BellaLab Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 [quote name='Aga&Ganja']O kurczę! To wszystkiego najlepszego Tobię życzymy z Ganją! ;):)[/QUOTE] [quote name='madziulik_13']I od nas spoznione ale najlblizsze zyczenia ! :loveu:[/QUOTE] [quote name='gusia1972']100 lat Tereska !! :new-bday: :tort:[/QUOTE] Dziękuje bardzo!:) [IMG]http://images43.fotosik.pl/242/ac4d2425a2b75dccmed.jpg[/IMG] Quote
Ania&Fibi Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 My również dokładamy się do szczerych życzeń! Dużo zdrówka, szczęścia i pomyślności! Dużo pieniążków! Aby wszystkie dni w Waszym (Twoim, Bellci i całej Twojej rodzinki) zawsze były radosne i aby Wasze życie było spokojne! Dużo cierpliwości do Belli! A także wiele wspaniałych chwil spędzonych razem z nią! Tego Tobie życzy: Fibi i Ania z rodzinką! :) :calus: Quote
BellaLab Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 [quote name='Ania&Fibi']My również dokładamy się do szczerych życzeń! Dużo zdrówka, szczęścia i pomyślności! Dużo pieniążków! Aby wszystkie dni w Waszym (Twoim, Bellci i całej Twojej rodzinki) zawsze były radosne i aby Wasze życie było spokojne! Dużo cierpliwości do Belli! A także wiele wspaniałych chwil spędzonych razem z nią! Tego Tobie życzy: Fibi i Ania z rodzinką! :) :calus:[/QUOTE] Dziękuje:) Miała być lista, to jest...:evil_lol: -siad -leżeć -zostań -stój -do mnie -chodź -noga(dostawianie do lewej nogi) -dostaw(dostawianie do prawej) -miejsce(udanie się na swoje legowisko) -równaj -puść -daj -podawanie łap -przybijanie piątek -podawanie przeróżnych przedmiotów -„zdechł pies” przewracanie się na bok -„poproś” inaczej „surykatka” -przeskakiwanie przez nogę, przez obręcz zrobiona z rak, przez plecy i przez różne inne części ciała -chodzenie pod nogami do przodu -chodzenie pod nogami do tyłu -„bu” zakrywanie łapami pyska -wyciąganie chusteczki z kieszeni -obrót w prawa stronę -obrót w lewą stronę -targetowanie nosem -„wstydź się” chowanie głowy pod poduszkę -ukłon -slalom miedzy nogami przodem -slalom między nogami tyłem -wkładanie głowy do kosza -sprzątanie zabawek itp. -turlanie -cofanie się -przynoszenie miski na „głodny piesek?” -zapalanie lampki -noszenie różnych przedmiotów -zdejmowanie skarpetki -chodzenie przy nodze do przodu i do tyłu - odpinanie bluzy -ściąganie bluzy -otwieranie szuflady/szafki -zamykanie szuflady/szafki -rozróżnianie 4 przedmiotów po nazwie -wjazd pod nogi -obchodzenie mnie dookoła -zanoszenie skarpetek do szuflady -przysuwanie krzesła -„właź” czyli wejdź na to co ci pokazuje -czołganie -zamykanie drzwi -wchodzenie na drabinę -wchodzenie do miski -wskakiwanie przednimi łapami na stopy -krok hiszpański -odwracanie głowy od jedzenia -lizanie kogoś na komendę -trzymanie przedmiotu -wchodzenie zadkiem na drzewo/ściane -obchodzenie mnie tyłem - „orbit” przednie łapy na podwyższeniu a tylne kółeczka dookoła -wskakiwanie całą sobą plecy - „ósemka” przodem -podnoszenie lewej tylnej łapy „udko” -podnoszenie prawej tylnej łapy „kopytko” -„smutas” kładzenie głowy na wskazany przedmiot -jazda na deskorolce -przykrywanie się kocykiem -machanie łapą „papa” -oblizywanie się -krzyżowanie łap -chodzenie bokiem -popychanie piłki nosem -wkładanie miski w miskę -„round” tylne łapy na podwyższeniu przednie kółeczka dookoła -ściąganie kołdry itp. z łóżka lub z kogoś -nakładanie kółek na patyk -kopanie dołków w podłodze -machanie (biała) szmatka trzymana w pysku „surrender” -podnoszenie 2 bocznych łap(jak na razie dotykanie schodka itp.) -robienie bąbelków w misce z woda -zanoszenie przedmiotu na półkę -wyciąganie zabawek z pudełka -wrzucanie monety do małego pudełka -„pifpaf” inna wersja zdychania - dawanie głosu -podnoszenie koła i przechodzenie pod nim -„pakowanie się” do walizki -stanie na tylnych łapach -„ściana” przednie łapy na ścianę i oczekiwanie na „przeszukanie” -„prawa” obieganie w prawa stronę -„lewo” obieganie w lewą stronę -wskakiwanie na łóżko z poduszka i przykrywanie się kocem -"ścielenie łóżka" -zapalanie i gaszenie światła -przewracanie kartek w książce -dog catch -„ósemka” tyłem -wskakiwanie na kolana -„bow” schylanie głowy w siadzie -„sad” krzyżowanie łap i położenie głowy na nie -„roll” rozwijanie koca/dywaniku nosem -takie coś dziwnego co nie wiem jak nazwać, gdzie pies ma oparte przednie łapy na mojej ręce , a głowę wkłada pod rękę. -„chlebak” i „off” –otwieranie i zamykanie chlebaka na komendę… -„akysz”- udanie się do kąta:diabloti: -„wyjdź” – wychodzenie z pokoju każda sztuczka ma jakąś swoją komendę słowną, ale nie wszystkie wypisywałam Quote
