Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli Oren nie dostanie leku na odrobaczenie to nie może jechać w czw, nie chcę potem pokrywać odrobaczania wszystkich psów w hoteliku :-( Zresztą nawet nie wiem jeszcze czy się do Lucyny zmieści. Ja się może będę mogła wyrwać z pracy w piatek.

Pies rzeczywiście szczęścia nie ma

Posted

leni, no to jak z tym hotelowaniem Orena. jesli tfu tfu nie zmiesci sie do lucyny to co wtedy?
czy to az taki problem podac psu lek na robale? luka nie moze pomoc?
moze trzeba zadzwonic do schronu i poprosic, zeby mu podali, w koncu psy maja u nich dobrze, to i tabletke moze mu podadza...

Posted

[quote name='luka1']lek na robale podany[/quote]

Dzięki. Co do transportu to jeśli do Lucyny nie wejdzie to ja albo kogoś ze znajomych poproszę. Zadzwonię do Jamora ustalić jeszcze

Posted

Bliźniaczki jadą z Elbląga, są koło Ostródy, na zmianę wymiotują w samochodzie, więc jazda odbywa się z przystankami. Rozmawiałam rano ze schroniskiem - pani nic nie wie że Oren miał jechać, koleżanka z poprzedniej zmiany jej nie przekazała, ona jest sama i sobie nie poradzi z wyciągnięciem go, trzeba użyć łapaka. Oren sobie nie daje założyć smyczy, boi się wyciągniętej ręki. Ja jadę jutro po niego, wezmę smakołyki, będę go ładować do auta
Jego socjalizacja trochę potrwa, choć odkąd trafił do schroniska widać już postępy.

Posted

Pani ze schroniska powiedziała że on raczej nie potrzebuje kagańca, tylko się tak boi że jest problem go złapać, no a wiadomo po łapaku to będzie jeszcze bardziej wystraszony :-(

Posted

no to dobrze, mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. W razie gdybys potrzebowała posiłków to dzwoń (608 404 770), od nas to jakieś 20 km. Masz jakieś szelki? Musisz uważać, żeby nie uciekł ze strachu. Trzymamy kciuki!

Posted

[quote name='luka1']to całe schronisko Azorek - nawet jak cos się uzgodni to zawsze udają że nic nie wiedzą. :angryy::angryy::angryy::angryy:[/quote]

No myślę ze to nie jedyne :-( Spoko, jutro bez niego nie wyjadę

Biedny ten pies, niewiele go w życiu dobrego spotkało. Bardzo wycofany, ale pani mówiła że i tak widać duży postęp, przynajmniej z budy wychodzi. Jest w boksie z sunią. Nie daje sobie zapiąć smyczy, boi się wyciągniętej ręki, więc do bloku póki co się nie nadaje. Stopniowo mam nadzieję się przyzwyczai

Posted

można urzyć smyczy zaciskowej - tylko nie łapacz, one się strasznie tego boją. Ta sunia to Szona - jest śliczna. Oren troche kłapie ale ze strachu. Gdybym mogła to bym tam jutro była ale nie mogę:placz:

Posted

[quote name='luka1']można urzyć smyczy zaciskowej - tylko nie łapacz, one się strasznie tego boją. Ta sunia to Szona - jest śliczna. Oren troche kłapie ale ze strachu. Gdybym mogła to bym tam jutro była ale nie mogę:placz:[/quote]

No to zapakuję rękawice narciarskie - ręki mi w tym nie odgryzie, a może uda mi się go nakarmić smakołykami i potem zapiąć

Posted

Oren już u Jamora. Dopiero niedawno wróciłam, straszne korki - dzisiaj piątek. Bez łapaka się nie obeszło :placz: poza tym nie interesowały go zadne smakołyki, ani kurczak, ani szynka, nic nie chciał jeść. Pani po pół godziny się poddała i wzięła łapak :shake: W samochodzie bardzo się uspokoił, wyglądał ciekawie przez okna, nawet zaczął mnie obwąchiwać, potem przysypiał, bo długo staliśmy w korkach. Ale bardzo był spokojniutki przez cały czas. U Jamora już wesoło biegał :multi: ale do ludzi nie podchodzi, ucieka od wyciągniętej ręki.
Niestety tak jak się obawiałam kołtuny straszliwe i trzeba obciachać do skóry :placz:

Posted

:thumbs::iloveyou::iloveyou:pieknie matkooo no pieknie cioteczki !Orenku juz nadeszlo nowe zycie :loveu::multi:cioteczko [COLOR=Magenta]Leni :loveu::Cool!::ylsuper::ylsuper:[/COLOR]