Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jesteśmy po wstepnych rozmowach z Maćkiem (rakusz), w piątek będzie w Wawie i zapozna się z Afką, zobaczymy co sie wykluje z tego spotkania:cool3:
a tymczasem fotki małej marnej jaosci ale zawsze to Afcia na nich jest:loveu:

ogon ciągle w ruchu:loveu:

czy te oczy mogą kłamać? chyba nie!:lol:

pieszczoszka:p

z rezydentem DT staruszkiem boksiem:loveu:

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Afcia pojechała do domu do Lublina:loveu::multi:...dziś dam im spokoj ale jutro zadzwonie do macka i będę go męczyc pytaniami jak sie psina sprawuje...
na razie nie przenosze wątku bo tfu tfu tfu wole nie zapeszać:diabloti:

Posted

Hej Hej!
Afka (która już niedługo będzie nosić takie imie - kwestia godzin ;) ) właśnie spokojnie spi sobie w swoim posłaniu. Dziś miała dzień pełen wrażeń i dosłownie zamęczała podstarzałego a jednocześnie skorego do zabawy niby jamnika.

Jest bardzo otwartym i ciekawskim, pełnym energii psiakiem. Fajnie reaguje na to co się do niej mówi, sprawia wrażenie bardzo inteligentnego psa.

Postaram się jakoś niedługo zrobić jej kilka fot. Narazie coś sobie niezobowiązująco pstrykam pokaże jak będą.

Jutro wybieramy się najprawdopodobniej do weterynarza w celu zorganizowania szczepienia i ustalenia terminu operacji (sterylizacji)

Dziś koniecznie chciała upolować gołebia :)

Posted

witaj:-)
ciesze sie że Afcia już w swoim domku i ciesze sie że ma opiekuna ktory sam będzie zdawał nam relacje z jej szczęśliwego teraz życia zawsze to odpoczynek dla mnie w pisaniu :evil_lol:...
jedno sprostowanie:cool3: ona nie sprawia wrażenia inteligentnego psa tylko jest inteligentnym psem:diabloti:

Posted

I ja także witam Cię i cieszę się ogromnie z nowego domu dla Agrafki. Postaram się zmienić tytuł, jak tylko mój internet uzna pracę za stosowną ;) A propos, ponoć w Lublinie mieszkasz?

• 3 weeks later...
Posted

Heh przepraszam ze dopiero teraz ale miałem kupe pracy i innych roznych przebojów ważniejszych od siedzenia przy internecie.

Napiszę po krótce:
Wszystko w porządku. Codziennie zaliczamy naaaaaprawdę długi spacer. Ostatnio coraz częściej Kiara (bo tak się teraz Afka wabi) biega sobie luzem bez smyczy. Strasznie szybko się uczy. Clicker nie dał rady, gwizdek ultradzwiękowy całkiem nieźle ale głośne wrzaski jednak okazują się najbardziej skuteczne.

Dzisiaj Kiara miała sterylizację, aktualnie jest już całkiem wybudzona i spokojnie dochodzi do siebie. W teorii wszytko wygląda tak jak wyglądać powinno. Jest troche osowiała, chodzi z raczej podkulonym ogonem, od czasu do czasu wymiotuje.

Powiedzcie mi jak długo będzie dochodziła do siebie. Czy faktycznie jest tak jak vet mówił t.j. czy już jutro będzie widać różnicę? Strasznie nam jej żal.

Posted

rukasz napisał(a):

Powiedzcie mi jak długo będzie dochodziła do siebie. Czy faktycznie jest tak jak vet mówił t.j. czy już jutro będzie widać różnicę? Strasznie nam jej żal.

roznica będzie z godziny na godzine
moja suka w poniedziałek wieczorem po 18tej miała sterylke, we wtorek chodziła sobie na spacerki juz normalnie, no moze troszke wolniej i delikatniej niz zwykle a w srode juz skakała po łóżkach jak zwykle;)

Posted

Teraz postanowiła wpakować się nam do łóżka. Leży grzecznie, co jakiś czas przypomina sobie że coś gdzieś ją boli to popiskuje/pomrukuje niezadowolona. Zgodnie z zaleceniem weta dostaje co jakiś czas trochę wody do picia.

Z tym że z godziny na godzine lepiej to dobrze. Naprawde przykro mi na nią patrzeć taką osowiałą i widać że zmęczoną.

Posted

rukasz napisał(a):

Z tym że z godziny na godzine lepiej to dobrze. Naprawde przykro mi na nią patrzeć taką osowiałą i widać że zmęczoną.

każdemu chyba przykro patrzeć...moja rodzina mnie wyklina,ze tak męcze pieski nasze:diabloti:

• 6 months later...
Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
ty miałaś na wizyte poadopcyjna pojsc! zbieraj sie i w droge:-P

Pójdę, jak moje studia się uspokoją i będę po egzaminach.

• 1 year later...
Posted

Ha minęło sporo czasu. psiak w najlepszej z mozliwych form :)

tak dla pokazania wrzucam zdjecie Kiary :D
i jeszcze raz dzięki dziewczyny za tego cudownego przyjaciela!