Od-Nowa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Teresko - wszystkiego najlepszego!!:-) może się wybierzesz na spacer do Parku wschodniego dziś? na 12 Quote
BellaLab Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 [quote name='Od-Nowa']Teresko - wszystkiego najlepszego!!:-) może się wybierzesz na spacer do Parku wschodniego dziś? na 12[/QUOTE] dzięki:) Dziś i chyba prze kilka kolejnych dni to ja sobie siedzę pod kołdrą z gorączką...:angryy: Już mam dosyć, bo pół grudnia prawie nigdzie nie wychodzimy:angryy: Jak pech to pech:angryy: Quote
Iss Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 -„bu” zakrywanie łapami pyska , jak tego nauczyłaś>? Quote
gusia1972 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 noo lista pokaźna :) kuruj się szybko :) Quote
BellaLab Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 [quote name='Iss']-„bu” zakrywanie łapami pyska , jak tego nauczyłaś>?[/QUOTE] Tego uczyłam już bardzo dawno, jeszcze bezklikerowo. Przyklejałam biednemu pieskowi karteczkę samoprzylepną na pysk :evil_lol:lub zakładałam bardzo luźno wiszący na pysku sznureczek, który łatwo bardzo było psu łapą ściągnąć i nagradzałam jak tylko Bella zaczęła dotykać łapami pyska [quote name='gusia1972']noo lista pokaźna :) kuruj się szybko :)[/QUOTE] mam nadzieje, że jak najszybciej sie wykuruje, bo juz mam ochote wyjść gdzieś dalej z Bellcią Quote
alex_sandereczka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 My również składamy spóźnione życzenia :loveu: Przede wszystkim duuużo zdrowia :) Quote
Iss Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 mnie się podoba strasznie sztuczka z zakrywaniem pysia tylko nie miałam pomysłu jak tego uczyć, jak się zabierałam do tego to zaczęłam od przyklejenia plastra na pysia, ale jakoś nie szło to nam :P nie znalazłam do tej pory żadnego innego pomysłu. Quote
BellaLab Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 [quote name='alex_sandereczka']My również składamy spóźnione życzenia :loveu: Przede wszystkim duuużo zdrowia :)[/QUOTE] dzięki:) [quote name='Iss']mnie się podoba strasznie sztuczka z zakrywaniem pysia tylko nie miałam pomysłu jak tego uczyć, jak się zabierałam do tego to zaczęłam od przyklejenia plastra na pysia, ale jakoś nie szło to nam :P nie znalazłam do tej pory żadnego innego pomysłu.[/QUOTE] Można jeszcze wyłapać to klikerem, jeśli pies czasem drapie łapami pysk itp. albo ukształtować od np. spojrzenia na łapę lub unoszenia jej, dochodząc do dotykania łapą pysia. Ale to może być już trudniejsze trochę. Ja popróbowałabym wywołać jakoś to dotykanie/drapanie łapami pyska i potem przejść do dłuższego zakrywania. Belli kiedyś trafiło się wylizanie opakowania po zwykłym jogurcie i oczywiście zamiast spokojnie wylizywać to wepchała od razu cały pyszczek do środka, jak go wyjęła był niemal cały wybrudzony. To co jej się udało zlizała, ale część została i okropnie ją to denerwowało-najpierw zaczęła wycierać pysk o swoje legowisko, a potem chciała "ściągnąć" ten jogurt łapami:) Quote
Migori Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Cześć kobity Przy was można nabawić sie kompleksów normalnie.... Sucza jest genialna. Z jakiej hodowli pochodzi ? Quote
BellaLab Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 [quote name='Magda25']Cześć kobity Przy was można nabawić sie kompleksów normalnie.... Sucza jest genialna. Z jakiej hodowli pochodzi ?[/QUOTE] Cześć:) dzięki, hodowla "z Bandy Grandy" Quote
gusia1972 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 wczoraj byłam u siostry Belli :) Teyi :) ale rozrabiara mała :) zamęczyła Kalę :) ale sama też na koniec padła :) Quote
