Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja watku majkelowi nie zakladalam, takze w pierwszym poscie nie moglam nic umiescic. na majkela zbieralam jedynie ostatnio 50zl (na nieudany transport). sprawdzilam na koncie - niestety nie wplacilas 30zl, a 20zl, jesli juz chcesz sie tak rozliczac. takze jak chcesz je odzyskac (mimo ze majkel w przeciwienstwie do orena do domu nie poszedl) odlicz sobie kwote, ktora faktycznie przelalas.

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli każdy każe sobie oddawać kwotę którą przelał na Orena to zostanie mu zero, a część wydatków została już poniesiona. Rozumiem że nie chcesz partycypować w żadnych wydatkach, OK, przeleję Ci z powrotem kasę i jeśli Poker powie że mam przelać to też to zrobię. Jest masa innych psów w potrzebie - nie musisz się dokładać do tych na które ja zbieram. Jeśli chodzi o Majkela to osoba zbierająca fundusze na psa musi zrobić rozliczenie tych funduszy - zbierałaś na swoje konto, ale słowa nie ma gdzie poszło i do kogo. Jeśli będzie na wątku pełne rozliczenie to ja się nie wycofam, jeżeli tego nie ma to nawet nie jest zgodne z regulaminem

Posted

wejdz na swoje wiadomosci. napisalam ci tam ile wyniosl transport, kto ile wplacil i komu zostalo przelane. wszystko jest opisane (biorac pod uwage, ze koszt byl 50zl, a na oplacenie go zlozyly sie 2 osoby, takze duzo do rozliczania nie ma).
ok, to moje juz wyjasnione, a poker potwierdzi ci w przyszly pon.

Posted

[quote name='irysek']wejdz na swoje wiadomosci. napisalam ci tam ile wyniosl transport, kto ile wplacil i komu zostalo przelane. wszystko jest opisane (biorac pod uwage, ze koszt byl 50zl, a na oplacenie go zlozyly sie 2 osoby, takze duzo do rozliczania nie ma).
ok, to moje juz wyjasnione, a poker potwierdzi ci w przyszly pon.[/quote]

Ale nie chodzi o rozliczenia na pw, każda zbiórka kasy powinna być rozliczona na wątku danego psa

Posted

[quote name='leni356']Ale nie chodzi o rozliczenia na pw, każda zbiórka kasy powinna być rozliczona na wątku danego psa[/quote]
Otóż to !!!
Od nas się wymaga rozliczeń w pierwszym poście a samemu to co ? na PW ? paranoja jakaś :angryy:

Posted

Zajrzyjcie proszę na wątek, może ktoś zna dt choćby płatny dla którejś z klusek?

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f1166/staruszki-jamniki-po-smierci-pani-musza-znalezc-dom-inaczej-pojda-do-schroniska-142963/index9.html[/url]

Posted

specjalnie dla was dziewczyny rozpisalam wydatki majkiego. zapraszam.
(nie wiem ziuta czy ty wogole wiesz o jakim psie mowa, ale mysle, ze jak tak sie zaangazowalas w wyegzekwowanie rozliczenia to watek znajdziesz bez pomocy...)

a co do rozliczenia to nie wiem kiedy do was dotrze, ze nie interesuje mnie ono samo w sobie, czy jest itd. bo widzialam je iks razy. tylko sam fakt, ze kasy bylo sporo od duzej ilosci osob, takze trudno to ogarnac pamiecia. a niektorzy nie maja czasu grzebac po watku i szukac. dlatego najprosciej by bylo jakby znalazlo sie ono na pierwszej stronie.
moze teraz zrozumienie o czym pisalam powyzej.

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']leni po rozliczeniu Majki pozostałość postanowiłam przekazać Tobie (138zł mam je jeszcze na swoim koncie), jeśli chcesz to z tych pieniędzy możesz przekazać coś na Tuptusia, ja jestem jak najbardziej za;)[/quote]

[quote name='leni356']Oczywiście. Jeśli darczyńcy nie mają nic przeciwko to na leczenie Tuptusia przekażę. Tuptusia poznałam i to jest super piesek, nie ma oczka, ale zawsze wesoły, oby szybko znalazł się dobry domek dla niego[/quote]
Dzięki w imieniu Tuptusia. ;)

