luka1 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Przez kilka dni błąkała sie po mieście. Widywana była koło rynku. Tam zawsze łatwiej zdobyć coś do jedzenia. Sunia była w widocznej ciąży. Nagle zniknęła. Wczoraj odbieram telefon. Pani mówi że kilkanaście dni temu w komórce odkryła sukę, która tam się oszczeniła. Z opisu przpominała tamtą, której szukałam. Pani dostała numer Fundacji ze schroniska. Szukała tam pomocy dla maluchów i ich matki. Osoba ze schroniska odmówiła pomocy tłumacząc sie brakiem miejsca w schronisku. Ech, co jeszcze usłyszała Pani - nie będę przytaczać. Dziś zawiozłam jedzenie dla suki. Maluchy są jeszcze przy cycku. Pani prosi o pomoc, przychodzą tam różni ludzie ze środowiska nie koniecznie miłego - szczeniakom grozi "rozniesienie". Poza tym jednej z sąsiadek bardzo suka przeszkadz i powiedziała żeby ją wywalić choćby do lasu. No generalnie - suka i jej maluchy potrzebują pomocy na juz. to mama, jet raczej chudziutka, na fotkach wygląda o wiele lepiej niz w realu. A teraz maluchy Quote
Ziutka Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 elmira napisał(a)::mdleje:...8 sztuk... 7 Monia... 7 :shake: Quote
basia0607 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Ogłaszajcie, nic innego nie da się zrobić. Wszędzie rodzą sie szczeniaki :placz:, żadnej kary za rozmnażanie. Przed chwilą wrócilismy z wizytacji jednej z wsi na naszym terenie. Jestem załamana , przybita. Tych ludzi nic nie zmieni !!! Quote
elmira Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 luka1 napisał(a):szczeniaków jest tylko 7 ( siedem) +1 mama ;) Co by nie było i tak sporo. Quote
Ziutka Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='anetek100']podniosę rodzinkę[/quote] I ja podniosę :cool3: Quote
xxxx52 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 SOS dla mamy z jej dziecmi:placz: Pieski potrzebuja natychmistowej pomocy ,gdyz narazone sa na roznego typu niebezpieczenstwa. .Nalezy je uchronic przed lancuchami ! Quote
luka1 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Suka nadal potrzebuje pomocy. Nawet przy mnie pijany "człowiek" chciał zabrać dwa psiaki - dla wnusia, do zabawy.A wnusio ma 2 lata. Kobieta, która sie troche opiekuje małymi mówiła że już raz mieli szczeniaka i go z domu po kilku dniach przez okno machnęli. Szczęście że parter. Quote
elmira Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Luka może dopisz w tytule, z reszta zgodnie z prawda, że szczeniakom grozi smierc? Quote
anetek100 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 ja też dzisiaj porobię im ogłoszonka....na kogo podać kontakt??allegro moghęteż zrobić,ale nie wiem czy jest już zrobione przez kogoś by nie dublować;) Quote
luka1 Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Sunia z racji tego że jest "komórkowa" została nazwana NOKIA Quote
luka1 Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 może sunia znajdzie jakies bezpieczniejsze miejsce? Tam gdzie jest nie jesteśmy w stanie zapewnić jej bezpieczna opiekę nad maluchami. Quote
xxxx52 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 naprawde nikogo nie ma zeby przejac mame z dziecmi:crazyeye::placz: Quote
Ziutka Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 xxxx52 napisał(a):naprawde nikogo nie ma zeby przejac mame z dziecmi:crazyeye::placz: Nie ma :shake: Quote
luka1 Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 jednego malucha już ktoś ukradł. Malce są troszeczkę za małe by odstawiać je od suki. Ale co tam, niech się dziecko pobawi.:mad::angryy: Quote
Leyla Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Może ktoś wrzuciłby rodzinę na plotkarską Naszą Klasę:eviltong: Tam jest dużo ludzi i pomagają:cool3: No i napewno trzeba ogłaszać. Ja nie umiem ,ale poproszę zaraz kogoś. Faktycznie nie jest dobrze:shake: Quote
Recommended Posts