Migori Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [quote name='BellaLab']Cześć:) dzięki, hodowla "z Bandy Grandy"[/QUOTE] No proszę ;) Ci powiem że jestem pod wrażeniem waszej pracy i rzecz jasna efektów. Aż człowiekowi sie chce ćwiczyć :) Quote
BellaLab Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 [quote name='gusia1972']wczoraj byłam u siostry Belli :) Teyi :) ale rozrabiara mała :) zamęczyła Kalę :) ale sama też na koniec padła :)[/QUOTE] szaleniec mały, Belcie małą mi przypomina:) zdjęcia na labradorach widziałam już:) [quote name='Magda25']No proszę ;) Ci powiem że jestem pod wrażeniem waszej pracy i rzecz jasna efektów. Aż człowiekowi sie chce ćwiczyć :)[/QUOTE] dzięki:) Quote
BellaLab Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 to teraz trochę tortur:evil_lol:;) [IMG]http://i48.tinypic.com/24zgnzc.jpg[/IMG] [IMG]http://i48.tinypic.com/2v2va69.jpg[/IMG] [IMG]http://i49.tinypic.com/w9tedy.jpg[/IMG] Quote
wiska Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Jaka opanowana xD swietne . A z zabawkami tez tak robi?? :) Quote
Od-Nowa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Twoje serce jest lodowate :-) :-) :-) tortury coraz wymyślniejsze!!!! :evil_lol: idźcie Wy wreszcie na spacer :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Ania&Fibi Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Pomimo, że na innych zdjęciach ma pełno tych smaczków, ale myślę, że dla niej to jest najgorsze! [url]http://i49.tinypic.com/w9tedy.jpg[/url] [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] Pozdrawiamy! :) Quote
gusia1972 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 [quote name='BellaLab']to teraz trochę tortur:evil_lol:;) [/QUOTE] ooo matko ! labradora tak męczyć :diabloti: a widziałaś na yutube filmik Karoliny (co ma laba Negrę i ausii Javę legendę naszą frisbee :razz:) jak robi te same tortury Negrze i Javie ?? :evil_lol: Negra na pozwolenie jak odkurzacz rzuca się na chrupki :evil_lol: Quote
BellaLab Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 [quote name='wiska']Jaka opanowana xD swietne . A z zabawkami tez tak robi?? :)[/QUOTE] dzięki:D Dla Belli najcenniejsze jest żarcie, wiec jak takie coś robi z żarciem to z zabawkami nie ma żadnego problemu:) [quote name='Od-Nowa']Twoje serce jest lodowate :-) :-) :-) tortury coraz wymyślniejsze!!!! :evil_lol: idźcie Wy wreszcie na spacer :diabloti::diabloti::diabloti:[/QUOTE] Jakoś psa zmęczyć muszę:evil_lol: Jak nie długaśnym spacerem, to torturami:evil_lol: [quote name='Ania&Fibi']Pomimo, że na innych zdjęciach ma pełno tych smaczków, ale myślę, że dla niej to jest najgorsze! [URL]http://i49.tinypic.com/w9tedy.jpg[/URL] :evil_lol: Pozdrawiamy! :)[/QUOTE] zgadzam się, najtrudniejsze zarazem dla mnie to było do nauczenia:) [quote name='gusia1972']ooo matko ! labradora tak męczyć :diabloti: a widziałaś na yutube filmik Karoliny (co ma laba Negrę i ausii Javę legendę naszą frisbee :razz:) jak robi te same tortury Negrze i Javie ?? :evil_lol: Negra na pozwolenie jak odkurzacz rzuca się na chrupki :evil_lol:[/QUOTE] labrador jest męczony na różne sposoby:evil_lol: a to chodzenie przy nodze wśród porozrzucanego na ziemi żarcia, a to wypuszczanie jedzenia z pyska- tu jedyne co nam się chyba nie uda to wypuszczanie jakiegoś bardzo małego kawałka jedzenia np. kulki karmy. Psina jest przekonana, ze jak takie małe to od razu po tym jak znajdzie się w pysku należy połknąć:evil_lol: widziałam, widziałam:) [IMG]http://i45.tinypic.com/2iiba08.jpg[/IMG] [IMG]http://x.garnek.pl/ga3233/f13513305a749ea8329205a3/8329205.jpg[/IMG] Quote
wiska Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 No tak zapomnialam ,ze labki tak jak jamniorki sa na zarcie "ciete" :) :) Bella jest naprawde przepiekna. Mina z pileczka-bezcenna Quote
cockermaister Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Hejka :bye: piękna Bella [url]http://images41.fotosik.pl/238/0b28beeab2a2c778med.jpg[/url] :loveu::loveu::loveu: pozrdawiamy :loveu: Quote
Recommended Posts