Posted

[quote name='irysek']
(nie wiem ziuta czy ty wogole wiesz o jakim psie mowa, ale mysle, ze jak tak sie zaangazowalas w wyegzekwowanie rozliczenia to watek znajdziesz bez pomocy...)
[/quote]
Baaa...oczywiście, że wiem :diabloti:
Śledzę wątek Majkela odkąd Luka mi go przesłała...to, że się na nim nie odzywam to nie znaczy, że nie śledzę i na tym EOT jak dla mnie dyskusja z Tobą :talker:

Posted

[quote name='irysek']

a co do rozliczenia to nie wiem kiedy do was dotrze, ze [U]nie interesuje mnie ono samo w sobie, czy jest[/U] itd. bo widzialam je iks razy. [U]tylko sam fakt, ze kasy bylo sporo [/U]od duzej ilosci osob, takze trudno to ogarnac pamiecia. a niektorzy nie maja czasu grzebac po watku i szukac. dlatego najprosciej by bylo jakby znalazlo sie ono na pierwszej stronie.
moze teraz zrozumienie o czym pisalam powyzej.[/quote]
czyli rozliczenie Cię nie interesuje tylko fakt że kasy było dużo? jakby było mało nie interesowałoby Cię co się z resztką stało/stanie...dobrze rozumiem Twój tok rozumowania?
poza tym leni356 wyraźnie napisała że rozliczenie końcowe będzie jak pies trafi już do domku...na razie jest w hoteliku więc o co wogóle chodzi w tej pogadance na temat finansów??
Oren pojedzie do domku, leni wypisze szczegółowe rozliczenie, luka je skopiuje do pierwszego postu żeby każdy mógł sobie zobaczyć na co poszła kasa i tyle...skończmy proszę te przepychanki słowne bo ten wątek ma służyć pomocy Orenowi a nie wprowadzaniu zamieszania:roll:

Posted

zle rozumiesz moj tok rozumowania. prawde mowiac malo kto go rozumie, bo jest on zawsze specyficzny, a ja jeszcze zawsze opisuje wszystko na okretke i zagmatwanie.

z tym, ze duzo kasy, mialam na mysli, ze duzo osob i trudno spamietac kto co i ile. odnosi sie to tu, do prosby o rozliczenie pieniedzy na majkiego, gdzie uzbierana suma wynosila 50zl (wyliczone), a wplat bylo 2. latwiej spamietac to, niz jak wplaca kilkanascie osob i kazdy na innej zasadzie. o to chodzilo.

a teraz milej nocki, bo najwyzsza pora lulu i czekam na pozytywne wiesci z wizyty pana u jamora. bo Oren jest juz o krok od szczesliwego zycia.

ps. i juz dajmy sobie spokoj z rozmowa na temat rozliczenia. pojawilo sie strone wczesniej i jest ok, juz slowem nie wspomne o tym, zeby pojawilo sie na pierwszej stronie.

Posted

Nadal dzwonią telefony w sprawie Orena, na razie nie zdejmuję więc jego ogłoszeń, może więcej piesków się załapie. Do tych sensownych dzwoniących wysyłam zdjęcia innych kudłatych podobnych do Orena i Majki

Na przykład Julia:

[IMG]http://www.schronisko.olsztyn.pl/images/p013_1_159.jpg[/IMG]

Podaję też Fragleskę

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']Julka jest boooombowa:loveu:[/quote]

Biedna wróciła z adopcji, bo o 3 w nocy pierwszej nocy "piszczała", kurde ludzie to są :diabloti: No ale nic, fajny domek się znajdzie

Posted

Jasne. Wysyłam oczywiście do wszystkich którzy pytają o kudłacze, ale wiele osób pyta czy jest "taki jak Oren" :cool1: Zrobię rundę po schroniskach, poszukam podobnych piesków w masakrycznych kołtunach i gryzących :cool3: może do nich też się szczęście uśmiechnie

Posted

Jest też spore zainteresowanie Czapim. Dwa domki na pewno fajne, oczywiście trzeba sprawdzić, ale można polecać inne psiaki w typie Czapiego:

[IMG]http://www.reksio.cdmedia.pl/files/czapi1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='irysek']to moze podrzucaj majkela... ;) (on kudlaty i gryzie hehe)[/quote]

Majkela to cały czas polecam wszystkim, ale też pytam o warunki bo on nie dla każdego się nadaje. Pani która była zainteresowana Majkim adoptowała Dżibiego, ale tez się bardzo przejeła Majkelem i szuka mu domku, odpowiedzialnego