna może zostać

Posted

[INDENT] [CENTER][COLOR=red][I][B][FONT=century gothic][SIZE=7]zapraszamy serdecznie :smile:[/SIZE][/FONT][/B][/I][/COLOR]
[COLOR=red][I][B][FONT=century gothic][SIZE=7][SIZE=3]V edycja dla Pań, Panów i Dzieci :smile:[/SIZE][/SIZE][/FONT][/B][/I][/COLOR]
[B]Dla pięciu ogonków :smile: m.in. dla Kseni[/B]
[/CENTER]
[COLOR=red][I][B][FONT=century gothic][SIZE=7][SIZE=3]
[/SIZE][/SIZE][/FONT][/B][/I][/COLOR][B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/224790-V-Edycja%21-Dla-PA%C5%83-PAN%C3%93W-DZIECI%21-Dla-pi%C4%99ciu-ogonk%C3%B3w%21-2.04.-g.21-00?p=18850798#post18850798"]http://www.dogomania.pl/threads/224790-V-Edycja!-Dla-PA%C5%83-PAN%C3%93W-DZIECI!-Dla-pi%C4%99ciu-ogonk%C3%B3w!-2.04.-g.21-00?p=18850798#post18850798[/URL][/B] [/INDENT]